διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

6 Μαρ 2013

MS: Η Ιταλία είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο

Η Ιταλία διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη αγορά ομολόγων παγκοσμίως και με 35% του ιταλικού χρέους σε χέρια ξένων επενδυτών, οι προοπτικές για τα ιταλικά ομόλογα θα είναι καθοριστικές για την σταθερότητα του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου, εκτιμά η Morgan Stanley.
"Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για να αγνοηθεί και αν η πολιτική κατάσταση επιδεινωθεί σημαντικά, θα υπάρξουν επιπτώσεις πέραν της ευρωζώνης" προειδοποιεί ο διεθνής οίκος.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ΕΚΤ πρέπει να ακούσει το μήνυμα των Ιταλών ψηφοφόρων για πιο ισχυρή ανάπτυξη και να αναγνωρίσει ότι η ισοτιμία του ευρώ είναι υψηλή για την ευρωπαϊκή περιφέρεια.


"Οι αδύναμες οικονομικές προοπτικές τρέφουν τον λαϊκισμό, αλλά χωρίς δημοσιονομικές επιλογές, μια ονομαστική υποτίμηση της ισοτιμίας μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για την ανάπτυξη που χρειάζεται απεγνωσμένα η περιφέρεια της ευρωζώνης" σημειώνει η Morgan Stanley.

Οι αναλυτές του διεθνούς οίκους, αναφέρουν ότι η δίκαιη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται στο 1.19 και εκτιμούν ότι μια κίνηση κάτω από αυτό το επίπεδο θα αύξανε τα έσοδα από εξαγωγές και θα έδινε ώθηση στο εισόδημα και στην απασχόληση.
 http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/762013/ArticleNewsWorld.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου