διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

8 Μαρ 2011

Η ΜΕΓΚΑ-λη κωλοτούμπα

Τρίβουν τα μάτια τους οι τηλεθεατές μπροστά στο μέγκα θαύμα και τσιμπάει ο ένας τον άλλον και αναρωτιούνται αν βλέπουν όλοι το ίδιο ή αν έχουν πάθει ομαδική παραίσθηση. Η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, ακόμα και ο Καψής (!) ομολογούν τώρα ότι το μνημόνιο βουλιάζει τη χώρα και την οδηγεί σε αδιέξοδο!
-Εγώ το έλεγα από τον Μάιο, λέει με απύθμενο θράσος ο Πρετεντέρης.
Λες και δεν ήταν αυτοί που ως ναυαρχίδα της καθεστωτικής προπαγάνδας έσπερναν κάθε βράδυ τον φόβο και δημιουργούσαν ενοχές στον κόσμο για να δεχτεί αδιαμαρτύρητα το μνημόνιο ως το μόνο δρόμο που θα σώσει την «πατρίδα» και θα μας γλυτώσει από την χρεοκοπία. Τώρα ομολογούν, αυτό που ήξεραν βεβαίως και λέγαμε εξ αρχής όλοι εμείς οι «λαϊκιστές», ότι το μνημόνιο βουλιάζει περισσότερο την πατρίδα, γονατίζει την κοινωνία, τελματώνει τη χώρα στην ύφεση, διογκώνει τερατωδώς το χρέος και οδηγεί στην χρεοκοπία..

Αλλά γιατί άραγε αυτή η θεαματική κωλοτούμπα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας; Άρχισαν να την κυνηγούν οι ερινύες της συνείδησης; Ανακάλυψαν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία; Όχι βέβαια. Απλώς οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη δημιουργώντας πάνω από τα κεφάλια τους μια τεράστια χιονοστιβάδα και καταλαβαίνουν πλέον ότι δεν πείθουν ούτε και τα νήπια. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Στρός Καν η παράδοση της χώρας στο μνημόνιο ήταν προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη και είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι μόνοι που θα μπορούσαν να κάνουν αυτήν τη βρώμικη δουλειά ήταν ο Γιωργάκης και ο πασοκισμός, φυσικά με την αμέριστη και απροσχημάτιστη στήριξη του ΜΕΓΚΑ και του συνόλου σχεδόν της δημοσιογραφίας της χώρας..

Εν τω μεταξύ τα περισσότερα ΜΜΕ βρίσκονται σε δραματική οικονομική κατάσταση, οι τηλεοπτικοί αστέρες βλέπουν τα παχυλά συμβόλαιά τους να είναι στον αέρα και την εγκυρότητα των δελτίων τους να φθίνει. Νιώθουν το μέλλον τους αβέβαιο και άρχισαν να αλληλοεξοντώνονται και να πηδάνε σαν τα ποντίκια έξω από το καράβι που βυθίζεται. Από κάτω, στην κοινωνία, ο κόσμος έχει αρχίσει να παίρνει με τις «πέτρες» τους Πάγκαλους και Γιωργάκηδες, όπου τους βρεί, ενώ και οι ίδιοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι φοβούνται πια να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Το «λυκόφως των ειδώλων» έχει αρχίσει και η πτώση τους καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις. Σε έρευνα της RASS για το ποιος δημοσιογράφος είναι ο πιο «αξιόπιστος παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων», το 70% των ερωτηθέντων θεωρούν όλους αναξιόπιστους. Η δε σειρά κατάταξης φανερώνει και τη στάση του κοινού απέναντι στα πρωτοπαλίκαρα του ΜΕΓΚΑ εξηγώντας έτσι και την θεαματική κωλοτούμπα τους:

Χατζηνικολάου. Μόνο ένα 30% τον θεωρεί αξιόπιστο. Οι άλλοι ακολουθούν κατά σειρά τον γκρεμό. Κανένας (17%), Χούκλη (12.5%), Αλέξης Παπαχελάς (8,8%), Παύλος Τσίμας (7,1%), Όλγα Τρέμη (6,2%), Έλλη Στάη (5,7%), Σία Κοσιώνη (4,8%), Γιάννης Πρετεντέρης (2,3%), Αιμίλιος Λιάτσος με 1,9%.

Ουδείς πλέον αμφιβάλει ότι χωρίς την συνειδητή στήριξη αυτής της θλιβερής δημοσιογραφίας το μνημόνιο δεν επρόκειτο να περάσει ποτέ. Είναι η ίδια δημοσιογραφία που οδήγησε τους όντως ανίκανους και μπουχέσηδες Καραμανλήδες να παραδώσουν την κυβέρνηση και στη συνέχεια στήριξε τον Γιωργάκη και τον πασοκισμό να παραδώσει τη χώρα.. Ίσως οι λέξεις να σοκάρουν αλλά δεν πρέπει πια να τις φοβόμαστε. Σιγά-σιγά ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι αυτό που βιώνει στις πλάτες του, εκτός των άλλων, λέγεται και Εθνική μειοδοσία..

Πηγή:Sofistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου