διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

19 Αυγ 2013

Οι κατασχέσεις της α’ κατοικίας θα μας κάνουν «Αίγυπτο»

Αμα χάνεται μια ζωή τόσο «τζάμπα» για ένα εισιτήριο τρόλεϊ, σκεφθείτε τι έχει να γίνει έτσι κι αρχίσουν οι κατασχέσεις ακινήτων έστω και… με «κοινωνικά» κριτήρια, όπως πάνε να το ωραιοποιήσουν ορισμένοι απερίσκεπτοι τεχνοκράτες. Διότι, όπως υπάρχουν οι εθελοντές ελεγκτές των τρόλεϊ -που ασφαλώς πρέπει να υπάρχουν-, έτσι έχουμε και τους πολιτικούς-εθελοντές ελεγκτές της Τρόικας. Kαι αυτοί χρειάζονται τελικά. Δεχόμενοι προκαταβολικά για το καλό της συζήτησης ότι όλα αυτά τα κάνουν για να σωθεί όπως-όπως ο τόπος μαζεύοντας φορολογικά έσοδα «κι απ’ αυτούς που δεν έχουν», όπως είπε προς τιμήν του
ο Αντώνης Σαμαράς, προειδοποιούμε για το αίμα που μπορεί να χυθεί στα κατώφλια των χρεωμένων νοικοκυριών! Μπορεί οι πολιτικοί που αναγκαστικά κάνουν τους ελεγκτές της Τρόικας να ’χουν (και έχουν) στο μυαλό τους τη «μεγάλη εικόνα». Του πώς δηλαδή θα βγει το «εικονικό» πλεόνασμα, για να ’χουμε να λέμε κάτι και μετά τις γερμανικές εκλογές, μπας και σωθούμε απ’ τη χρεοκοπία.

 Γνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν και το κρυφτούλι που αναγκάζονται να παίζουν με τους αιμοδιψείς Ευρωπαίους ομολόγους τους, και χωρίς να υποτιμούμε τις απίθανες πιέσεις που δέχονται, να ξέρουν ότι στις κατασχέσεις α’ κατοικίας θα αντιμετωπίσουν τον πολιτικό -και όχι μόνο- «ξαφνικό θάνατο». Ναι, οι τράπεζες πρέπει να το κάνουν για να τις πάρουν κάποιοι στα σοβαρά, ναι, μπορεί να υπάρχουν λίγοι «πονηροί» που να έχουν «βαβάντζα» αλλά να μην πληρώνουν τις δόσεις εκμεταλλευόμενοι τις ασάφειες του νόμου, όμως ο όρος «κακοπληρωτής» που ακούμε από κάποιους υπουργούς μπορεί να αποδειχτεί τόσο άστοχος όσο ο «τζαμπατζής» της πανεπιστημιακού (!) Λένας Διβάνη για τον 19χρονο νεκρό του τρόλεϊ.

Η πλειοψηφία των καταχρεωμένων νοικοκυριών ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει το στεγαστικό της, είτε γιατί ο ένας απ’ τους δύο έχει χάσει τη δουλειά του, είτε επειδή έχει πνιγεί απ’ τα χρέη και τις εφορίες, που τον απειλούν με σύλληψη ακόμη και για λίγες χιλιάδες ευρώ, είτε γιατί συντηρεί με ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ δυο-τρεις οικογένειες μαζί! Του παιδιού του που ’ναι άνεργο, του πατέρα του που δεν ζει με τα 350 ευρώ του ΟΓΑ, τώρα που κόπηκαν και οι επιδοτήσεις στα φάρμακα και άλλα πολλά. Το 80% τουλάχιστον όμως που ΔΕΝ ΕΧΕΙ να πληρώσει εμπίπτει σ’ αυτή την κατηγορία η οποία υπάρχει, αυξάνει και πληθαίνει, αλλά δεν καταγράφεται πουθενά, όπως στον ΟΑΕΔ π.χ. Αρα τα όποια κοινωνικά κριτήρια για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σχεδιαστούν πιθανότατα δεν θα «πιάνουν» τους περισσότερους απ’ τους θιγόμενους και θα ’χουμε δράματα. Θα δούμε τραγωδίες «on air».

Κι ένας, αξιότιμοι και φιλότιμοι κύριοι υπουργοί, ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ γιατί πάνε να του πάρουν το σπίτι επειδή π.χ. για 1.000 ευρώ «δεν εμπίπτει» στα κοινωνικά κριτήρια κατασχέσεων, τότε θα γίνει το «μπουμ» που όλοι περιμένουμε σαν από καιρό. Θα ξεχειλίσει το ποτήρι, θα σκάσει το καζάνι της λαϊκής οργής που χρόνια τώρα βράζει και «για ένα παλιόσπιτο», όπως γράψαμε και στο προηγούμενο πρωτοσέλιδό μας, θα πάνε χαμένες οι θυσίες που έγιναν μέχρι σήμερα και θα διακινδυνεύσουμε και πάλι την όποια θέση μας στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό και οι πολιτικοί, οι οποίοι έχουν αυτοπροσδιοριστεί, εκ των πραγμάτων, εθελοντές ελεγκτές της Τρόικας, δεν πρέπει να κάνουν το λάθος που διέπραξε ο εθελοντής ελεγκτής του τρόλεϊ και να σπρώξουν, άθελά τους έστω, τον κόσμο στο κακό και στον θάνατο. Φοβάμαι ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως, ίσως λόγω και της μεγαλοαστικής καταγωγής ορισμένων εξ αυτών, τι σημαίνει για τον κάθε Ελληνα ένα τριάρι, πώς νιώθει ένας πατέρας όταν πάνε να βγάλουν τα παιδιά απ’ τα κρεβατάκια τους και ξέρει ότι δεν έχει ούτε προκαταβολή να δώσει για το νοίκι! Πάμπολλες οικογένειες έχουν πει το ψωμί ψωμάκι και το σπίτι σπιτάκι, και έχουν περιορίσει τη ζωή τους στους τέσσερις τοίχους, φυτοζωώντας με όση αξιοπρέπεια απέμεινε. Ε, αν τους πάρεις και τα ντουβάρια, δεν θα ’χουν πού να κρυφτούν... Σ’ αυτή τη ζωή τουλάχιστον. Επομένως, θα πρέπει, σε ανώτατο επίπεδο, οι πολιτικοί αρχηγοί να επιδιώξουν να πετύχουν τουλάχιστον μία ακόμη παράταση και να μην «παραμυθιάζονται» από απολιτικούς συμβούλους ότι δήθεν οι κατασχέσεις σπιτιών μπορεί να προχωρήσουν σιγά-σιγά και με τεχνικά - «κοινωνικά» κριτήρια.

Δεν χρειάζεται να πέσει στα κεφάλια τους το πρώτο αίμα νεκρού σπιτονοικοκύρη για να συνειδητοποιήσουν ότι στο κατώφλι ενός παλιόσπιτου είναι η κόκκινη γραμμή της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε πρόκειται να τους σώσουν τίποτα κρατικοδίαιτοι διανοούμενοι - κολαούζοι της συμφοράς που θα λένε ότι και οι «κακοπληρωτές» είναι κι αυτοί τζαμπατζήδες όπως στο τρόλεϊ, άρα… «ήθελές τα και 'παθές τα»… Πρέπει να προλάβουν το ΚΑΚΟ πριν ξεσπάσει ο κόσμος πάνω τους.

Να το προσπαθήσουν, υπάρχουν ΤΡΟΠΟΙ! Αρκεί να θες να τους βρεις! Διότι υπάρχουν και ερωτήματα για το πόσο «αθώα τεχνοκρατική» είναι η τόση σπουδή να βάλουν χέρι στα σπίτια του κοσμάκη. Εχουμε γράψει πολλές φορές για «εταιρείες-καρχαρίες» που ’χουν συσταθεί από καιρό και απασχολώντας εκατοντάδες δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές είναι έτοιμες να ξεσκίσουν τον κάθε φουκαρά, ή απλά ξεπεσμένο πρώην «νοικοκύρη» προκειμένου να κερδοσκοπήσουν άγρια.

Κι αν μάλιστα αποδειχτεί ότι οι εταιρείες- καρχαρίες έχουν στενούς δεσμούς με τα πολιτικά πρόσωπα που φτιάχνουν τους τελευταίους δρακόντειους νόμους για τις κατασχέσεις, τότε μιλάμε για πολύ βαρύτερα αδικήματα: Φόνους εκ προμελέτης!
 http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/303088/-makria-ap-ta-akinita-ethelodes-elegtes-tis-troikas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου