διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

5 Δεκ 2012

Οι "κρυφές" συνιστώσες του κ. Α. Σαμαρά


Την έχυσε την καρδάρα με το γάλα ο κ. Σαμαράς. Με νωπή ακόμη την επιτυχία του στις Βρυξέλλες και ενώ ο κ. Τσίπρας «αδειάζει» τις συνιστώσες του εκείνος άφησε τις δικές του «συνιστώσες» να προκαλέσουν παγκόσμια γκάφα. Να του εισηγηθούν κλοπή των μισών εισοδημάτων πάνω από 25.000 ευρώ!!!
Πρόκειται για πολιτική γκάφα ολκής που δεν συμμαζεύεται όσο και αν προσπάθησε ο ίδιος να τα μπαλώσει.
Όσο και αν επίσημα ή ανεπίσημα γίνεται μια γελοία προσπάθεια να τα φορτώσουν σε δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Επρόκειτο για το γνωστό μικροπολιντικάτικο σύστημα που δημοσιογραφικά το ζούμε και το έχουμε αηδιάσει εδώ και 40 χρόνια που το εγκαινίασε το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή μπερδεύουμε και συσκοτίζουμε σκέψεις και εισηγήσεις. Κάνουμε διαρροές πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης. Και αν υπάρξουν αντιδράσεις παρεμβαίνει από την «Μεγάλη Πύλη ο Σουλτάνος» και τραβάει πίσω το «φιρμάνι».



Για την σημερινή όμως κατάσταση πραγμάτων ήταν πολιτική γκάφα ολκής που έδειξε την αλαζονεία συμβούλων του οικονομικού επιτελείου του πρωθυπουργού που είναι συνηθισμένοι στην εύκολη λύση.

Όταν, δηλαδή, ο κορβανάς δεν έχει λεφτά να πληρώσει στο «οθωμανικό κράτος» δεν κάνουμε συρρικνώσεις και συμμάζεμα της αυτοκρατορίας... Δεν μειώνουμε ούτε τους μισθούς του σουλτανάτου. Αλλά προσφεύγουμε στο... «θέλουμε λεφτά πασά μου. Βάλε φόρους».

Ήταν μέγιστη πολιτική γκάφα για τους εξής επτά λόγους, όπως θα λέγαμε για τα εξής «επτά θανάσιμα αμαρτήματα»:

Πρώτον, γιατί ακόμη και οι μέχρι την Κυριακή συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με τις αλαλούμ απόψεις της αριστερής οικονομικής πολιτικής απέφυγαν έντεχνα να δηλώσουν ποιους θεωρούν πλούσιους προσδιορίζοντας τα όρια πάνω από τα οποία θα βάλουν φορολογικά χαράτσια αν γίνουν κυβέρνηση. Το επιτελείο του κ. Σαμαρά (που είναι μια μορφή συνιστώσας) είχε την θρασύτητα και την αναίδεια να αποφανθεί ότι θεωρεί πάρα πολύ πλούσιους όσους έχουν εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ οπότε άνετα μπορούν να δώσουν στο κράτος τα μισά. Άρα ποιος ο λόγος να μη έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τώρα μάλιστα που άφησε έξω από την ιδεολογία του τους προσκολλημένους στο λόμπι της δραχμής και εκείνους που καταριόνται... την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεύτερον, γιατί λογικά ο κ. Σαμαράς δεν έχει μούτρα να δει τώρα τους υποψήφιους επενδυτές και να ζητήσει να φέρουν τα κεφάλαιά τους σε μια χώρα που κλέβει τους φορολογούμενους, αποφασίζοντας και διατάσσοντας την φορολόγηση τους με τα μισά λεφτά τους αν βγάζουν πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα. Αποφασίζοντας και διατάσσοντας και την φορολόγηση του ενός τρίτου του υπόλοιπου εισοδήματος με χαράτσια ιδιοκατοίκησης, με χαράτσια ειδικών τελών μέσω ΔΕΗ, με αντικειμενικές αξίες ακινήτων, με δημοτικά τέλη και με υποχρεωτικές αυξήσεις ρεύματος από το κρατικό μονοπώλιο. Σε μια χώρα που έχει γειτονιά με την Βουλγαρία όπου ακόμη ισχύει ο φορολογικός συντελεστής του 10% και τα 200 ευρώ μηνιάτικο. Την Βουλγαρία που παίρνεις προσωρινή άδεια εργοστασίου σε 2 ημέρες και οριστική σε 2 μήνες το αργότερο.

Τρίτον, γιατί ενώ από την μια τσέπη του κρατικού κορβανά ετοιμάζεται να πληρώσει τα χρωστούμενα εφάπαξ των κρατικών υπαλλήλων (πολύ σωστά γιατί τα έχουν πληρώσει) και συντηρεί όλα τα κονδύλια για την πληρωμή του καλοθρεμμένου κράτους από την άλλη, (επειδή δεν του βγαίνουν τα λεφτά) τα κλέβει από τους ανήμπορους να αμυνθούν μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τέταρτον, γιατί οι φορομπήχτες πρωθυπουργοί θυμίζουν ολοκληρωτισμό και γίνονται μισητοί από τον λαό ακόμη και αν μόνο τους απειλούν ότι θα τους φορολογήσουν. Άντε να δει τώρα ο κ. Σαμαράς κατάμουτρα τα άτομα με ειδικές ανάγκες που του άφησαν τα τεχνητά μέλη τους αμανάτι στην Βουλή για να τα πληρώσει...

Πέμπτον, γιατί στην Ελλάδα επειδή ουδέποτε η φορολογία ήταν ανταποδοτική στον φορολογούμενο δεν αναπτύχθηκε και φορολογική συνείδηση. Οι ανάγκες του υδροκέφαλου και σπάταλου κράτους ήταν τόσες πολλές που ουδέποτε περίσσεψαν χρήματα για να γίνει ορατή η ανταποδοτικότητα της φορολογίας. Και αν ψάξουμε προσεκτικά πίσω από έργα και κοινωφελείς επενδύσεις που πράγματι εξυπηρέτησαν τους πολίτες θα δούμε 80% λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 15% δανεικά. Γι΄ αυτόν άλλωστε τον λόγο φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.

Έκτον, επειδή κανείς από τους πολιτικούς «συνεταίρους» στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος, δεν συγκεντρώνουν ούτε υποψία συμμετοχής  στην βλακωδέστατη αυτή εισήγηση. Και επειδή και οι δύο έχουν ήδη σπεύσει να σχολιάσουν αρνητικά το νομοσχέδιο, την πολιτική φθορά και το πολιτικό κόστος το φορτώνεται εξ ολοκλήρου ο κ. Σαμαράς.

Έβδομον, γιατί την άποψη της κυβέρνησης ότι η φορολογική μεταρρύθμιση είναι υποχρέωση του μνημονίου δεν πρόκειται να σώσει την πολιτική γκάφα. Γιατί η Τρόικα μπορεί να έχει τεχνοκράτες με εμμονές που φθάνουν ακόμη και τα όρια της υπερβολής αλλά όχι τους ηλίθιους των «συνιστωσών» του κ. Σαμαρά που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει τέτοιας μορφής φορολογία. Πουθενά στον πλανήτη δεν παίρνουν από την μία τσέπη τα μισά λεφτά του φορολογούμενου και από την άλλη τα άλλα μισά με έμμεσους φόρους.

george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου