διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

21 Απρ 2011

Ένας καλός Χριστιανός

Αν κάτι δεν περιμέναμε είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας θα το έριχνε στην αυτοκριτική και στην εξομολόγηση.  Άγιες μέρες είναι αυτές που διανύουμε, πλησιάζει το Πάσχα και είναι φυσικό κάθε καλός Χριστιανός να νηστεύει και να προσδοκά στην Ανάσταση. Η νηστεία και η θρησκευτική κατάνυξη οδηγεί σε πράξεις αξιοθαύμαστες.
Ωστόσο, διαψεύδεται ως κακόβουλη η πληροφορία ότι ο κ. υπουργός ζήτησε εισαγγελική έρευνα για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι που διέσυραν το όνομα της Ελλάδος στο εξωτερικό, μιλώντας για Τιτανικούς και παγόβουνα και οδήγησαν τα spreads στη στρατόσφαιρα...


Η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα ακόλουθα: «Το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε επειγόντως από την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που σχετίζονται με τη σημερινή κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες.

Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το Υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο»...

Έχει δίκιο το υπουργείο. Αν κάτι ξέχασε είναι να ζητήσει από τον εισαγγελέα να διευρύνει το πεδίο δράσης του και εκτός Ελλάδος. Να ερευνήσει τις δηλώσεις του Γερμανού ομολόγου του κ. Παπακωνσταντίνου που «παρεξηγήθηκαν», τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου και τις απόψεις επιφανών οικονομολόγων που μιλούν αδικαιολόγητα για την πιθανότητα αναδιάρθρωσης.

Επίσης, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μπορεί να διερευνήσει τι προκάλεσε στο πρόσφατο παρελθόν μεγαλύτερη ζημία στην ελληνική Οικονομία: Η φάρσα του Κρητικού φαναρτζή, οι κακόβουλες πράξεις όπως αυτή των δήθεν διαπραγματευτών της διεθνούς επενδυτικής τράπεζας ή οι επώνυμες δηλώσεις Ελλήνων κυβερνητικών για Τιτανικούς και παγόβουνα; Αν ο κ. εισαγγελέας διευκολύνεται στο έργο του, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που μπορούν να του στείλουν το διάγραμμα με την άνοδο των spreads και δίπλα τις ημερομηνίες με τις σχετικές δηλώσεις.

Καλό  Πάσχα.

Θανάσης   Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου