διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

10 Μαΐ 2013

Θησαυρός η αξιοπιστία

Η συνέπεια... αμείβεται. Η τρικομματική κυβέρνηση, επί δέκα μήνες τώρα, παρά τα όποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα εμφανίστηκαν, βαδίζει σταθερά στον δρόμο της υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των εταίρων και δανειστών της.
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προωθούνται, τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης τηρούνται. Ετσι ενισχύεται η διαδικασία μετάλλαξης της ελληνικής οικονομίας συνολικά και διαμορφώνονται τα νέα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Το πλέον απτό παράδειγμα είναι η τουριστική βιομηχανία.
Φέτος θα σημειωθεί ιστορικό ρεκόρ στις αφίξεις ξένων τουριστών, αλλά και εσόδων. Οι ξενοδοχειακές μονάδες άνοιξαν για τη νέα σεζόν πολύ
νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της απασχόλησης συνολικά στην τουριστική βιομηχανία, από τα ξενοδοχεία έως τον επισιτισμό και, παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των απολύσεων σε άλλους κλάδους, συνολικά στην οικονομία τον Απρίλιο, για δεύτερο συνεχή μήνα, το ισοζύγιο απολύσεων-προσλήψεων είναι ιδιαίτερα θετικό!
Η Ελλάδα, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, υλοποιώντας τους όρους του Μνημονίου ανακτά όχι μόνον τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις για επιστροφή στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης και της παραγωγής εισοδήματος.
Η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της και αυτό θα αποτυπώνεται ανάγλυφα στην αναμενόμενη απόφαση του Εurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, όπου για πρώτη φορά θα εγκρίνει όχι μόνο τη δανειακή δόση του Μαΐου, αλλά θα προκαταβάλει και τη δόση του Ιουνίου! Με απλά λόγια, η τρόικα θεωρεί ότι ουσιαστικά ο νέος έλεγχος είναι περίπου περιττός, η ελληνική κυβέρνηση είναι αξιόπιστη και θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Ο αντίκτυπος μιας τέτοιας απόφασης στις διεθνείς αγορές θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Το σήμα ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει του στόχους της θα είναι πολύ ισχυρό. Αυτό το timing δεν πρέπει να χαθεί. Τα καλά νέα πρέπει να γίνουν περισσότερα. Από εμάς εξαρτάται...
 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27688&subid=2&pubid=113040429

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου