διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

22 Μαρ 2014

Το αργότερο μέχρι αρχές Απριλίου η συζήτηση για την απόφαση ενοποίησης του Δηλεσίου

Τη δέσμευση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Στέρπη για τον ορισμό ημερομηνίας τακτικής συνεδρίασης, με μοναδικό θέμα την λήψη απόφασης τον “...χαρακτηρισμό ως ενιαίας Δημοτικής Κοινότητας των οικισμών: α) 3/5 Δηλεσίου και β) 2/5 Δηλεσίου, στα πλαίσια της διοικητικής διαίρεσης της Χώρας με το Ν. 3852/2010” όπως ακριβώς αναφέρει η αίτηση συζήτησης, απέσπασε
ο καταθέτων την αίτηση κ. Λάζαρος Μαυράκης και οι παριστάμενοι δηλεσιώτες που ήλθαν να υποστηρίξουν το αίτημα για ένωση και πολιτική οντότητα του Δηλεσίου.
Ο προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Στέρπης πριν τη διαδιακασία υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Βουγέση ότι είναι παράνομη η συνεδρίαση λόγω υποψηφιότητας του κ. Στέρπη, πλην όμως δεν έγινε δεκτή. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, με τον κ. Στέρπη και τη σύμφωνη γνώμη του σώματος να έλθει το θέμα της απόφασης Ενιαίας Δημοτικής Κοινότητας του Δηλεσίου σε κανονική συνεδρίαση, της οποίας η ημερομηνία δεν μπορεί να είναι πέραν της 3 Απριλίου.
Ο κ. Βασίλης Περγάλιας δήλωσε την θετική του ψήφο, ανατρέχοντας στην απόφαση υπ. αρ. 2/2010 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σχηματαρίου, - με Δήμαρχο τον κ. Ηλία Δημητρίου Χόντζια - με την οποία είχε τότε ψηφίσει μαζί με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους την ανακήρυξη του Δηλεσίου σε ενιαίο δημοτικό διαμέρισμα. Το ίδιο επικαλέστηκαν και άλλοι σύμβουλοι δίνοντας την εντύπωση ότι στην συνεδρίαση που θα γίνει θα έχουμε ομοφωνία, εκτός τον κ. Γ. Βουγέση που ζήτησε για να το ψηφίσει, να ζητήσει προηγουμένως συγνώμη η κα Μαρίνα Γιώτη για προγενέστερη δήλωσή της σχετικά με τους δρόμους στο Δήλεσι, που ισχυρίστηκε ότι ο κ. Βουγέσης και Γκίνης είπαν ότι για να γίνουν οι δρόμοι στο Δήλεσι πρέπει πρώτα να τελειώσουν στον... Άγιο Θωμά, ζητώντας ειρωνικά να... τους ψηφίσουν(!).
Η απόφαση που είχε ληφθεί το 2010 ήταν ομόφωνη και ανέφερε: “...Να προβλεφθεί στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της διοικητικής διαίρεσης της χώρας ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, η ανάδειξη των οικισμών 3/5 Δηλεσίου του Δήμου Σχηματαρίου και 2/5 Δηλεσίου του Δήμου Οινοφύτων, σε ενιαίο δημοτικό διαμέρισμα. Υπόψη, ότι ο Δήμος Οινοφύτων είχε ήδη πάρει θετική απόφαση με την υπ. αρ. 7/2009 ομόφωνη απόφαση για το ίδιο θέμα.
Δηλώσεις στήριξης και υπαναχωρήσεις
Το ζήτημα της ενοποίησης του Δηλεσίου και ανακήρυξής του σε ενιαία Δημοτική Κοινότητα και οι ενέργειες που έχουν γίνει, καθώς και οι δηλώσεις στήριξης αλλά και υπαναχωρήσεις, όπως του Δημάρχου κ. Γεωργίου, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς λεπτομερέστατα από τον “Α.Π.”. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η δήλωση στήριξης της ενοποίησης και υλοποίησης της οντότητας του Δηλεσίου, θα είναι ειλικρινής από τους Δημοτικούς Συμβούλους, με γνώμονα την ανάπτυξη όλου του Δήμου Τανάγρας με έργα, από την Πάρνηθα μέχρι τις παραλίες του Ευβοϊκού, που θα προσελκύσουν επισκέπτες και την αναμενόμενη ανάπτυξή τους.
Επιτέλους, θα πρέπει οι δημοτικοί άρχοντες να αφήσουν κατά μέρος τις σωβινιστικές τους διαθέσεις και να κάνουν το καθήκον τους αξιολογώντας τα έργα και ενέργειές τους, με γνώμονα το γενικό καλό της περιοχής και όχι μόνο του χωριού και της ομάδας των ανθρώπων που τους στηρίζει. Να αφήσουμε τις πελατειακές σχέσεις που μας έφεραν σ' αυτήν την κατάσταση.
Παραθέτοντας και παραφράζοντας, ένα πάντα επίκαιρο και γνωστό κομμάτι από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη που μας προτρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλό ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ και όχι μόνο για το χωριό μας. “Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί να τη φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός “εγώ”, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς “εγώ”; όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει “εγώ”. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λέμε “εμείς”. Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”.
Οι φήμες ότι κάποιοι δεν θέλουν να έχει διοικητική οντότητα το Δήλεσι για να μη βγάλει Δήμαρχο ή Δημοτικούς Συμβούλους, λόγω πληθυσμιακής διαφοράς έναντι των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων και τους “καπελώσει”, θεωρείται σαν ανυπόστατο κουτσομπολιό...
 http://www.anparatiritis.gr/2012-03-13-17-30-31/politiki/3469-me-arxes-aprilioy-h-apofasi-gia-enopoiisi-toy-dilesioy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου