διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

28 Μαΐ 2013

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να προσέξουν μη σχίσουν κάνα καλσόν

Ότι η λεγόμενη στη θεωρία τρικομματική κυβέρνηση έχει από καιρό εξελιχθεί σε μονοκομματική της δεξιάς, δεν χρειάζεται και πολύ παρατηρητικότητα για να το διαπιστώσει κανείς.
Ότι η ΝΔ συμπεριφέρεται σαν να είναι δική της η κυβέρνηση, επειδή θεωρεί ότι το «δυνατό χαρτί» σε αυτή είναι ο πρόεδρός της και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επίσης δεν θέλει και μαντικές ικανότητες.
Ούτε χρειάζεται κανείς βοήθεια για να αντιληφθεί ότι το κράτος ντύνεται γαλάζιο, με ελαφρές πράσινες και ροζ κηλίδες.


Δεν απαιτείται καν συζήτηση για να συμφωνήσουν οι εχέφρονες και σοβαροί άνθρωποι ότι το μίγμα της πολιτικής, που ακολουθείται και το «ύφος» της διακυβέρνησης είναι κανονικό δεξιό, βαθύ γαλάζιο.

Αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κατέληξαν απλοί βαστάζοι της ΝΔ σε αυτή την κατάσταση.

Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ συνθλίβεται στις δημοσκοπήσεις, κινδυνεύοντας να δει στην πόρτα του τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του, η δε ΔΗΜΑΡ μένει στη ζωή με τεχνητές αναπνοές, μεταγραφές και τεράστια στήριξη από τα μέσα ενημέρωσης, που φιλοξενούν τα στελέχη της, λες και είναι εκπρόσωποι κόμματος του 50% ή μεγάλοι σοφοί, απαραίτητοι για κάθε πολιτική συζήτηση.

Η ΝΔ έχει καταφέρει να ξεφτιλίσει τους εταίρους της με κάθε ευκαιρία και τελευταία με τον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Δεν θα μπω στην ουσία του νομοσχεδίου, το οποίο χρήζει μεγάλων αλλαγών. Το θέμα είναι ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ζητούν να πάει στη Βουλή ως νομοσχέδιο και εκεί να ψηφίσει ο καθένας ό,τι θέλει – κι ας το καταψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ- και το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται, χλευάζοντας στην πραγματικότητα τους άλλους δύο της κυβερνητικής τρόικας.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Ή για την ακρίβεια, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τη λεγόμενη «επαναδιαπραγμάτευση» που έλεγαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αλλά η ΝΔ την εξαφάνισε ως άλλος Χουντίνι; Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και νομοσχέδια της τελευταίας στιγμής, που πάνε στη Βουλή χωρίς καμία ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ; Το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για ανασχηματισμό, που πήγε καλό Ιούλιο και βλέπουμε; Το αίτημα για καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης; Το χαράτσι, που θα καταργούνταν, αλλά έμεινε;

Υποτίθεται ότι έγιναν πολλές κόντρες ως τώρα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και υπήρξαν μεγάλες διαφωνίες και προκλήθηκαν κρίσεις, για σειρά θεμάτων.

Μόνο, που συνήθως οι εσωκυβερνητικές κόντρες καταλήγουν σε αυτό, που λέγαμε παλιά για τα ποδοσφαιρικά ματς, όταν το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό: Τους έριξε ο Σαμαράς ξύλο (πολιτικό), αλλά έφαγαν κι αυτοί… Και εντάξει ο Φώτης Κουβέλης με τη ΔΗΜΑΡ του. Γι’ αυτό το ρόλο φτιάχθηκε η ΔΗΜΑΡ, του πρόθυμου βαστάζου. Αλλά να φτάνει σε αυτό το σημείο και το ΠΑΣΟΚ;

Για να εξηγιόμαστε. Ας κάνουν ό,τι θέλουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, εάν νομίζουν ότι έτσι βοηθούν τη χώρα, τη «σώζουν» - ουάου που λέει και ο δίχρονος ανιψιός μου -, όπως διατυμπανίζουν. Αλλά μη μας λένε ότι πρόκειται και για ισότιμη συνεργασία, ότι πρόκειται για φοβερή κυβέρνηση ως προς τη δημοκρατικότητά της, ότι στριμώχνουν τον Σαμαρά, ότι έχουν λόγο στα πράγματα, ότι, ότι, ότι… Νερό στο μύλο της ΝΔ ρίχνουν! Κι ας σταματήσουν το θέατρο με τις δήθεν κόντρες, αφού δεν μπορούν να το πάνε μέχρι τέλους. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να, με τους πολλούς καβγάδες που έχουν με τη ΝΔ, κινδυνεύουν και τα καλσόν…
 Γιάννης Μακρυγιάννης
 http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=281681

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου