διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

13 Ιαν 2014

Ανοίγουν οι πόρτες για τους ξένους τσιφλικάδες...

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ» η Ελλάς σε τιμές ευκαιρίας. Με εξαγορές επιχειρήσεων, εκτάσεων και ακινήτων. Δεκτοί μόνο οι ξένοι αγοραστές (κατά προτίμηση Γερμανοί). Αποκλείονται (εκ των πραγμάτων) Έλληνες επιχειρηματίες και ιδιώτες γιατί η κυβέρνηση της έντιμης Ελλάδος θεωρεί ύποπτο έως απατεώνα κάθε ιθαγενή Έλληνα επιχειρηματία, ή αγοραστή ακινήτου. Οι 1.500.000 άνεργοι να απευθύνονται σε ξένους επενδυτές ή να μεταναστεύσουν.»
Χαράς ευαγγέλια...
Το υπουργείο Οικονομικών σαλπίζει με όλη την δύναμή του προσκλητήρια και αγγελτήρια όλων των τσιφλικάδων και των πικραμένων «επενδυτών» του πλανήτη να έλθουν στην Ελλάδα, αγοράζοντας ό,τι θέλουν και σε όποια τιμή θέλουν γιατί η εντιμότατη κυβέρνηση της χώρας φρόντισε με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που ισχύει από το 2014, να ακυρώσει (στην πράξη) κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον Ελλήνων ιθαγενών επιχειρηματιών καθώς και ιθαγενών ιδιωτών αγοραστών ακινήτων.

Ας δούμε (με ερμηνείες ειδικών φοροτεχνικών, συμβούλων επενδύσεων και με την βοήθεια του ρεπορτάζ του πάντα έγκυρου κ. Σπ. Δημητρέλη στο Capital.gr) πως συνθέτουν το «ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ» οι διατάξεις του νέου Κώδικα που ορίζουν (άρθρο 32,) ότι «...αποτελεί τεκμήριο η ΄αγορά επιχειρήσεων ή η σύσταση ή η αύξηση του κεφαλαίου επιχειρήσεων που λειτουργούν ατομικώς ή με τη μορφή ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης ή ανώνυμης εταιρείας ή περιορισμένης ευθύνης εταιρείας ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας ή κοινωνίας ή κοινοπραξίας ή αστικής εταιρείας ή η αγορά εταιρικών μερίδων και χρεογράφων γενικώς.»

Ο εγχώριος επιχειρηματίας, δηλαδή, πρέπει να αποδείξει που βρήκε τα λεφτά για την εξαγορά ή την επένδυση.

Επίσης (σύμφωνα με το άρθρο 32) όποιος προχωρήσει στην αγορά ακινήτου θα πρέπει να αποδείξει στην Εφορία που βρήκε τα λεφτά (πόθεν έσχες) ακόμη και για την διαφορά που προκύπτει από την εμπορική αξία που αγόρασε τα ακίνητο και την αξία που αυθαίρετα έχει βάλει, ως αντικειμενική, το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί μόνο την αντικειμενική θα δέχεται η εφορία!!

Ασφαλώς και θα συμφωνήσω και με όσους βρίσκουν ορθές και σύμφωνες με την νομιμότητα τις διατάξεις εφαρμογής των μηχανισμών πόθεν έσχες και του νέου φορολογικού κώδικα.

Αλλά πέρα από την φορολογική θεωρία και νομιμότητα, ας μην ξεχνάμε ότι, στην πράξη,  εφαρμογή του νέου φορολογικού κώδικα θα έχουν, όπως πάντα, οι εφορίες και τα αρμόδια κρατικά όργανα.

Ποιος εγκέφαλος του υπουργείου Οικονομικών που πιστεύει, λοιπόν, ότι ο έντιμος επιχειρηματίας που δεν λαδώνει θα θέσει τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησής του καθώς και τα προσωπικά του στην κρίση του εφοριακού της γειτονιάς για να πάρει φορολογικό «συγχωροχάρτι» ώστε να κάνει νέα επένδυση ή εξαγορά επιχειρήσεως.

Μα ο έντιμος επιχειρηματίας δεν έχει να φοβηθεί τίποτε...

Κι όμως έχει.

Έχει τους Τομπούλογλου, τους Κάντες, τους Λιάπηδες και ένα σωρό άλλους της ίδιας κλίκας που θα του ζητήσουν μια τσάντα λεφτά για του δώσουν και την ενημερότητα που δικαιούται.

Η βεβαία κίνηση του έντιμου επιχειρηματία θα είναι σχεδόν μονόδρομος. Να παραιτηθεί από τα επενδυτικά και επιχειρηματικά σχέδια.

Το ίδιο θα κάνει και ο έντιμος αγοραστής ακινήτων αφού η Εφορία θα του ζητήσει και πόθεν έσχες και φόρο για την κατά 30-40% διαφορά μεταξύ πραγματικής και αντικειμενικής αξίας.

Βεβαίως εμπόδιο από τις νέες φορολογικές διατάξεις προκειμένου να στήσει μαγαζί στην Ελλάδα ή να αγοράσει σπίτι δεν πρόκειται να βρει ο  (κατά κανόνα) απατεώνας που δεν έχει πρόβλημα να λαδώσει και να πάρει ενημερότητα με πλαστά χαρτιά.

Οι δε τυχόν έντιμοι που θα ξεπεράσουν τα εμπόδια στον ΚΦΣ και θα προχωρήσουν είναι τόσοι λίγοι στην Ελλάδα που δεν σώζουν τις ανάγκες της χώρας για ανάπτυξη και απασχόληση.

Άρα πόσο «σοφό» είναι, σε μια περίοδο ανυπαρξίας θέσεων εργασίας, να τίθεται θέμα αμφισβήτησης της νομιμότητας των εγχωρίων επιχειρηματιών και επενδυτών. Και μάλιστα από ένα αναξιόπιστο κράτος που κατακλέβει τον φορολογούμενο για να πληρώσει άχρηστους Οργανισμούς και υπηρεσίες που αναθέτει και σε πρόσωπα τα οποία αποδεικνύονται κοινά κλεφτρόνια;  

Θα μου πείτε πάλι ότι επειδή αυτά δεν θα ισχύουν για τους ξένους επενδυτές και αγοραστές ακινήτων ίσως οι αρμόδιοι να πιστεύουν ότι θα σωθούμε από αυτούς.

Ίσως. Αλλά σε μια χώρα όπου οι δολοφόνοι με τον τίτλο τιμής του πολιτικού κρατούμενου κυκλοφορούν ελεύθεροι και στις φυλακές συνωστίζονται υπουργοί, κομματικοί, πολιτευτές, επίορκοι, και πρόεδροι Οργανισμών δεν πλησιάζουν σοβαροί επενδυτές. Πλησιάζουν μόνο τσιφλικάδες και ύποπτοι.

Και αυτοί όμως επειδή είναι ξυπνοπούλια δεν πρόκειται να έλθουν εύκολα στην ελληνική Μπανανία. Γιατί οι σημερινές χαμηλές τιμές μπορεί να είναι η αυριανή τους φορολογική φάκα... Οπότε πως θα πληρώσουμε την νύφη του νέου κώδικα εισοδήματος; Κατά την γνώμη μου με την πλήρη διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της οικοδομής και των ακινήτων. Και βεβαίως με το 30% της ανεργίας που θα οδηγηθεί σε αναγκαστική μετανάστευση.
  Πηγή:www.capital.gr
george.kraloglou@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου