διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

10 Σεπ 2013

Βρυχηθμός ποντικού η… κυβερνητική απειλή για εκλογές

Ας μείνουμε στην εκλογολογία, την οποία στο Μαξίμου έχουν ως καραμέλα. Κατ’ αρχήν εκλογές στη χώρα μπορεί να αποφασίσουν ή να επιβάλλουν  μόνο δύο παράγοντες: Η Μέρκελ ή οι λαϊκές αντιδράσεις. Άλλη δύναμη δεν μπορεί. Φάνηκε αυτό και από την υπόθεση της ΕΡΤ τον Ιούνιο. Μόλις άρχισε το Μαξίμου να διαδίδει ότι εφόσον δεν αποδεχθούν όλοι το «μαύρο» στην ΕΡΤ θα πάμε σε εκλογές, έπεσε το τηλεφώνημα από την Μέρκελ στον Σαμαρά και τα ποντίκια σταμάτησαν να χορεύουν.


Η Μέρκελ ξέρει ότι δεν θα πετύχει ξανά ευνοϊκούς πολιτικούς συσχετισμούς για τα σχέδιά της στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και θα «αξιοποιήσει – εκμεταλλευτεί» αυτό το κυβερνητικό σχήμα για να επιβάλλει τις συμφωνίες και τις πολιτικές που θέλει. Στην ανάγκη θα αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα και το πρόσωπο του πρωθυπουργού «εν πλω», όπως έγινε και με Παπανδρέου – Παπαδήμο, αλλά μέχρι εκεί.

Όποτε κι αν γίνουν εκλογές πλέον, η Μέρκελ δεν θα πετύχει καλύτερους συσχετισμούς, όσα «δώρα» κι αν φέρεται, σύμφωνα με όσα διαδίδουν οι φιλοτροϊκανοί, ότι θα κάνει στην Ελλάδα – που δεν θα κάνει. Γι’ αυτό τα όσα ακούγονται για εκλογές μοιάζουν με βρυχηθμό ποντικού.

Ο άλλος παράγοντας, που μπορεί να επιβάλλει εκλογές είναι οι λαϊκές κινητοποιήσεις εναντίον της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας. Δύσκολο, πολύ δύσκολο, αφού ο κόσμος είναι και φοβισμένος και ίσως δεν βλέπει ακόμη έτοιμη κάποια σίγουρη και βιώσιμη διέξοδο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Μόνο ένα νόημα έχει η τυχόν προσφυγή σε εκλογές με πρωτοβουλία Σαμαρά – εφόσον δηλαδή τον αφήσουν να έχει τέτοια πρωτοβουλία: Ότι ο σημερινός πρωθυπουργός θέλει να κάνει «ηρωική» έξοδο, όπως έκανε και ο προηγούμενος γαλάζιος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στο καλό…
 Γιάννης Μακρυγιάννης
 http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/309187/vruhithmos-podikou-i-kuvernitiki-apeili-gia-ekloges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου