διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

25 Ιαν 2013

Citi: Οι προβλέψεις για το 2013

Προβλέψεις για την πορεία βασικών μακροοικονομικών μεγεθών για κράτη και οικονομικές ζώνες παρουσίασε η Citigroup στο “Global Economic outlook and Strategy 2013”. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα "τρέξει" με ρυθμό 1,9% στις ΗΠΑ και 1,3% στην Ιαπωνία. Φέτος η παγκόσμια ανάπτυξη (συνολικά) θα κινηθεί στο 2,6% με "λοκομοτίβες" Κίνα (+7,8%), Ινδία (+6,2%) και... Νιγηρία (6,8%).
Για την ευρωζώνη προβλέπεται ύφεση 0,6% ενώ για τη Γερμανία ειδικότερα ανάπτυξη 0,5%.
Αν και η ΕΚΤ έχει μειώσει δραστικά τις πιθανότητες μιας διάσπασης της ευρωζώνης και τα πρώτα βήματα μιας τραπεζικής ένωσης είναι ορατά, η δημοσιονομική κρίση κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει, αναφέρει η Citi.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι η ΕΚΤ θα περικόψει τα επιτόκια κατά 0,25% το β΄ τρίμηνο και θα προχωρήσει σε ακόμη μια μείωση έως το τέλος του τρέχοντος έτους, έτσι ώστε το 2014 να βρει τα επιτόκια στο 0,25%.

Σε ό,τι αφορά τα κράτη του ευρωπαικού νότου "βλέπει" ότι Η Ιταλία και η Ισπανία θα λάβουν φέτος κάποια μορφή βοήθειας από τον ESM, η Πορτογαλία θα χρειαστεί ένα πλήρες δεύτερο πρόγραμμα, ενώ συμφωνία θα υπάρξει και για την Κύπρο.

Μακροπρόθεσμα «στοιχηματίζει» υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και σε μια αναδιάρθρωση χρέους για Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.
 http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/753801/ArticleNewsWorld.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου