διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

13 Σεπ 2013

Παρασκευή και 13: Πτήση 666 στην «Κόλαση»

Θα μπαίνατε στην πτήση 666 προς HEL (HEL είναι τα αρχικά του Ελσίνκι και απέχουν μόλις ένα γράμμα από το να σχηματίσουν τη λέξη «hell», δηλαδή κόλαση), ημέρα Παρασκευή και 13; Προληπτικοί και όσοι φοβούνται τα αεροπλάνα μπορεί να είχαν δεύτερες σκέψεις. Οι επιβάτες της φινλανδικής αεροπορικής εταιρείας Finnair, ωστόσο, δεν έδειξαν να ενοχλούνται από τη «σατανική» αυτή σύμπτωση. Η πτήση 666 προς την φινλανδική πρωτεύουσα ήταν σχεδόν γεμάτη.
Η καθημερινή πτήση AY666 από την Κοπεγχάγη στο Ελσίνκι πέφτει για δεύτερη φορά φέτος Παρασκευή και 13, κάτι που σε πολλές χώρες θεωρείται ημέρα κακής τύχης. Οταν μάλιστα η πτήση έχει και τον «σατανικό» αριθμό 666, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δυσοίωνα - για τους προληπτικούς τουλάχιστον. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τέτοιου είδους φοβίες από μέρους των επιβατών.

Η Scandinavian Airlines για παράδειγμα, στα αεροσκάφη της δεν έχει σειρά με τον αριθμό 13. «Λιγότερα από 100 χρόνια πριν ο αριθμός 13 δεν είχε αυτή την αρνητική σημασία. Είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο στη βόρεια Ευρώπη» σχολίασε ο Ούλο Βαλκ, καθηγητής συγκριτικής λαογραφίας στο πανεπιστήμιο Τάρτου της Εσθονίας. «Υπάρχουν 12 ώρες, 12 μήνες και στον χριστιανισμό 12 απόστολοι και αυτός είναι ένας θεϊκός αριθμός. Προσθέστε έναν ακόμη και έρχεται το χάος», συμπλήρωσε. 
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=529946

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου