διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

3 Μαρ 2011

Eurovision: Ραπ ζεμπεκιές και η γριά ΕΡΤ με … λαμέ

«Και μες την παρακμή της χτυπάει και Ολυμπιάδα», τραγουδούσε λίγα χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Χαρούλα Αλεξίου σ’ ένα τραγούδι που περιέγραφε την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, την παρακμή της και τα μεγαλεία της.
Αυτό ακριβώς θύμισε και το πανηγυράκι της ΕΡΤ για τη Eurovision το οποίο ανέδειξε νικητή
τον Λούκα Γιώρκα ο οποίος θα πάει στο διαγωνισμό για να τραγουδήσει ένα νέο είδος τραγουδιού. Μια… ραπ ζεμπεκιά που αν την άκουσε ο Τσιτσάνης ή ο Ζαμπέτας θα βγουν από το χώμα που βρίσκονται.
Εν πάση περιπτώσει πανηγύρι είναι, γιορτούλα με χαζοτράγουδα για να περνά η Ελλάδα την ώρα της, την ίδια στιγμή που βουλιάζει στην παρακμή, όχι μόνο λόγω της οικονομικής αλλά και λόγω της ηθικής κρίσης.
Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ήταν το πιο… αντρικό τραγούδι. Πήξαμε στα φλώρικα τραγουδάκια, έστω και λίγο που ακούγεται το μπουζουκάκι καλό είναι.
Αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας. Δεν πρόκειται για το νέο εθνικό ύμνο, ούτε αντιπροσωπεύει την Ελλάδα. Ένα τραγούδι του συρμού από αυτά που θέλει η γιορτούλα που στήνεται στην Ευρώπη. Άμα ρίξει και κανένα γαρίφαλο, σπάσει και κανένα πιάτο ο νεαρός τραγουδιστής, θα πάμε καλά.
Όσο για την ΕΡΤ, τι να πει κανείς. Όταν σε μια γριά γυναίκα, ρακένδυτη, που έχει ζήσει χρόνια στα παγκάκια προσπαθείς να της βάλεις λαμέ, αυτό που βγαίνει είναι γελοίο. Τέτοια σόου θέλουν τον ειδικό τους. Καμιά Ρούλα, καμιά Μενεγάκη, κανέναν Μικρούτσικο στα καλά του, γενικά μια ιδιωτική τηλεόραση. ‘Η παπάς ή ζευγάς λέει η παροιμία, και η ΕΡΤ ή θα αποφασίσει να είναι ποιοτική και να μην πάνε χαμένα τα λεφτά του κόσμου, ή θα το ρίξει στις φιέστες με υλικά του ΄80. Και τα δύο δε γίνεται.
Α.Ψάλτης
http://www.antinews.gr/2011/03/03/88742/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου