διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

18 Ιουλ 2013

Συμφωνία εφοπλιστών - κυβέρνησης για οικειοθελή συνεισφορά στον προϋπολογισμό

Με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς υπογράφοντας συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού, με το σύμφωνο επισφραγίζεται η επιθυμία της Ναυτιλιακής Κοινότητας να συνδράμει, σε ορίζοντα τριετίας, στην Εθνική Προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της Οικονομίας της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν άμεσα σε πρώτη φάση 75 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα η Ένωση θα ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με 140 εκατ. το χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Κατά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Αντώνης Σαμαράς: Σε αυτήν τη δύσκολη καμπή του Τόπου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Έλληνες εφοπλιστές για αυτήν την εθελοντική συνεισφορά τους στον Προϋπολογισμό και στην Εθνική προσπάθεια.
Η σημερινή συμφωνία για την οικειοθελή, δική σας συμμετοχή στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 90% του Στόλου υπό την Ελληνική Σημαία και του 65% του Στόλου με ξένη σημαία, είναι, πραγματικά, συγκινητική και αποδεικνύει ότι, πράγματι, η Ναυτιλία σε όλες τις κρίσιμες, τις δύσκολες περιόδους του Έθνους ήταν πάντοτε, ως Εθνικός Πρωταθλητής, άλλωστε, μία δύναμη πατριωτισμού.
Η προσπάθεια για όλο τον Ελληνικό Λαό είναι δύσκολη, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θέλω για άλλη μία φορά να σας ευχαριστήσω θερμά, γιατί γνωρίζω ότι σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα και για τη Ναυτιλία και για εμάς.

Θεόδωρος Βενιάμης (Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών): Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για τα καλά του λόγια.
Είναι, πράγματι, συγκινητικό ότι μία προσπάθεια, η οποία η Ένωση ανέλαβε να φέρει κοντά όλους τους εφοπλιστές, τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη ή όχι. Ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς, οι οποίοι συνέβαλλαν σε αυτήν την υπογραφή του συμφωνητικού, είναι φίλοι και πολλοί συνάδελφοι δεν είναι ούτε καν μέλη.
Αυτή, όμως, η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, διότι όλοι έδειξαν και την αγάπη τους στην Ναυτιλία, ανταποδίδοντας τη δική σας στήριξη και αγάπη προς τον κλάδο μας και νομίζω ότι, πιστοποίησαν ότι ο εφοπλισμός πάντα ήταν, είναι και θα είναι παρόν σε οτιδήποτε η Ελλάδα ζητήσει από εμάς. Ευχαριστούμε πολύ.
 http://www.capital.gr/News.asp?id=1838127


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου