διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

25 Ιαν 2013

Η ιδεολογική ανοχή στη βία


Η αλήθεια είναι ότι απέναντι στην τρομοκρατία δεν υπήρξε ποτέ ξεκάθαρο καταδικαστικό μέτωπο από το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Από την άλλη όμως, ενώ λίγο πολύ όλα τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν κάθε πράξη βίας, η αριστερά έχει το κακό ελάττωμα πολλές φορές να κάνει τα στραβά μάτια με πρόσχημα ότι δεν έγινε και τίποτα. Η αριστερά επιπλέον δείχνει ανοχή στη βία, διότι όταν καταδικάζει, το κάνει με αστερίσκους και με φράσεις του τύπου “ναι μεν αλλά”. Ξεκάθαρη καταδίκη για όλες τις μορφές βίας δεν έχει υπάρξει ποτέ από την αριστερά.
Η αριστερά επίσης είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής πολλών πράξεων βίας. Κυρίως είναι υπεύθυνη για τις αναταραχές που γίνονται κατά καιρούς στο κέντρο της Αθήνας. Διότι βια και τρομοκρατία δεν είναι μόνο να βάζει κάποιος γκαζάκια, αλλά και να καταστρέφει την περιουσία του άλλου, επειδή σύμφωνα με την αριστερή ιδεολογία οι καπιταλιστές πίνουν το αίμα του λαού κτλ. Η αριστερά ουδέποτε και ξεκάθαρα έχει καταδικάσει

τις διάφορες μορφές βίας που έχουν καταστρέψει τον εμπορικό κόσμο. Ιδίως δε το ΚΚΕ, παρακινεί σε εξέγερση τις λαϊκές μάζες με κάθε ευκαιρία.

Και να μην ξεχνάμε όλους αυτούς που έχουν παρακινηθεί από το ΚΚΕ και πάσης φύσεως (αριστερών) αγροτικών οργανώσεων, που έκλειναν τους δρόμους και απαιτούσαν (και έπαιρναν) λεφτά με το τσουβάλι από τον κρατικό προϋπολογισμό με το έτσι θέλω.

Η αριστερά στο σύνολό της όχι μόνο έχει δείξει ανοχή σε πράξεις βίας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια, με πρόσχημα και ότι το ίδιο το κράτος είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης από όλους.

Αν κάποιοι συμφωνούν με αυτή τη λογική, τότε πάω πάσο και μάλλον δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε. Αλλά αν κάποιος δεν ανέχεται κάποιους να σπάνε το μαγαζί του άλλου, στο όνομα κάποιος ιδεολογίας, τότε θα πρέπει να καταδικάσει την αριστερά, που όχι μόνο παρακινεί πολλούς από αυτούς, αλλά δίνει και ιδεολογικά συγχωροχάρτια με κάθε ευκαιρία.

Με την κυβέρνηση και γενικά με την σημερινή πολιτική ηγεσία διαφωνώ κάθετα σε πολλά θέματα. Δεν είναι μυστικό και το έχω πει πολλές φορές. Ειλικρινά όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι είμαι μαζί τους (με την κυβέρνηση), επειδή δεν είμαι εναντίον τους.

Σας έχω εξηγήσει ότι οι περιστάσεις είναι επικίνδυνες και δεν μπορεί ο κάθε ένας, όσο και να διαφωνεί με πολλά από αυτά που γίνονται, να τα κάνει γυαλιά καρφιά διότι έτσι προστάζει η ιδεολογία του.

Και αυτό συμπεριλαμβάνει κάθε πράξη βίας, όσο αγανακτισμένος και να είναι κάποιος. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μείνει τίποτα όρθιο σε αυτό τον τόπο. Ξέρω ότι ορισμένοι ίσως το επιδιώκουν αυτό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι είναι αρκετά ώριμοι για να μην το επιτρέψουν.

Τέλος, ορισμένοι λένε ότι προσπαθώ να φοβίσω τον κόσμο. Εγώ δεν έχω την δυνατότητα να φοβίσω κανέναν αγαπητέ αναγνώστη, ιδίως τον άνεργο που δεν βλέπει φως ή τον νέο που έχει δυο πτυχία και δεν μπορεί να βρει δουλειά ούτε σε σουβλατζίδικο; Δεν μπορώ εγώ να φοβίσω ή να τρομοκρατήσω κανέναν -το πολιτικό κατεστημένο, η διαπλοκή, η διαφθορά και η αριστερά η ίδια, είναι υπέρ αρκετές για αυτή τη δουλειά, δεν χρειάζεται τη δίκη μου βοήθεια.

george.kesarios@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου