διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

13 Μαΐ 2011

Παρμενίωνες όχι πελταστές

Τα πράγματα πάνε δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο.
Στους δρόμους της Αθήνας τείνουν να επικρατήσουν προεμφυλιακές συνθήκες. Στη μια πλευρά τα τάγματα εφόδου της ακροδεξιάς, που αυτοδικούν σε βάρος των ξένων και απέναντί τους μέλη άτυπων αναρχικών συνελεύσεων που θεωρούν εαυτούς αυτόκλητους υπερασπιστές των μεταναστών.
Και η Αστυνομία στη μέση να παρατηρεί και σε ορισμένες περιπτώσεις να καθοδηγείται από τους νεοναζί πολιτοφύλακες των Αθηνών. Οσο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αυτή μένει δεμένη και ανήμπορη να επιβάλει το δημοκρατικό δόγμα, το οποίο υποτίθεται την συνοδεύει απο τα νιάτα της και συχνά το επικαλείται.
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός πήγε στο Οσλο να μιλήσει για το μετά της κρίσης, λες και αυτή ελύθη. Πράγμα που βεβαιώνει τους περισσότερους ότι πήγε να πάρει φρέσκο αέρα γιατί δεν αντέχει τον μολυσμένο των Αθηνών.


Αλλά φαίνεται το ίδιο νοιώθουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί ηγέτες.

Ο κ. Σαμαράς προσπέρασε κι αυτός την κρίση μέσω του Ζαππείου, μιλώντας ως φοροτεχνικός για την επόμενη περίοδο, ο κ. Τσίπρας πήγε στην Κω δήθεν για να κινητοποιήσει τα εκεί πλήθη ενόψει των επερχόμενων εκλογών, η κυρία Παπαρήγα ετοιμάζεται κι αυτή για περιοδείες στην περιφέρεια.

Ενεργούν όλοι σαν να μην αντιλαμβάνονται ότι η χώρα είναι απολύτως εξαρτημένη. Και αντί να ενθαρρυνθούν από αυτά τα λίγα σημάδια βελτίωσης που δείχνουν την ύφεση να αμβλύνεται και τα έσοδα να ανακάμπτουν, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να αποδεσμευθεί το ταχύτερο από την διαβρωτική εξάρτηση, αφήνουν τα πράγματα να εξελίσσονται όπως να είναι.

Κατά τα φαινόμενα οι εταίροι μας θα μας προσφέρουν μισή ακόμη ευκαιρία να προσαρμοσθούμε, επιζητώντας τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Κι αν δεν αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία θα πρέπει να ξεχάσουμε την Ευρώπη.

Οι εταίροι μας δεν το έχουν σε τίποτε, στο βαθμό που η πολιτική ηγεσία δεν ανταποκρίνεται, να χαρακτηρίσουν την Ελλάδα υγειονομική ζώνη και να την απομονώσουν ως άλλη μολυσματική περιοχή.

Και τότε δεν θα μείνει τίποτε να εξουσιάζουν οι σημερινοί κυρίαρχοι. Η χώρα θα παραδοθεί στους ''πολιτοφύλακες'' την ακροδεξιάς και στους ''μαυροκόκκινους'' της ακροαριστεράς, θα περιπέσει σε ένα κύκλο πρωτοφανούς βίας, από τον οποίο κανείς δεν θα βγει αλώβητος.

Η εποχή θέλει πίστη, αφοσίωση, σχέδιο και πρόσωπα με αποδειγμένες ικανότητες. Δεν αντέχει άλλες Τίνες κι άλλους Πεταλωτήδες. Ούτε μπορεί να καλυφθεί από συγγενείς και φίλους. Δεν είναι ώρα για πελταστές, αλλά για Παρμενίωνες...

akarakousis@dolnet.gr
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=400484&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου