διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

10 Μαρ 2011

Γιατί ο Στρος-Καν (ξανα)”έδωσε” τον Γιώργο

Οι νεώτερες αποκαλύψεις γύρω από το παρασκήνιο που προηγήθηκε της προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό του Μνημονίου, και μάλιστα με αφηγητή τον ίδιο τον Ντομινίκ Στρος-Καν, προκαλούν στην Κυβέρνηση, και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, μακροπρόθεσμη πολιτική ζημιά, η οποία προσλαμβάνει βαθύτερα και εν πολλοίς μη αναστρέψιμα χαρακτηριστικά.

Στο ασυνείδητο της κοινωνίας καρφιτσώνεται η υποψία ότι «υπήρχε σχέδιο». Και ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το παιχνίδι της, προκειμένου το σχέδιο αυτό να υλοποιηθεί μέχρι κεραίας.
Το πραγματικό ζητούμενο λοιπόν, είναι οι λόγοι που ώθησαν τον Ντομινίκ Στρος-Καν στο να προχωρήσει σε τέτοιες αποκαλύψεις, στην παρούσα συγκυρία, «αδειάζοντας» τον Γιώργο Παπανδρέου, δηλαδή τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και πολιτικό με το δικό του ακροατήριο στον ίδιο πολιτικό χώρο στον οποίο κινείται ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ.
Στην πραγματικότητα, ο DSK έχει ένα και μόνο κίνητρο: Να είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών που θα κερδίσει τον Νικολά Σαρκοζί στη μάχη για τη γαλλική Προεδρία. Η νίκη όμως δεν του αρκεί. Θέλει να έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις, ώστε η δική του θητεία στα Ιλίσια Πεδία, να συνοδευτεί με γαλλική ηγεμονία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι, φροντίζει να δείξει τις ευθύνες του Έλληνα Πρωθυπουργού για την εισβολή του ΔΝΤ στην Ευρώπη. Δηλαδή, ενός ξενόφερτου Οργανισμού, που μάλλον εξυπηρετεί τα αμερικανικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Με τον τρόπο αυτό, αποτινάσσει από πάνω του τις όποιες κατηγορίες μπορεί αύριο να βρει μπροστά του, και ταυτόχρονα υπερθεματίζει της δικής του συνεισφοράς στη διάσωση της Ελλάδας, επομένως και της ευρωζώνης, με όρους ευρωπαϊκό-κεντρικούς.
Παλιά καραβάνα της γαλλικής πολιτικής, ο Ντομινίκ Στρος-Καν γνωρίζει καλά ότι στη διάρκεια μιας σκληρής και πολωτικής προεκλογικής εκστρατείας, τα πάντα μπορούν να πλήξουν, ή τουλάχιστον να θολώσουν την υποψηφιότητα κάποιου. Γι’ αυτό και φροντίζει να αποκαλύψει μόνος του, όσες αλήθειες θα του ήταν οδυνηρό… να ακούσει από άλλους.
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣhttp://www.statesmen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου