διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

11 Ιαν 2013

Μαθήματα ιστορίας στους «αλαζόνες του Βορρά»

Του Βαγγέλη Δεμίρη
Με ιδιαίτερα θετικό τόνο και δηλώνοντας «φίλος των Ελλήνων» ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ. Κ. Γιούνκερ χαιρέτισε τη σημαντική όπως είπε πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα υποστηρίζοντας πως διαψεύστηκαν όσοι -κυρίως από αγγλοσαξονικές χώρες- προέβλεπαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Κάνοντας τον απολογισμό της οκταετούς θητείας του στο Eurogroup, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, «χάρη στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, τις αποφάσεις που έλαβε η ελληνική Βουλή και τη συμβολή της ελληνικής κοινωνίας, η οποία υποφέρει πολύ». Συνεχίζοντας, εξέφρασε την αμέριστη συμπάθεια και φιλία του προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, την οποία, όπως είπε, δεν συμμερίζονται οι «φιλόσοφοι του Βορρά».

«Η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη θα ήταν ατελείς χωρίς την Ελλάδα. Έχουμε γίνει αλαζόνες. Δεν γνωρίζουμε ιστορία. Δεν συμπαθούμε αυτούς που είναι σαν και εμάς, αγνοούμε όσα προσέφερε η ελληνική δημοκρατία και οι Έλληνες στην Ευρώπη. Θα υπερασπίζομαι αυτή τη χώρα έως το τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε δε πως πρέπει να εφαρμοστεί σύστημα «ανταμοιβής» για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα και καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες. Αποψη η οποία όμως, όπως αναγνώρισε, μειοψηφεί στoυς κόλπους της Ευρωζώνης.
Φυγή κεφαλαίων
Ο Ζ. Γιούνκερ δήλωσε ότι ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει τη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Και ειδικότερα προς το Λονδίνο και τη Φραγκφούρτη, «τη στιγμή που οι Γερμανοί συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει τέτοιο ζήτημα», αλλά και προς το Άμστερνταμ και το Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωζώνης, οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών θα πρέπει να συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση και να ξεσκεπάσουν τη «μη πατριωτική» στάση ορισμένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων Ελλήνων.
 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=112976309

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου