διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

2 Απρ 2014

Υψηλό κίνητρο για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Το κίνητρο της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδας είναι εξόχως σημαντικό τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον ΠΑΟΚ. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου νταμπλ, κάτι που έχουν πετύχει άλλη μία φορά στην ιστορία τους, στη δεκαετία του ’50. Απ’ την άλλη πλευρά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να πάρει έναν τίτλο για πρώτη φορά μετά το 2003, όταν και είχε κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας, νικώντας στον τελικό τον Αρη.
Απόψε, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ διασταυρώνονται στο Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης 19.00), στο πρώτο τους ραντεβού για τον ημιτελικό
γύρο του κυπέλλου, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τη Μεγάλη Τετάρτη, 16 του μηνός στο γήπεδο της Τούμπας. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με μία προπόνηση, χθες βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, μετά το τέλος της οποίας ο Μίτσελ ανακοίνωσε την αποστολή.

Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον ανέτοιμο Σιόβα ο οποίος απ’ την περασμένη εβδομάδα προπονείται κανονικά. Αποκλείστηκαν ακόμη ο Ολαϊτάν, ο νεαρός Βέργος λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, ο Ιμπαγάσα που χθες προπονήθηκε για πρώτη φορά κανονικά μετά από περίπου ένα μήνα καθώς ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, ενώ για αγωνιστικούς λόγους δεν υπολογίζονται οι Τόρες, Πελέ, Μασάντο, Παπάζογλου, Σέποβιτς, Μπονγκ και Κάρολ.

Στο αρχικό σχήμα αναμένεται να προτιμηθούν οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μανωλάς, Εντινγκά, Μανιάτης, Πέρες, Ντομίνγκες, Κάμπελ και Βαλντέζ. Τη 18άδα συμπληρώνουν οι Μέγερι, Φουστέρ, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Σαβιόλα και οι νεαροί Βούρος και Σάλιακας.

Στο γήπεδο Καραϊσκάκη αναμένεται να βρεθεί απόψε αρκετός κόσμος. «Αυτό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό. Θα πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε. Θέλουμε το γήπεδο μας γεμάτο και την υποστήριξη του κόσμου, γιατί αυτοί είναι που μας βοηθούν να πάρουμε τις νίκες» υπογράμμισε ο Σαλίνο αναφορικά με τον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στον ΠΑΟΚ, παρουσία κόσμου έγινε η τελευταία προπόνηση στην Τούμπα, ενώ κόσμος υποδέχθηκε την αποστολή στην Αθήνα. «Γνωρίζω ότι η χαρά που παίρνει είναι πολύ μεγάλη και εσύ εισπράττεις ικανοποίηση και δίνεις χαρά και στον κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε», επισήμανε ο Γιώργος Γεωργιάδης για τον σημερινό ημιτελικό, προσθέτοντας πως οι παίκτες του αντέχουν στην πίεση: «Είμαστε σε μία μεγάλη ομάδα που είναι υποχρεωμένη να κερδίζει κάθε παιχνίδι, να παίρνει πρωταθλήματα- Κύπελλα. Γι’ αυτό έχουν επιλεγεί αυτοί οι παίκτες, σκέφτονται ώριμα και αυτοί πλέον, ελπίζω να ανταποκριθούμε».

Ο Γεωργιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ντάνι Χούσεν, ο οποίος υπέστη θλάση α΄ βαθμού και αποκλείστηκε από την αποστολή. Η ενδεκάδα του «Δικέφαλου» είναι λίγο - πολύ γνωστή. Ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρας και Τζαβέλλας στα άκρα της άμυνας, Βίτορ και Ινσαουράλδε στο κέντρο της άμυνας. Στον χώρο του κέντρου οι Κατσουράνης, Κάτσε και Νάτχο και στην επιθετική τριάδα οι Στοχ, Λούκας και Αθανασιάδης.

Πριν από τη χθεσινή προπόνηση βρέθηκαν στα αποδυτήρια και μίλησαν στους παίκτες ο Ζήσης Βρύζας και ο Γιέρμαν Τσιστιακόφ, όπως και ο σύμβουλος της ΠΑΕ σε θέματα διαιτησίας, Μάλαμας Τεβεκέλης, τονίζοντάς τους πως δεν θα πρέπει να ασχοληθούν με τίποτα άλλο πέραν του αγώνα.

Παρών στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι και ο Ιβάν Σαββίδης, που θα ταξιδέψει αυθημερόν στην Αθήνα
 http://www.kathimerini.gr/760850/article/epikairothta/a8lhtismos/yyhlo-kinhtro-gia-olympiako-paok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου