διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

25 Ιουν 2011

Οι λούμπεν «γίγαντες» της μπάλας

Τους πρόδιδε το στυλ, το ύφος, η γλώσσα, το περπάτημα και οι κουστωδίες των φουσκωτών που τους συνόδευαν.
Ολοι αυτοί οι «γίγαντες» του ποδοσφαίρου απέδιδαν σχεδόν κοινή κουλτούρα.
Αυτή του λούμπεν νταή, της μαγκιάς του λιμανιού, της αυθαιρεσίας, της παρακμής και του υποκόσμου ενός απόλυτα διεφθαρμένου συστήματος, που ήθελε να επιβάλει καθεστώτα σικελικής μαφίας στην αθλητική, κοινωνική, την οικονομική και γιατί όχι και στην πολιτική ζωή της χώρας, τμήματα και πρόσωπα της οποίας, κατά καιρούς, αν δεν τους αγκάλιαζε, σίγουρα τους εθώπευε και τους κολάκευε, προσβλέποντας, άλλοτε σε χρηματική και άλλοτε σε εκλογική υποστήριξη, καθ' ότι οι οπαδικοί λαοί διέθεταν κατευθυνόμενες δεξαμενές ψήφων.

Και ο ένας, λοιπόν, και ο άλλος και ο τρίτος και ο τέταρτος των «γιγάντων» του αμαρτωλού ποδοσφαιρικού τζόγου έμοιαζαν βγαλμένοι από την ίδια μήτρα, από το αυτό καλούπι.

Το πλήθος των πολιτών διαισθανόταν το πρόβλημα, ένοιωθε τη νοσηρότητα, καταλάβαινε ότι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου δεν ήταν και οι καλύτεροι του κόσμου τούτου, γι' αυτό και βαθμιαία απομακρυνόταν από τα γήπεδα και τις ομάδες, οι οποίες κάλυπταν τα κενά συναλλασσόμενες με τις επίσης αμαρτωλές ενώσεις των οργανωμένων φιλάθλων, που τα αμαρτωλά αφεντικά προστάτευαν μέσω της βίας που παρήγαγαν.

Η αποκάλυψη λοιπόν δεν έκαμε τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώσει όσα διαισθητικά η ελληνική κοινωνία ένοιωθε και πίστευε τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες για τους παράγοντες του ποδοσφαίρου και τους όρους διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων.

Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά το αίτημα για εκκαθάριση και κάθαρση είναι καθολικό, γενικευμένο, ακριβώς επειδή στηρίζεται στην απόδειξη της εμπλοκής πλήθους παραγόντων στο στήσιμο των αγώνων.

Απ' αυτή την άποψη η Πολιτεία έχει μια μοναδική ευκαιρία να εξυγιάνει πραγματικά το ποδόσφαιρο και να το απαλλάξει από τους «νονούς» της μπάλας και του στοιχήματος.

Επειδή απλούστατα υπάρχει η βάση για την παραδειγματική τιμωρία και τον οριστικό αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο όλων αυτών των παρανόμων.

Με άλλα λόγια δεν υπάρχει δικαιολογία για οτιδήποτε άλλο. Και υπεύθυνη για αυτό είναι μόνο η άτεγκτη Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο από να την διευκολύνει στο έργο της.

akarakousis@dolnet.gr 
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=407967&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου