διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

10 Μαρ 2011

Η απάντηση Κουτρουμάνη σε ερώτηση της Άριας Αγάτσα για την "Πετζετάκις Α.Ε."

Απάντηση για το θέμα της εταιρείας "ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε." έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης, στην ερώτηση της Άριας Αγάτσα. Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού έχει ως εξής:
"' Σε απάντηση της με αρ. πρωτ. 10377/3-2-2011 Ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή από τη Βουλευτή κα. Α. Αγάτσα, σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:
Στις 26-10-2010, το αρμόδιο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης (Τ.Κ.Ε.) Θήβας μετά από σχετικές καταγγελίες, διενήργησε έλεγχο στην εγκατάσταση της επιχείρησης στον Ελεώνα Θήβας, κατά τον οποίο διαπίστωσε ότι οφείλονταν στο σύνολο των εργαζομένων, δεδουλευμένες αποδοχές μηνός Αυγούστου & β’ 15ημέρου Σεπτεμβρίου 2010.Ζητήθηκε κατάσταση οφειλομένων αποδοχών και υποβλήθηκε μήνυση προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας.

Στις 23-11-2010 το Τ.Κ.Ε. Θήβας, μετά από καταγγελία του επιχειρησιακού Σωματείου, διενήργησε νέο έλεγχο, κατά τον οποίο διαπίστωσε ότι οφείλονταν στο σύνολο των εργαζομένων, δεδουλευμένες αποδοχές μηνός Οκτωβρίου 2010. Ζητήθηκε κατάσταση οφειλομένων αποδοχών και υποβλήθηκε μήνυση προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας.

Από τις 12-11-2010, η πλειονότητα των εργαζομένων προχώρησε σε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής από την επιχείρηση των ανωτέρω αναφερθέντων δεδουλευμένων αποδοχών, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στις 22-12-2010, το Τ.Κ.Ε. Θήβας διενήργησε έναν ακόμη έλεγχο, μετά από καταγγελία του επιχειρησιακού Σωματείου, κατά τον οποίο διαπίστωσε ότι οφειλόταν το επίδομα (δώρο) Χριστουγέννων 2010, στο σύνολο των εργαζομένων. Υποβλήθηκε μήνυση προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας , η οποία όμως ανακλήθηκε, καθώς η επιχείρηση προσκόμισε έγγραφα που αποδείκνυαν την καταβολή του σχετικού επιδόματος (δώρου), σε όλους τους εργαζόμενους.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι, στις 24-12-2010 στο αρμόδιο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Σίνδου, προσήλθαν τέσσερις εργαζόμενοι ως προστατούντες στη σύσταση Επιχειρησιακού Σωματείου και δήλωσαν ότι η επιχείρηση δεν κατέβαλλε το Δώρο Χριστουγέννων και τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές περίπου τεσσάρων μηνών. Η επιχείρηση απασχολεί 94 εργαζόμενους και από 09-12-2010 ογδόντα (80) από αυτούς βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, χωρίς να έχει κοινοποιηθεί έγγραφο στο Τ.Κ.Ε. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η επιχείρηση βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, δεν καταβάλλει τακτικά τις δεδουλευμένες αποδοχές, δεν υπάρχει παραγωγική λειτουργία κι ούτε σημειώνονται αξιόλογες πωλήσεις.

Το Τ.Κ.Ε. Σίνδου επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπαλλήλους του τμήματος προσωπικού, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ανωτέρω θέματα αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με την Αθήνα, όπου εδρεύει η μητρική της εταιρείας. Το Τ.Κ.Ε. συμφώνησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι θα γίνει έλεγχος στις 30-12-2010, ημέρα που θα έχουν Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι, προκειμένου να λάβει καταστάσεις οφειλομένων για την υποβολή μηνύσεων και για να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα Ποινικής Αγωγής για να ορίσει σύντομη τακτική δικάσιμο.

Στις 30-12-2010, το αρμόδιο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Σίνδου διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.» που βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση όφειλε σε ενενήντα τέσσερις (94) εργαζόμενους, δεδουλευμένες αποδοχές μηνών από Αύγουστο 2010 έως και Νοέμβριο 2010, καθώς και μέρος του Δώρου Χριστουγέννων 2010. Το Τ.Κ.Ε. ζήτησε αναλυτική κατάσταση οφειλομένων , η οποία προσκομίσθηκε από την επιχείρηση και βάσει της οποίας υποβλήθηκε μήνυση για τις παραπάνω οφειλόμενες αποδοχές συνολικού ποσού 533.723,58 ευρώ.

Τέλος, στις 20-01-2011 το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Καλλιθέας κατόπιν ανώνυμης τηλεφωνικής καταγγελίας, διενήργησε έλεγχο στην εταιρεία ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. που εδρεύει στην Καλλιθέα. Κατά τον έλεγχο δηλώθηκε από εκπρόσωπο της επιχείρησης , ότι η εταιρεία οφείλει στους εργαζομένους της δεδουλευμένες αποδοχές από τον Αύγουστο 2010. Η ανωτέρω εταιρεία κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο επικαλείται παροδική αδυναμία εξόφλησης των δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους και η οποία κατά δήλωση της , θα διαρκέσει μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναχρηματοδότησης της εταιρείας.

Στις 17-02-2011 το Τ.Κ.Ε. Καλλιθέας πραγματοποίησε εκ νέου έλεγχο στην επιχείρηση κατά τη διάρκεια του οποίου δηλώθηκε ότι καταβλήθηκε το Δώρο Χριστουγέννων στους 49 εργαζόμενους που απασχολούνται στην έδρα της εταιρείας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρείας προς την ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., επίκειται αναχρηματοδότηση της εταιρείας μέχρι 28-02-2011, οπότε και προχωρήσει στην εξόφληση των οφειλομένων στους εργαζόμενους.

Το T.K.Ε. Καλλιθέας μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας, επιφυλάσσεται να πραγματοποιήσει εκ νέου έλεγχο, προκειμένου να ελέγξει την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους. '

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου