διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

17 Μαΐ 2013

USSS ή USSR;

Η ελληνική σοβιετική σκέψη είναι μακράν ο κυριότερος λόγος που δεν μπορεί να πάει μπροστά αυτή η χώρα. Στο όνομα του να πιάσουμε μερικές εκατοντάδες γιατρούς που όντως φοροδιαφεύγουν, έχουμε κάνει την Ελλάδα άνω κάτω με φορολογικά νομοσχέδια και με νόμους που δεν θα αποδώσουν παρά στα μοντέλα όλων αυτών που έχουν σκεφτεί όλες αυτές τις ανοησίες των ήμερων (δείτε χτεσινό άρθρο).
Ξεχάστε τους ξένους επενδυτές, αυτοί δεν θα προσφέρουν και πολλά στον τόπο, ακόμα και αν έρθουν σε ποσότητα.
Μεταξύ του νόμιμου price transfer και άλλων νόμιμων
παραθύρων για την αποφυγή της πραγματικής φορολογίας, πέραν από μερικές θέσεις εργασίας δεν θα προσφέρουν τίποτα. Βέβαια είναι καλύτερα από το τίποτα, αλλά δεν θα είναι αρκετές οι λεγόμενες ξένες επενδύσεις για να δούμε ουσιαστική διαφορά.

Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος είναι ότι δεν επενδύουν εδώ οι ίδιοι οι Έλληνες. Μόνο όταν θα δούμε έναν εγχώριο επενδυτικό οργασμό, μόνο τότε θα μειωθεί η ανεργία και θα δημιουργηθεί πραγματικός πλούτος σε αυτή τη χώρα.

Αλλά για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αναιρεθούν οι λόγοι για τους οποίους φτάσαμε εδώ, που μεταξύ άλλων σημαίνει αλλαγές στους νόμους και τους θεσμούς που δημιουργούν εμπόδια στην επιχειρηματικότητα (δείτε επίσης το video: "Πρέπει να μηδενιστεί το κόστος του ΄Επιχειρείν΄").

Στην Ελλάδα όμως κάνουμε ότι είναι δυνατόν να εμποδίσουμε την επιχειρηματικότητα, κατηγορώντας τους πάντες για κλέφτες και απαιτώντας να πληρωθούν “βεβαιωμένοι φόροι” και πρόστιμα, λες και τα έχει ο μέσος πολίτης ή έχει πραγματοποιηθεί αυτή η φοροδιαφυγή.

Διότι αγαπητέ αναγνώστη, φοροδιαφυγή δεν είναι αυτό που τεκμαρτά αποφασίζει κάποιος, αλλά το τι πραγματικά εισόδημα έχει. Δεν μπορούμε να βάζουμε “cyber φόρους” και να έχουμε απαίτηση να εισπραχτούν, στο όνομα της διαιώνισης της Ελληνική Σοβιετίας.

Όχι επενδύσεις δεν θα προσελκύσουμε, όχι ρίσκο δεν θα αναλάβει κανενός, αλλά θα φύγουν και οι τελευταίοι σε χρόνο ρεκόρ. Και όταν λέω θα φύγουν και οι τελευταίοι, εννοώ ελληνικής υπηκοότητας αγαπητέ αναγνώστη.

Πρόσφατα δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί υπηρεσιακών παραγόντων της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (εταιρεία που ανήκει 100% στο Ελληνικό δημόσιο) διότι (άκουσον άκουσον) η εταιρεία χρωστά λεφτά στο δημόσιο!!
Στο μεταξύ Αμερικανοί θέλουν να βάλουν παραγγελία (η πρώτη από πολλές) για την παραγωγή βλημάτων αξίας $180 εκατομμύρια, αλλά δεν υπάρχει κανένας να βάλει την υπογραφή του, διότι ο καινούργιος διευθύνων σύμβουλος εκκρεμεί ακόμα στη γραφειοκρατία της βουλής και καθημερινά η εταιρεία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Φίλοι που γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα, με πληροφόρησαν ότι σε μερικές μέρες θα κοπεί το ρεύμα και το νερό προς την εταιρεία και θα μείνει στον άσσο. Κατά τα άλλα, περιμένουμε ανάπτυξη...
Τέλος, χτες αστειευόμενος με φίλους διαδικτυακά, αναρωτηθήκαμε ποιο θα έπρεπε να είναι το όνομα της Ελλάδος, αντί Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού είμαστε ένα ωραίο μεγάλο Σοβιέτ.

Δυο ήταν οι προτάσεις των φίλων
1) Ενωμένες Σοσιαλιστικές Συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ, μεταφραζόμενο στα Αγγλικά σαν “United Syriza Socialist Sinistoses” με το διακριτικό “USSS”
ή
2) Ενωμένοι Συνδικαλισταί Ριζοσπάστες Σοσιαλιστές, μεταφραζόμενο στα Αγγλικά σαν “United Socialist Syndicalist Radicals” με το διακριτικό “USSR”.
Εσείς ποιο νομίζεται θα ήταν το πιο σωστό όνομα;;

george.kesarios@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου