διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

30 Αυγ 2013

Ο τουρκικός Τύπος ειρωνεύεται τους Έλληνες για τα ληγμένα τρόφιμα

Αιχμηρά και με άκρως ειρωνικό τόνο είναι τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου τα οποία αναφέρονται στην απόφαση της κυβέρνησης να διατεθούν στα σουπερ μαρκετ ληγμένα τρόφιμα σε χαμηλότερες τιμές.
Με τίτλο «η Ελλάδα ξεπέρασε την ημερομηνία λήξης της», η τουρκική εφημερίδα Milliyet αντιμετωπίζει με άκρως σκωπτική διάθεση την απόφαση των ελληνικών αρχών να διατίθενται προς κατανάλωση, από την 1η Σεπτεμβρίου, τα τρόφιμα «περιορισμένης διατηρησιμότητας».
Η τουρκική εφημερίδα ενημερώνει τους αναγνώστες της για την εφαρμογή του νέου μέτρου στην Ελλάδα, εξηγώντας ότι η χρήση των προϊόντων μπορεί να παραταθεί μέχρι και τρεις
μήνες μετά την ημερομηνία λήξης τους.
«Η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει από την οικονομική κρίση και προσπαθεί να βρει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του κόσμου. Μια απ' αυτές τις λύσεις είναι πως τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να έχουν στα ράφια τους προϊόντα, στα οποία θα έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες λήξης τους. Τα μπαγιάτικα προϊόντα θα μπορούν να πωλούνται φθηνότερα. Έτσι, η γειτονική χώρα πέταξε στο καλάθι των σκουπιδιών την ημερομηνία λήξης» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.
 Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται στο ζήτημα με τίτλο «η Ελλάδα θα καταναλώνει προϊόντα που έχουν λήξει οι ημερομηνίες τους».
«Στην Ελλάδα, που χιλιάδες άνθρωποι δεν αντέχουν στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, αποφασίστηκε η διάθεση των ληγμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, για να μπορούν να τα αγοράζουν σε φθηνότερες τιμές, με όριο τους τρεις μήνες από την αναγραφόμενη ημερομηνία» παρατηρεί η τουρκική εφημερίδα.
 http://www.sofokleousin.gr/archives/140709.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου