διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

10 Ιαν 2014

Ο Γκρούεφσκι... μυξοκλαίει ότι ο Σαμαράς δεν του σηκώνει το τηλέφωνο

Το παράπονό του διανθισμένο με τις συνήθεις ανακρίβειές του βρήκε την ευκαιρία να πει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, μιλώντας στο CNN.
Το μεγαλύτερο παράπονο του Σκοπιανού πολιτικό όπως προκύπτει από όσα είπε είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον αποφεύγει και αρνείται να συναντηθεί μαζί του.
«Προσωπικά προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ώστε να έχουμε απευθείας συνομιλίες για το θέμα και να
προσπαθήσουμε να το λύσουμε και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουμε. Όμως αυτός απέρριψε τις συναντήσεις» είπε ο Γκρούεφσκι υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε προσπάθεια για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση σχετικά με το θέμα του ονόματος, αλλά, δυστυχώς, όπως τόνισε, τον τελευταίο ένα-ενάμιση χρόνο η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί και αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις.

Όταν, όμως, ρωτήθηκε σχετικά με το ποια συμβιβαστική λύση θα μπορούσε να βρεθεί, ο κ Γκρούεφσκι μάσησε τα λόγια του περιοριζόμενος μόνο στο ότι το πρόβλημα είναι αρκετά σύνθετο και στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να πει κάποιος ποια θα μπορούσε να είναι η λύση.

«Όμως αν υπάρχει διάλογος, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε λύση» είπε και αναφέρθηκε και στ Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης λέγοντας ότι: «Πριν από μερικά χρόνια, η "Μακεδονία" προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και μετά από τρία χρόνια, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της "Μακεδονίας" και όχι με το μέρος της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας».

Και έκλεισε τον παραπονιάρικο λόγο του με τρεις διαπιστώσεις: «Πρώτον, ξέρουμε ότι αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για συμβιβασμό επ' αυτού του ζητήματος. Δεν μπορούμε να φθάσουμε σε συμβιβασμό. Δεύτερο απογοητευτικό στοιχείο συνιστά το ότι δεν είναι έτοιμοι να μας δώσουν την ευκαιρία να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη (στην Ε.Ε.). Τρίτον, η Ελλάδα διαμορφώνει πράγματι επιτυχώς την εικόνα ότι εμείς είμαστε οι υπαίτιοι και όχι αυτοί και ότι εμείς δεν θέλουμε να επιτευχθεί συμφωνία».
 http://www.protothema.gr/politics/article/343398/o-grouefski-muxoklaiei-oti-o-samaras-den-tou-sikonei-to-tilefono/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου