διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

30 Μαΐ 2013

Alpha Bank: Δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις οι κήρυκες της καταστροφής

«Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά σε μια καμπή στην πορεία σταθεροποίησης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με ένα μέρος του πολιτικού κόσμου να προσπαθεί να αναδείξει την αποτυχία της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής για προφανείς ιδιοτελείς σκοπούς, χωρίς να αναλογίζεται τις ανεξέλεγκτες δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση των πολιτών» αναφέρει στο εβδομαδιαίο της δελτίο η Alpha Bank.


«Οι κήρυκες της Ελλάδος που αποτυγχάνει, χωρίς, δυστυχώς, να έχουν εναλλακτικές προτάσεις πέραν της μεταφυσικής επίκλησης των μαγικών λύσεων και της ανάδειξης του voodoo ως ανωτάτου μέσου εξορκισμού των προβλημάτων, γίνονται όλο και λιγότερο πιστευτοί» υποστηρίζουν οι αναλυτές της Τράπεζας.

«Αν και μπορείς να ξεγελάσεις μερικούς ανθρώπους κάθε φορά που το επιχειρείς, και κάποιες φορές όλους τους ανθρώπους, είναι σχεδόν αδύνατο να κοροϊδεύεις τους πάντες συνεχώς. Έτσι, παρά τις εμφανείς προσπάθειες εκτροχιασμού του οικονομικού κλίματος, τα καλά νέα είναι ότι η οικονομία έχει αρχίσει να αυτονομείται. Τελευταίο ενθαρρυντικό μήνυμα είναι η εκτόξευση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάιο 2013 σε 93,8, από 89,2 τον Απρ.΄13, επίπεδο που τελευταία φορά παρατηρήθηκε προ κρίσεως το 2008. Ακόμη, σημαντικότερο είναι ότι, πέραν των θετικών προσδοκιών των επιχειρηματιών για τις προοπτικές της οικονομίας, η βελτίωση του δείκτη ενσωματώνει για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, μια θεαματική κίνηση προς τα πάνω της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (από -71,6 μέσο όρο στο τετράμηνο Ιαν.-Απρ.΄13 σε -63,4 τον Μάιο΄13), που είναι πρόδρομος δείκτης για την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης» αναφέρει το δελτίο.

«Τα στοιχεία που δημοσιεύονται αφενός επιβεβαιώνουν την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την σταθεροποίηση και αφετέρου θέτουν τις βάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, που οδήγησε σε πτώση του ΑΕΠ της χώρας κατά -24% περίπου και σε αύξηση της ανεργίας στο 27%».

Διαβάστε ολόκληρο το Εβδομαδιαίο Δελτίο της Alpha Bank

 http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=515427

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου