διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

22 Σεπ 2011

«Εξεταστική για το μνημόνιο» επιμένει η Ν.Δ.

Αρης Ραβανός
Εμμένει στη γραμμή πως θα στηρίξει μια και μόνη εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο και στην προσφυγή στο ΔΝΤ η Νέα Δημοκρατία προτάσσοντας τη σχετική δήλωση του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά στη ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή.
Αν και παλαιότερα η Ν.Δ. υποστήριζε το επιχείρημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία από το 1981, επέλεξε να αλλάξει στάση και να επικεντρωθεί πλέον στην περίοδο από τον Οκτώβριο του 2009 έως και σήμερα και σε συνδυασμό με τα όσα έγιναν στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.
Συγκεκριμένα η Ν.Δ. είχε καταθέσει το Φεβρουάριο του 2010 πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών και της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων για το χρονικό διάστημα από το 1981.

Την πρόταση του 2010 υπέγραφε πρώτος ο κ. Σαμαράς με δεύτερο τον τέως πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή με τον οποίο πλέον υπάρχει προσέγγιση και είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπεραμύνθηκε της προεκλογικής του τακτικής το 2009 με την ομιλία και τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ. η κυβέρνηση με την πρότασή της για εξεταστική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει την δημοσιονομική πορεία της χώρας και ειδικότερα την συγκέντρωση των στατιστικών στοιχείων κατά την τελευταία δεκαετία, έχει στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

«Αμέσως μετά τη σαφή δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει μία Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση, η Κυβέρνηση σπεύδει -και εκείνη- να καταθέσει πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής» τόνισε ο κ. Ι. Μιχελάκης.

«Οι λόγοι είναι προφανείς» που γίνεται αυτή η κίνηση από την κυβέρνηση σημείωσε και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όποιο επικοινωνιακό τέχνασμα και αν επιχειρήσει η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να πετύχει τη συγκάλυψη που επιδιώκει».
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. διευκρίνισε ότι η Εξεταστική Επιτροπή που θα γίνει επί κυβερνήσεως Σαμαρά θα διερευνήσει, πως φτάσαμε στο μνημόνιο, πως τα spreads εκτινάχτηκαν μέχρι και 18 φορές επάνω, πότε αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στον Μηχανισμό Στήριξης και τι ακριβώς έγινε με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. εκτιμούν ότι η κίνηση των βουλευτών του ΠαΣοΚ συνιστά απόπειρα συμψηφισμού και διάχυσης των ευθυνών σε σχέση με τη διερεύνηση των καταγγελιών για τη διαμόρφωση του ελλείμματος του 2009. 
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=421228

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου