διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

12 Σεπ 2013

Με βαριές κουβέντες απάντησε ο Ολυμπιακός στις ...βαριές κουβέντες του Μελισσανίδη

Κορυφώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ μετά τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο περιθώριο της παρουσίασης της φανέλας της ΑΕΚ με αφορμή της καταγγελίες της διοίκησης του Ολυμπιακού όσον αφορά τις χορηγίες του ΟΠΑΠ και ειδικότερα στην χορηγία του οργανισμού προς την ΑΕΚ ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ .
Η σύγκρουση των δύο πλευρών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα η  πλευρά του Ολυμπιακού να μην αφήσει αναπάντητη την πρόκληση και «σήκωσε το γάντι » με τους ανθρώπους της ΠΑΕ να σχολιάζουν:
«Το περιεχόμενο των γελοίων δηλώσεων
Μελισσανίδη, είναι προφανώς ανάξιο σχολιασμού. Ο κ. Μελισσανίδης δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Άλλωστε και όταν το κάνει, τα ελληνικά του, που είναι επιπέδου Νηπιαγωγείου, ούτε καν Δημοτικού, δεν τον βοηθούν να γίνει κατανοητός. Προφανώς και δεν θα πέσουμε στο επίπεδο ενός ανθρώπου, του οποίου η ποδοσφαιρική διαδρομή είναι γεμάτη με βρωμιά, απειλές, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και νυχτερινές εισβολές σε σπίτια ποδοσφαιριστών, παραγόντων και διαιτητών», τόνιζαν οι διοικούντες και συνέχιζαν:

«Προφανέστατα δεν θα σχολιάσουμε τα ανερμάτιστα λόγια ενός ανθρώπου, που η επιχειρηματική του διαδρομή είναι στρωμένη με καταδίκες και κατηγορίες για λαθρεμπόριο κατά συρροή, για εκβιασμούς και απειλές κατά ζωής, με κατασχέσεις και φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ανάμεσα μας. Και έχει και το θράσος να δηλώνει ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Επειδή μάλιστα φαίνεται ότι τον καίνε τα τελευταία 15 χρόνια, που εκείνος πλούτιζε το ποινικό του μητρώο μακριά από το ποδόσφαιρο, να τον ενημερώσουμε ότι στον Ολυμπιακό υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν και βάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια για την αγαπημένη τους ομάδα.  Δεν τη διέλυσαν, δεν την σκότωσαν, δεν την άφησαν να πέσει στα Τάρταρα για να παραστήσουν μετά τον τζάμπα Μεσσία.  Όσο για το μέλλον εδώ είμαστε.

Και να είναι σίγουρος ο κ Μελισσανίδης ότι από δω και στο εξής, φωτά σε γήπεδο που παίζει Ολυμπιακός δεν θα τον αφήσουμε να ξανακλείσει. Τα μόνα φώτα που ίσως χρειαστεί να κλείσει είναι τα φώτα ενός κελιού».


Μελισσανίδης:  Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν

Νωρίτερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο περιθώριο  της παρουσίασης της νέας φανέλας της ΑΕΚ έδωσε την δική του απάντηση στις κατηγορίες του Ολυμπιακού αλλά και άλλων ΠΑΕ  της Σούπερ Λίγκα  με αφορμή την μεγάλη χορηγία του ΟΠΑΠ στην ΑΕΚ  που φέτος θα αγωνίζεται στην Γ' Εθνική.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ είπε μεταξύ άλλων :

«Εμείς δεν έχουμε κόντρα με κανέναν ούτε με τον Ολυμπιακό ούτε με τον Παναθηναϊκό ούτε με τον ΠΑΟΚ. Άλλοι είναι αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνηέντως πρόβλημα είτε με δημοσιεύματα είτε με διαρροές.

Εγώ δεν ασχολούμαι με τύπους που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μην υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό. Για μένα αυτοί οι τύποι είναι αλβανικές κουράδες.

Η χορηγία είναι πολύ καλή. Αν τη θέλουν έχει καλώς να την πάρουν, αλλιώς... φιλάκια. Να μας το στείλουν γραπτώς και επίσημα, όχι με τσίου-τσίου και νεροπίστολα. Αυτά που κάνανε τα τελευταία 15 χρόνια να τα ξεχάσουν. Αυτοί φοράνε φουρό. Εμείς δεν ασχολούμαστε με κανέναν, οι άλλοι ασχολούνται με μας. Εμείς παίζουμε στη Γ΄Εθνική.  Με τον Μανδραϊκό θα παίζουμε. Ότι ξέρανε, να το ξεχάσουν».

Πως ξεκίνησε ο «πόλεμος»

Η κόντρα ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ ξεκίνησε όταν ο Ολυμπιακός δεν αποδέχθηκε τη χορηγία του ΟΠΑΠ και φωτογράφισε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον οποίο κατηγόρησε για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ειδικότερα, οι Ερυθρόλευκοι έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα:

-Γιατί μία ομάδα Γ' Εθνικής παίρνει περισσότερα χρήματα από τον ΟΠΑΠ από όσα παίρνουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας και της Football League, ενώ οι ανταγωνίστριές της δεν παίρνουν καθόλου;

-Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο όταν ιδιοκτήτης ομάδας είναι και ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ;

-Πώς γίνεται μια ΠΑΕ που διαλύεται με τεράστια χρέη στο Δήμοσιο να επιβραβεύεται παίρνοντας εκατομμύρια από τον ΟΠΑΠ την ώρα που οι υπόλοιπες ΠΑΕ παίρνουν ελάχιστα χρήματα;

Μάλιστα θεωρούν πως αυτή η διαφορετική στάση του οργανισμού δεν είναι άσχετη με την αλλαγή στη διοίκηση του ΟΠΑΠ, μια και ιδιοκτήτης ομάδας και ουσιαστικά αφεντικό του οργανισμού είναι το ίδιο πρόσωπο. Και εκεί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν την εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη να έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη φασαρία με το περίφημο ασυμβίβαστο και τώρα να μη λέει κανείς τίποτα.

Επίσης αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν μια ΠΑΕ που χρωστάει εκατομμύρια στο κράτος, σε ποδοσφαιριστές και προμηθευτές να διαλύεται και το κράτος στην ουσία να έρχεται να την επιβραβεύσει επιστρέφοντάς της και δίνοντάς της ένα μεγάλο ποσό από αυτό που χρωστάει! Οπως γράψαμε άμεσα ς θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό για το συγκεκριμένο θέμα.

Για τον Ολυμπιακό προκύπτει μέγα ζήτημα όταν οι ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας και Football League στενάζουν οικονομικά παίρνοντας λιγότερα χρήματα από τον ΟΠΑΠ, ενώ η ΑΕΚ κλείνει «συμφωνία» που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια. Αναρωτιούνται πώς η ΑΕΚ ως ομάδα της Football League2 θα πάρει αυτό το ποσό, όταν συνολικά 28 ομάδες της Football League θα μοιραστούν σύμφωνα με τις επιθυμίες της νέας ιδιοκτησίας του οργανισμού 5,5 εκατομμύρια, ενώ ομάδες της Football League2 θα παίρνουν μετά βίας 20.000-30.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό διαπίστωσαν αλλοίωση του ΟΠΑΠ, ο οποίος στηριζόταν σε τρεις άξονες. Αρχικά στην ανάπτυξη της αθλητικής οικονομίας, μια και αναρωτιούνται στον Πειραιά πώς γίνεται ο οργανισμός να χρηματοδοτεί την ΑΕΚ (η οποία είναι ερασιτεχνικό σωματείο) με 2,5 εκατ. ευρώ και με 2 εκατ. ευρώ τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και με 1,5 εκατ. τον Παναθηναϊκό. Δεύτερον, στην κοινωνική προσφορά που όπως γράφαμε και στο παραπάνω κείμενο στέκονται στον Ολυμπιακό στο ότι η ΑΕΚ αντί να πληρώσει χρήματα που χρωστάει, παίρνει λεφτά από τον ΟΠΑΠ. Και τρίτον, στο κομμάτι της διαφάνειας, με τον Ολυμπιακό ν' αναρωτιέται πώς λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις από τον επικεφαλής του 33% χωρίς να ερωτηθεί το 66% (η πλειοψηφία) που είναι οι απλοί μέτοχοι, ο ελληνικός λαός.
 http://www.protothema.gr/sports/article/310223/me-varies-kouvedes-apadise-o-olubiakos-stis-varies-kouvedes-tou-melissanidi-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου