διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

19 Απρ 2013

Bitcoin: Διογκώνεται και πάλι η φούσκα

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η φούσκα του bitcoin έχει σκάσει για τα καλά, το ιντερνετικό νόμισμα βρίσκεται σε νέο ράλι.
Οι τιμές βρέθηκαν σήμερα έως και στα 136,43 δολάρια, υποχωρώντας στη συνέχεια στα επίπεδα των 119 δολαρίων. Έχουν υπερδιπλασιαστεί, ωστόσο, σε σχέση με τα χαμηλά της εβδομάδας, που καταγράφηκαν στα 50 δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του ιντερνετικού νομίσματος, που δημιουργήθηκε από έναν ανώνυμο χάκερ πριν από τέσσερα χρόνια, έχει 20πλασιαστεί φέτος. Μετά τη διάσωση της Κύπρου
και το κούρεμα των καταθέσεων, το bitcoin βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα του mainstream οικονομικού τύπου, καθώς πολλοί το έβλεπαν σαν μια βιώσιμη εναλλακτική στα νομίσματα που ελέγχονται από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες. Καθώς ολοένα και περισσότεροι επενδυτές ζήλεψαν τις αποδόσεις του, το νόμισμα έφτασε στο υψηλό των 266 δολαρίων.
Η τεράστια αύξηση των συναλλαγών οδήγησε το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του bitcoin, το ιαπωνικό Mt. Gox, όπου γίνονται το 80% των διεθνών συναλλαγών, να διακόψει τη διαπραγμάτευση. Με την επανέναρξη των συναλλαγών, οι τιμές κατέρρευσαν, οδηγώντας πολλούς να εκτιμήσουν ότι η φούσκα του bitcoin είχε πια σκάσει.
“Είναι μια φούσκα, που δυστυχώς σκάει, και σκάει και σκάει. Έως ότου κάποια μέρα ή θα χάσει κάθε αξιοπιστία ή η προσφορά των νομισμάτων θα φτάσει στο ανώτατο όριο που προβλέπεται από τη δημιουργία του bitcoin, στα 21 εκατ.”, εξηγεί ο αναλυτής της Societe Generale, Sebastien Galy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου