διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

19 Σεπ 2013

ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης πετάει το γάντι στην Κυβέρνηση

Το γάντι στην πολιτεία έριξε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης αναφορικά με τη ρύθμιση των χρεών του Δικεφάλου προς το δημόσιο που ζητεί επί μήνες ο ομογενής επιχειρηματίας. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα και εμείς τα φέρνουμε, λέμε πάρτε τα. Δυστυχώς, το κράτος βρίσκεται υπό την επιρροή της τρόικας. Οι αποφάσεις της τρόικας δεν είναι απόλυτη λύση για την Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλλει το κεφάλαιο και κάθε χρόνο 10 εκ. ευρώ σαν ετήσιους φόρους. Όλα αυτά δεν αξίζουν την προσοχή του κράτους; Δεν θέλουμε τη διαγραφή των οφειλών, ούτε την παραδοσιακή οδό του υποβιβασμού, ώστε να μην πληρώσουμε τίποτα. Σήμερα ήρθα εδώ γιατί ήθελα να βγάλω μία κραυγή της ψυχής μας. Εγώ μπορώ να μην πληρώσω
αλλά δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββίδης.
Παρουσία ανθρώπων του αθλητισμού, πολιτικών και άλλων παραγόντων, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέλυσε το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της ομάδας ύψους 80 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων παρέστησαν στην εκδήλωση ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου,ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο στρατηγός πρώην αρχηγός ΓΕΣ και ΥΕΘΑ Φράγκος Φραγκούλης, η πρώην βουλευτής Εύα Καϊλή, ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος, διοικούντες του ΑΣ και της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και αρκετοί ακόμα από την κοινωνία της πόλης.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Ζήσης Βρύζας, προλόγισε την εκδήλωση, λέγοντας: «Εμείς στον ΠΑΟΚ είχαμε την τύχη να βρούμε τον άνθρωπο που μας δίνει όραμα. Μέλημά μας είναι μέσα από συντονισμένες κινήσεις να φθάσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που αξίζει. Εμείς ως συνεργάτες ελπίζω να φανούμε άξιοι των προσδοκιών. Σήμερα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα παρουσιάσει ένα πεντατές πλάνο. Το όφελος δεν θα είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά όλων των φιλάθλων και της Βόρειας Ελλάδας».
Στο βίντεο που παρουσίασε η ΠΑΕ, προαναγγέλθηκαν μια σειρά από μεγάλα έργα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής:
«Η ΠΑΕ με τον Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις με ένα σύνολο 25 εκατομμυρίων. Από αυτά τα 12 εκατομμύρια πήγαν στο δημόσιο. Το ποσό των 10 εκατομμυρίων αφορά οφειλές προς τρίτους και τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος. Έχουν γίνει βελτιωτικές εργασίες στη Τούμπα που κόστισαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αλλά και 500 χιλιάδες ευρώ για τα έργα στην Μεσήμβρια.
Το πενταετές πλάνο θα φέρει επένδυση 80 εκατομμυρίων. 25 εκατομμυρίων για αθλητικό κέντρο, 40 εκατομμύρια για την ανακατασκευή της Τούμπας. 15 εκατομμύρια για έργα αθλητικής ανάπτυξης. Η έκταση του αθλητικού κέντρου θα περιλαμβάνει, γήπεδο για την δεύτερη ομάδα, γήπεδα προπόνησης, ξενώνες, κλειστό γήπεδο πέντε χιλιάδων θέσεων και ξενοδοχείο 50 δωματίων. Θα υπάρχουν εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας για την ομάδα, αλλά και για το κοινό. Θα είναι θεραπευτήριο 100 δωματίων.
Για το γήπεδο της Τούμπας: «Νέο μεταλλικό κέλυφος και νέο στέγαστρο για όλους, Επεκτείνεται η πτέρυγα διοίκησης, πιο πολλές σουίτες, 35 χιλιάδες θέσεις, νέοι χώροι εστίασης και μέριμνα για στάθμευση. Μέσα από την επένδυση των 80 εκατομμυρίων θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας με τον ΠΑΟΚ να καταβάλει 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην πολιτεία από φόρους».
Σαββίδης: «Πέρασε ένας χρόνος και δεν έγινε βήμα»
Εν συνεχεία, ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα των χρεών της ΠΑΕ και στις συζητήσεις που είχε με την Κυβέρνηση: «Χωρίς να λύσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα του ΠΑΟΚ, δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσουμε εδώ. Τα προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας, είναι αυτά που αντιμετωπίζουμε και εμείς. Η χώρα έχει ανάγκη επενδυτές από το εξωτερικό και εμείς είμαστε τέτοιοι. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα και εμείς τα φέρνουμε, λέμε πάρτε τα. Λέμε πώς θα επενδύσουμε και με ποιους όρους και προϋποθέσεις. Όχι, δεν επενδύουμε σε αγαθοεργίες. Όλοι λένε ότι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως ήρθε η στιγμή να αποδείξουν την αγάπη στον ΠΑΟΚ με ενέργειες και πράξεις. Θέλουμε η λάσπη που συγκεντρώθηκε στο σώμα του ΠΑΟΚ να καθαριστεί. Δυστυχώς, το κράτος βρίσκεται υπό την επιρροή της τρόικας. Οι αποφάσεις της τρόικας δεν είναι απόλυτη λύση για την Ελλάδα.
Τα χρέη του ΠΑΟΚ στις 30/6/2013 φτάνουν τα 3,5 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμα προς το κράτος, 6,5 εκ. ευρώ προς αθλητές και 5,5 εκ. ευρώ προς τρίτους, σύνολο 15 εκ. ευρώ. Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα, δεν μπορούμε, δεν γίνεται να υλοποιηθούν για τον ΠΑΟΚ, τέτοιες πρακτικές είναι πολύ αρνητικές. Χωρίς να κάνουμε τίποτα δεν θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Από τότε που δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε άμεσα ένα ποσό για τα χρέη πέρασε ένας χρόνος και δεν έγινε ούτε ένα βήμα. Στη λήψη της απόφασης, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλλει το κεφάλαιο και κάθε χρόνο 10 εκ. ευρώ σαν ετήσιους φόρους. Με αυτό τον τρόπο, τον πρώτο χρόνο από την υλοποίηση της απόφασης ο δημόσιος προϋπολογισμός θα πάρει από τον ΠΑΟΚ ένα ποσό άνω των 20 εκ. ευρώ και θα είναι η έναρξη για την υλοποίηση του προγράμματος των 80 εκ. ευρώ, από το σύνολο των 150 εκ. ευρώ που θέλουμε να επενδύσουμε στον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά δεν αξίζουν την προσοχή του κράτους;».
«Δεν θέλουμε να κάνουμε ό,τι άλλες ομάδες»
«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εφαρμόσω τις τακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για τις οφειλές των ομάδων, δεν θέλω να χάσω τον χρόνο του ΠΑΟΚ. Πάνω στα χρέη του ΠΑΟΚ έχουν μπει πρόστιμα και πλέον υπάρχει αύξηση της οφειλής πάνω από 200% και σήμερα μας λένε λοιπόν ότι θέλουν 33 εκ. ευρώ. Δεν θέλουμε σαν ΠΑΟΚ διαγραφή των οφειλών, την παραδοσιακή οδό, να μην πληρώσει κανείς τίποτα, να κατεβαίνει κατηγορία και να χάσει ο ΠΑΟΚ δύο με τρία χρόνια και μετά να είμαστε στην Α' κατηγορία καθαροί. Είπαμε πριν από έναν χρόνο στην κυβέρνηση ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα χρέη του ΠΑΟΚ. Δίνουμε 11 εκ ευρώ, αν δεν τα θέλετε δεν θα πάρετε τίποτα, αλλά αυτό σταματάει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας. Δεν θέλω να πληρώσω εκείνα τα χρήματα που κατά την γνώμη μου είναι ανήθικα, δεν θέλω να πληρώσω την αύξηση 200%. Σε πολλά οικονομικά πεδία της Ελλάδας συμβαίνει αυτό, αλλά για τον ΠΑΟΚ δεν διαγράφονται. Μήπως το κάνουν αυτό κάποιοι που δεν θέλουν ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλη ομάδα; Δεν θέλω να πω γεια σας. Σήμερα ήρθα εδώ γιατί ήθελα να βγάλω μία κραυγή της ψυχής μας. Εγώ μπορώ να μην πληρώσω αλλά δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου. Είπα τον πρωθυπουργό να με πάρει ως παράδειγμα. Απαιτούμε την ίδια συμπεριφορά για όλα τα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρισκόμαστε μπροστά στην επόμενη καταστροφή του ποδοσφαίρου».
Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης που είπε: «Ο Δήμος είχε οφειλή εφτά εκατομμυρίων που έφθασε στα 22 απο την περίφημη υπεξαίρεση. Με απόφαση υπουργείου οικονομικων τα πρόστιμα θα διαγραφούν αφού πληρωθεί το κεφάλαιο. Ήδη πληρώσαμε τα 6 εκατομμύρια».
 «Είστε ευτυχισμένος άνθρωπος...», απάντησε ο κ. Σαββίδης.
Ο κ. Μπουτάρης συνέχισε λέγοντας: «Αυτή η πρόταση που αναφέρει ο Σαββίδης γινεται. Υπάρχει προηγούμενο. Ποια Τρόικα όταν στην ΑΕΚ διέγραψαν τόσα λεφτά; Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι στο πλευρό του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ σε οποιαδήποτε βοήθεια. Και οι συνάδελφοι δήμαρχοι οι ΠΑΟΚτσήδες, το ίδιο, εγώ είμαι Αρειανός, αν και ο μπαμπάς μου ήταν Ηρακλής και τα εγγόνια είναι ΠΑΟΚτσήδες».
 http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=530926

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου