διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

15 Μαρ 2011

Οργή και απογοήτευση θα φέρουν οι αποκρατικοποιήσεις

Φιλόδοξο στόχο που θα προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας εκτιμά κυβερνητικός αξιωματούχος πως αποτελεί το πρόγραμμα για αποκρατικοποιήσεις συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ.
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΑποκρατικποιήσεωνΟ αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δηλώνει στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal πως οι αποφάσεις της....
Συνόδου Κορυφής της περασμένης Παρασκευής συνιστούν "τα πρώτα καλά νέα μετά από πολύ καιρό".

Για τον μέσο Ελληνα "οι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν απώλεια θέσεων εργασίας. Το ποσοστό ανεργία είναι πολύ υψηλό και όσοι εργάζονται έχουν ήδη χάσει ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους λόγω των περικοπών. Θα υπάρξει μεγαλύτερη οργή και απογοήτευση" δηλώνει ο ίδιος προσθέτοντας πως τα έσοδα 50 δισ. ευρώ που προσδοκά η κυβέρνηση να συγκεντρώσει από τις αποκρατικοποιήσεις συνιστούν "πολύ φιλόδοξο στόχο". Η εφημερίδα επικαλείται οικονομολόγους που σημειώνουν πως στις τελευταίες δύο δεκαετίες η Ελλάδα κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις 10 δισ. ευρώ από την πώληση κρατικής περιουσίας και πως ακόμα και ο στόχος για ιδιωτικοποιήσεις 7 δισ. ευρώ μέχρι το 2013 -που προβλέπονταν από το μνημόνιο- ήταν ήδη πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.


Πηγή:   http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=259670

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου