διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

23 Σεπ 2013

WSJ: «Κρυφή ευλογία» για την Ελλάδα η άνοδος του εξτρεμισμού

«Τους φόβους για πολιτική αναταραχή στην πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης τροφοδοτεί το πρόσφατο κύμα της πολιτικά υποκινούμενης βίας, με αποκορύφωμα τη δολοφονία ενός αριστερού ράπερ τα ξημερώματα της Τετάρτης, που συγκλόνισε την Ελλάδα. Ωστόσο για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία παλεύει για να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα των δανειστών της, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μπορεί να συνιστούν μια «κρυφή ευλογία».

Αυτό αναφέρει σε σημερινό, εκτενές της άρθρο η Wall Street Journal και προσθέτει πως την Κυριακή που θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις (των Ελλήνων αξιωματούχων) με τους εκπροσώπους της τρόικας «πριν εστιάσουν στα θέματα ρουτίνας, όπως ο μηνιαίος προϋπολογισμός και η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων, οι συζητήσεις ίσως επικεντρωθούν στο πόση ακόμη λιτότητα μπορούν να ασκήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, τη στιγμή που η ένταση στη χώρα χτυπάει κόκκινο χώρα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής».
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει τον ελληνικό Τύπο να κάνει λόγο για «το τέρας του φασισμού που απειλεί τη Δημοκρατία» και ότι η χώρα ολισθαίνει σταθερά προς το χάος, ενώ οι υπερεθνικιστές απολαμβάνουν ισχυρή υποστήριξη στη χώρα που πλήττεται από βαθιά ύφεση.
Τώρα, λένε οι αναλυτές, η κυβέρνηση μπορεί να πιέσει για ευνοϊκότερους όρους στα πακέτα διάσωσης με την αιτιολογία ότι τα οικονομικά δεινά της χώρας αυξάνουν την υποστήριξη προς τη Χρυσή Αυγή.
«Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο για τον Σαμαρά που δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία είναι στα όριά της», δήλωσε ο Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής Δικαίου, Οικονομικής και νομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
«Θα ήταν μια τεράστια ήττα για τους Ευρωπαίους αν συνεχιστεί η πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα - μια πολύ μεγαλύτερη ήττα από το να έδιωχναν την Ελλάδα από το ευρώ».
«Μένει να δούμε αν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα παρέχουν στη χώρα κάποια χαλαρότητα» επισημαίνει στο άρθρο της η Wall Street Journal .
«Αν οι διεθνείς δανειστές χαλαρώσουν τα μέτρα, είναι σχεδόν σα να μοιράζονται την ευθύνη για το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα στην Ελλάδα στην παρούσα φάση», λέει ο Γιάννης Δημάκης, σύμβουλος επικοινωνίας και εκτελεστικός διευθυντής του STR (Strategic Communication Technologies).
Ασχέτως του αποτελέσματος, οι επόμενοι μήνες θα είναι οι πιο κρίσιμοι πολιτικά, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνει το δημοσίευμα.
 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113114792

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου