διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

21 Δεκ 2012

Η επανάσταση του αυτονόητου

Το πιο δύσκολο πράγμα στην πολιτική, είναι να επιλυθούν προβλήματα που για την κοινή λογική είναι αυτονόητα. Κι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός, ότι πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η κυβέρνηση αρχίζει να ασχολείται με τέτοιου είδους ζητήματα.
  Αυτή είναι μια διαφορά που παρουσιάζει ο Αντ. Σαμαράς σε σχέση με τους προκατόχους του και θα πρέπει να του αναγνωριστεί. Όλοι οι προκάτοχοί του τα τελευταία χρόνια, μόλις επιτύγχαναν την καταξίωση και την αποδοχή από το εξωτερικό, στην συνέχεια αναπαυόταν στις δάφνες τους και απαξιούσαν ακόμη και να καλέσουν στο τηλέφωνο τους υπουργούς τους.
Ο Σαμαράς αφού ξεμπέρδεψε με τα μνημόνια και τις δόσεις, άρχισε
να ασχολείται με προβλήματα που έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί εδώ και χρόνια. Δεν ρυθμιζόταν ποτέ, επειδή οι κυβερνώντες δεν τόλμησαν ποτέ να συγκρουστούν με  βολεμένους και ανίκανους, που αποτελούν μια από τις ανοιχτές πληγές αυτής της χώρας.

Μόνο την Πέμπτη ο Σαμαράς «καθάρισε» δύο τέτοια ζητήματα.
Πρώτον, υλοποίησε την δέσμευσή του για εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, εκπέμποντας το μήνυμα ότι επιτέλους μια ελληνική κυβέρνηση θέτει τέλος στους εκβιασμούς και στις πιέσεις  συντεχνιών και προνομιούχων.
Και δεύτερον, ανακοινώθηκε επιτέλους ότι οποιοσδήποτε εργαζόμενος που καταθέτει αίτηση συνταξιοδότησης θα λαμβάνει από την πρώτη ημέρα ως σύνταξη το 50% του βασικού μισθού και δεν θα περιμένει χωρίς καμιά βοήθεια, μήνες ολόκληρους, πότε θα δεήσουν τα ταμεία να εγκρίνουν την σύνταξή του.
Και οι δύο εξαγγελίες, είναι δύο αποφασιστικά βήματα για να αρχίσουν κάποτε και στην Ελλάδα να γίνονται τα αυτονόητα. Ζητήματα τα οποία σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, είναι αυτονόητα εδώ και πολλές δεκαετίες.
Αν λυθούν καμιά δεκαριά ακόμα, ανάλογα προβλήματα της καθημερινότητας, τότε η Ελλάδα θα αρχίζει πράγματι να μοιάζει με προηγμένη και πολιτισμένη χώρα…


Υ.Γ. Επειδή κάποιοι τώρα –από αυτούς που τους δείχνεις το φεγγάρι και κοιτάζουν το δάχτυλό σου- θα σπεύσουν να με καταγγείλουν ότι «λιβανίζω» τον Σαμαρά απαντώ προκαταβολικά. Αν αυτά τα αυτονόητα τα είχε ρυθμίσει ο Γ. Παπανδρέου ή ο Κ. Καραμανλής θα τους «λιβάνιζα» κι αυτούς ευχαρίστως. Όπως θα «λιβανίζω» και τον Τσίπρα αν κάποτε αναλάβει την εξουσία και επιλύει τέτοιου είδους προβλήματα, αντί να αφήνει απλήρωτους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή να σπάει τις μπάρες στα διόδια...
 Χιώτης Βασίλης
 http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=489812

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου