διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

4 Σεπ 2013

Εκδρομές με ποδήλατο-Αγιοι Απόστολοι - Ωρωπός - Δήλεσι - Ωρωπός - Αγιοι Απόστολοι

Πνιγμένη στο καυσαέριο, στο μπετόν και στην επικίνδυνη κίνηση, η Αθήνα επιφυλάσσει ακόμα και στον πλέον φανατικό ποδηλάτη πολύ άγχος και ελάχιστες ωραίες εικόνες. Ομως η ομορφιά, η ησυχία και το οξυγόνο δεν είναι μακριά. Αρκεί λίγη ώρα με το αυτοκίνητο ή το τρένο και θα απολαύσετε όλες τις χαρές του ποδηλάτου, μαζί και μια ωραία εκδρομή. Οι δύο προτάσεις που παρουσιάζουμε διαφέρουν κυρίως ως προς το βαθμό δυσκολίας, αφού η χαρά της ποδηλασίας εκτός πόλης δεν (πρέπει να) αποτελεί προνόμιο μόνο των επαγγελματιών ή εκείνων που είναι «θηρία» από πλευράς φυσικής κατάστασης.
1η Διαδρομή (εύκολη)
Αγιοι Απόστολοι - Ωρωπός - Δήλεσι - Ωρωπός - Αγιοι Απόστολοι
Απόσταση: 44 χιλιόμετρα
Οι Αγιοι Απόστολοι είναι εύκολα
προσεγγίσιμοι για κάθε Αθηναίο, αρκεί να φύγει από το σπίτι του την κατάλληλη ώρα! Ιδιαίτερα μάλιστα για τους κατοίκους των βορείων προαστίων ακόμα και 20 λεπτά μπορεί να είναι αρκετά, με τα τελευταία από αυτά να φτιάχνουν ήδη τη διάθεση, αφού η θέα που αντικρίζετε κατηφορίζοντας από τον Κάλαμο είναι υπέροχη.
Κοντά στο όμορφο λιμανάκι θα βρείτε ό,τι χρειαστείτε, ακόμα και ποδηλατάδικο για ρυθμίσεις ή προμήθειες της τελευταίας στιγμής. Ενα πεντάλεπτο ζέσταμα και ήδη βρίσκεστε σε έναν πανέμορφο δρόμο, που κινείται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Εκεί δεν θα ξέρετε τι να πρωτοκοιτάξετε! Το πράσινο στα αριστερά, τη θάλασσα στα πόδια σας ή την πανέμορφη Εύβοια, που θα γίνει «συντροφιά» σας από την αρχή ώς το τέλος της βόλτας;
Oταν μάλιστα η καλοκαιρινή κίνηση κοπάζει, μπορεί κάποιος να κινηθεί πολύ πιο άνετα σε χαλαρούς ρυθμούς, βοηθούμενος και από το επίπεδο της διαδρομής. Η ευκολία της καθιστά κατάλληλο κάθε τύπο ποδηλάτου -συμπεριλαμβανομένων και των σπαστών ή των fix (με μία ταχύτητα)-, οπότε εσείς το μόνο που έχετε είναι να καθορίσετε το ρυθμό σας και να κοιτάτε πού και πού μπροστά!
Ακόμα και οι πλέον απροπόνητοι δεν θα καταλάβουν για πότε θα φτάσουν στο λιμάνι του Ωρωπού, στο οποίο όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη ακόμα και τις καθημερινές. Οι ταμπέλες θα σας οδηγήσουν στο δρόμο για το Χαλκούτσι, που όμως κινείται μακριά από τη θάλασσα. Ετσι η θέα θα χαθεί για λίγα χιλιόμετρα - όχι όμως και η ευκολία της διαδρομής, τουλάχιστον αν έχετε την τύχη να μη φυσάει βοριάς.
Θα αποζημιωθείτε πάντως όταν φτάσετε στο Χαλκούτσι και κάνετε δεξιά σε οποιοδήποτε στενό. Ο πλακόστρωτος δρόμος που ξεκινάει από το λιμανάκι μπορεί να τελειώνει μετά από μόλις 500 μέτρα, προσφέρει ωστόσο άφθονη ησυχία και γαλήνη, καθώς και παγκάκια για να κάνετε εδώ μια στάση για ξεκούραση.
Είστε ήδη στα 18 χιλιόμετρα και έχετε άλλα 4 μέχρι το Δήλεσι. Αν νιώθετε κουρασμένοι, μπορείτε να ξεκινήσετε για το γυρισμό, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη σας ότι ακολουθούν τα δύο μοναδικά ανηφοράκια της διαδρομής. Αμφότερα, όμως, θα σας αποζημιώσουν με τις ωραιότερες εικόνες. Το πρώτο γιατί από την κατάφυτη κορυφή του θα έχετε μια φανταστική άποψη του κόλπου της Αγριλέζας -που θυμίζει παρθένα παραλία του Ιονίου έτσι όπως τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα- και το δεύτερο για την υπέροχη θέα προς το Δήλεσι, που αποτελεί και το τέλος της διαδρομής.
Η επιστροφή θα σας βρει στους Αγίους Αποστόλους μετά από συνολικά 44 εύκολα χιλιόμετρα. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε και τμήμα της διαδρομής, όμως σε αυτή την περίπτωση κάποιος από την παρέα θα πρέπει να αναλάβει χρέη οδηγού του αυτοκινήτου.
 http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_taxgreece_1_29/08/2013_516132

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου