διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

31 Μαΐ 2013

Η φάκα του Βαλαωρίτη

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει καν το μελάνι, από την επιστολή που έστειλε ο ποιητής κ. Νάνος Βαλαωρίτης στον πρωθυπουργό, και ο κ. Αντ. Σαμαράς του είχε ήδη απαντήσει!
Αν κρίνουμε από την ταχύτητα ανταπόκρισης του πρωθυπουργού, ή ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να εγκατέλειψε κάθε άλλη ασχολία του από τότε που πληροφορήθηκε την επιστολή του ποιητή, ή γνώριζε το περιεχόμενό της, πριν ακόμη η επιστολή φθάσει στα χέρια του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως τα ανακλαστικά του πρωθυπουργικού γραφείου είναι αξιοθαύμαστα…
Αρκεί να είναι τα ίδια, για την επιστολή που στέλνει στον πρωθυπουργό ένας ποιητής, φίλος του Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και για όλους τους άλλους έλληνες που έχουν στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό. Αλλά δεν είναι…

Εκατοντάδες επιστολές καταφθάνουν καθημερινά στο πρωθυπουργικό γραφείο από έλληνες πολίτες, αλλά ελάχιστες από αυτές απαντώνται  και σε χρόνους πολύ πιο αργούς από αυτούς της περίπτωσης Βαλαωρίτη.
Είναι προφανές ότι και οι δύο πλευρές βρήκαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην τέχνη της επικοινωνίας για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.
Ο ποιητής ανήρτησε την επιστολή του στο facebook για να διασφαλίσει ότι δεν θα έχει κι αυτή, την τύχη που έχουν σχεδόν όλες οι άλλες επιστολές με παραλήπτη τον κ. Σαμαρά.
Κι ο πρωθυπουργός απάντησε αμέσως, επειδή τόσο το όνομα του ποιητή, όσο και το ζήτημα που έθιγε, δημιουργούσαν συνθήκες άμεσης και θετικής δημοσιότητας.
Μόνο που το πρωθυπουργικό γραφείο, στην περίπτωση του κ. Βαλαωρίτη, είδε το τυρί, αλλά δεν πρόσεξε την φάκα…
Από την στιγμή που απάντησε και μάλιστα ταχύτατα στην επιστολή ενός ποιητή, αναλαμβάνει τώρα την υποχρέωση, να απαντά στο εξής σε κάθε ποιητή, σε κάθε συγγραφέα, αλλά και σε κάθε άλλον έλληνα πολίτη που θα απευθύνεται στον πρωθυπουργό. Και να απαντά και για θέματα πιο δυσάρεστα, από την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.
Κι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, επειδή δεν υπάρχει ούτε η αναγκαία υποδομή, αλλά ούτε και η σχετική διάθεση. Δυστυχώς δεν έχει φτάσει ακόμη η ώρα που ο πρωθυπουργός θα απαντά σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που δεν φέρουν το επώνυμο Βαλαωρίτης…    
 Χιώτης Βασίλης
 http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=515539

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου