διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

20 Ιουν 2011

Guardian: «Μην εκπλαγείτε αν καεί η Αθήνα...»

Εκτενές ρεπορτάζ για τις πολιτικές αλλά και τις κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα αφιερώνει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, κάνοντας μεγάλες αναφορές τόσο στην πλατεία Συντάγματος, όσο και στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Παπανδρεόυ.
 «Μην εκπλαγείτε αν καεί η Αθήνα...» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Guardian, στο ρεπορτάζ του οποίου, περιγράφεται η προσπάθεια του πρωθυπουργού να κρατήσει την εσωκομματική πειθαρχεία, για να περάσει στη Βουλή το «το πιο ακραίο πακέτο περικοπής δαπανών,
αύξησης φόρων και ιδιωτικοποιήσεων που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ανεπτυγμένη χώρα».

Παράλληλα, ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας  στην Αθήνα , Αντίτια Τσάκραμπορτι  αναφέρεται με κολακευτικά λόγια για τους «αγανακτισμένους», και υποστηρίζει ότι «η πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της ευρωπαϊκής λιτότητας». Μάλιστα, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος της Guardian, «ό,τι συμβαίνει ανάμεσα σε αυτή την πλατεία και το κοινοβούλιο έχει σημασία για την υπόλοιπη ευρωζώνη».

 Η Guardian επίσης, ρίχνει τα «βέλη» της προς τους πολιτικούς της ευρωζώνης. Ο  Τσάκραμπορτι, υποστηρίζει ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Σύνταγμα, αποκάλυψαν «μία αλήθεια που οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη την έχουν αγνοήσει μέχρι τώρα. Στην προσπάθειά τους να συμφωνήσουν σε ένα δεύτερο δάνειο για την Ελλάδα, τα μέλη της ευρωζώνης έχουν επικεντρωθεί στις τεχνικές λεπτομέρειες. Θεωρούν δεδομένο ότι οι έλληνες  μπορούν να αντέξουν και άλλη λιτότητα».

 Ωστόσο, σημειώνει η Guardian, «στους δρόμους της Αθήνας ο κόσμος λέει ότι έχει φτάσει στα όριά του...»
http://www.newpost.gr/post/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου