διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

31 Ιαν 2013

Gross:Η οικονομία των ΗΠΑ μοιάζει με "σουπερνόβα"

Η οικονομία των ΗΠΑ είναι εξαρτημένη από το χρέος και απαιτεί διαρκώς μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση για την παραγωγή όλο και μικρότερων ρυθμών ανάπτυξης, ανέφερε ο Bill Gross της Pimco.
Χρησιμοποιώντας έναν αστέρα σουπερνόβα ως μεταφορά για την κατάσταση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο κ. Gross υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή το σύμπαν διαστέλλεται τόσο γρήγορα που στο μέλλον θα καταλήξει σε μια "ολοκληρωτική ψύξη". "Το σημερινό νομισματικό σύστημα φαίνεται να απαιτεί μια αέναη επέκταση για τη διατήρηση της ύπαρξης του" ανέφερε ο κ. Gross.
"Η κλιμακούμενη εντροπία στο φυσικό σύμπαν μπορεί στην πραγματικότητα να προμηνύει μια παρόμοια πτώση της «ενέργειας» και της «θερμότητας» εντός των αγορών χρέους" πρόσθεσε.


"Κάθε επιπρόσθετο δολάριο χρέους φαίνεται να δημιουργεί όλο και λιγότερη θερμότητα. Στη δεκαετία του 80, χρειάζονταν τέσσερα δολάρια νέου χρέους για την παραγωγή ενός δολαρίου πραγματικού ΑΕΠ. Κατά την τελευταία δεκαετία, χρειάζονταν δέκα δολάρια και μετά το 2006 συνολικά είκοσι δολάρια για την παραγωγή του ίδιου αποτελέσματος" είπε ο κ. Gross.

Το χρέος των ΗΠΑ, των εταιρειών και των νοικοκυριών αγγίζει αυτή τη στιγμή τα 56 τρισ. δολάρια, ένα τέρας που χρειάζεται διαρκώς μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμου για να τραφεί, υπογράμμισε ο κ. Gross, αποκαλώντας το "ένα αστέρα σουπερνόβα που διαστέλλεται και διαστέλλεται, αλλά στην πορεία γίνεται πολύ μεγάλος για να συντηρηθεί".
 http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/755193/ArticleNewsWorld.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου