διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

14 Μαρ 2011

Σεισμός στην Ιαπωνία: Βοήθεια από την Ελλάδα αν ζητηθεί

Σε ετοιμότητα βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή μονάδες της ΕΚΑΜ, καθώς και ιατρικό προσωπικό, ώστε μόλις πάρει το «πράσινο φως» να προστρέξει στην Ιαπωνία για να συμβάλει στον απεγκλωβισμό των σεισμοπαθών. Έως τώρα όμως δεν ζητήθηκε βοήθεια από την ιαπωνική κυβέρνηση, όπως βεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.



Το θέμα της διαρροής ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο περιβάλλον εξετάσθηκε, όπως πληροφορείται «Το Βήμα», στη συνεδρίαση του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου την Κυριακή το απόγευμα. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας, πρότεινε να υπάρξει ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή καθηγητών και ειδικών, ώστε να ανακοινωθεί με τον πιο επίσημο, επιστημονικό και κατηγορηματικό τρόπο πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Ελλάδα, αλλά η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου είχε αντιρρήσεις λέγοντας ότι μ΄ αυτόν τον τρόπο ίσως προκληθεί μεγαλύτερη ανησυχία στην χώρα μας.


Αποκάλυψε μάλιστα ότι κάθε οκτώ ώρες έχει ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει στην ατμόσφαιρα σε σχέση με την ραδιενέργεια, από τους επιστήμονες του Δημόκριτου και έως τώρα δεν υπάρχει καμία ανησυχία.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=389645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου