διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

27 Σεπ 2013

H Xρυσή Αυγή για να αποφύγει τις διώξεις απειλεί τώρα με εκλογές κάθε μήνα!

Το τελευταίο του χαρτί παίζει τώρα ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μπροστά στο δικαστικό «τσουνάμι» που χτυπά τη Χρυσή Αυγή. Εμφανίστηκε καταρχήν χθες στο περιστύλιο της Βουλής, μπροστά στις κάμερες -μια κίνηση που δεν την συνηθίζει- και απείλησε ότι αν συνεχιστεί η «παράνομη», όπως την χαρακτήρισε δίωξη της Χρυσής Αυγής τότε «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραιτηθούν οι βουλευτές του κόμματός του για να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές.
«Ολα τα ενδεχόμενο είναι ανοιχτά»
επανέλαβε δύο φορές κατά τη διάρκεια των σύντομων δηλώσεων που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. «Μέσα στα πλαίσια των νόμιμων συνταγματικών δικαιωμάτων μας θα εξαντλήσουμε κάθε μέσον προκειμένου να υπερασπιστούμε την πολιτική μας τιμή. Όλα είναι ανοικτά» είπε αρχικά ο κ. Μιχαλολικάκος και συμπλήρωσε πως εάν η χώρα η χώρα μπει σε κύκλο αποσταθεροποιήσεως δεν θα είναι ένοχη η Χρυσή Αυγή «αλλά αυτοί οι οποίοι δαιμονοποιούν την ΧΑ και τη χτυπούν με τόσο βρώμικο και παράνομο τρόπο».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν κάτι τέτοιο αποσταθεροποιεί τη χώρα ο γενικός γραμματέας της ΧΑ επανέλαβε ότι «όλα είναι ανοιχτά. Η Χρυσή Αυγή αμύνεται»

Εκλογές κάθε μήνα

Η δεύτερη χθεσινή παρέμβαση του Νίκου Μιχαλολιάκου έγινε στη «Βεργίνα ΤV».
«Τάγματα εφόδου» δεν υπήρχαν ποτέ στη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, τονίζοντας ότι δεν γνώριζε τον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.
Ακολούθως ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις που γίνονται ύστερα από την επίθεση στο Κερατσίνι δεν είναι αξιόπιστες και το ποσοστό του κόμματος του είναι πάνω από 20%. Ο κ. Μιχαλολιάκος δε δίστασε μάλιστα να ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης γιατί πολεμούν το κόμμα, τα ισχυρά και αυταρχικά ΜΜΕ καθώς και οι αντίπαλοι του στη Βουλή για λίγες ψήφους συμπληρώνοντας «Η αδικία δεν θα περάσει. Θα (...) πολεμήσουμε με κάθε μέσο».
O αρχηγός της Χρυσής Αυγής απέφυγε να απαντήσει αν θα παραιτηθούν οι βουλευτές του κόμματος του, παραθέτοντας όλα τα σενάρια, συνταγματολόγων και μη και καταλήγοντας ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα.
«Μπορούμε να πηγαίνουμε τη χώρα κάθε μήνα σε εκλογές» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «προκειμένου να προστατεύσουμε το κόμμα μας»
Ερωτηθείς για τους μάρτυρες πρώην στελεχών του κόμματος που καταθέτουν στον Αρειο Πάγο, τους χαρακτήρισε κουκουλοφόρους, πληρωμένους και πρώην τοξικομανείς.
Οσο για το περιβόητο άρθρο της κόρης του Ουρανίας που καλούσε τους χρυσαυγίτες να θυσιαστούν για το κόμμα, δήλωσε απλά περήφανος.

4 βουλευτές με χειροπέδες

Την ίδια ώρα, με τις έρευνες για την εγκληματική δράση των μελών της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται σε εξέλιξη και με τη Δικαιοσύνη να συνεργάζεται με την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο, είναι πλέον θέμα χρόνου να σκάσει η «βόμβα» και η ΕΛ.ΑΣ να περάσει χειροπέδες σε τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος τουλάχιστον τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και απλών στελεχών του κόμματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για περάσουν την πόρτα της φυλακής.
Με μία τέτοια εξέλιξη και με τη Δικαιοσύνη να έχει αποφανθεί για εγκληματικές ενέργειες βουλευτών και στελεχών της Χ.Α. η κυβέρνηση θα μπορέσει να άρει τη στήριξη που παρείχαν οι πολίτες -ως ένδειξη αγανάκτησης στην κάλπη- στο ακροδεξιό κόμμα.
Μάλιστα ακούγεται από πιο δυναμικές φωνές στην κυβέρνηση πως «με το μπαγλάρωμα» των τεσσάρων πρωτοκλασάτων βουλευτών της Χ.Α. θα σταματήσει τόσο ο φόβος όσο και η ανοχή της κοινωνίας στα φαινόμενα βίας που πρωταγωνιστές τα μέλη των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ.

«Σε αυτόφωρο κακούργημα δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής»

Σημειώνεται ότι σε εγκύκλιο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, η οποία αναφερόταν στην ποινική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν μέλη της Χρυσής Αυγής, σημειώνεται ξεκάθαρα ότι στα αυτόφωρα κακουργήματα οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών. «Σε αυτόφωρο κακούργημα, δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου