διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

17 Φεβ 2012

Και το ΠΑΣΟΚ αενάως συζητάει...

Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχουν ώρες για ξόδεμα, καθώς η σημερινή 4ωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αποδείχθηκε πως δεν είχε λόγο να πραγματοποιηθεί.
Παρά τα συνεχή αιτήματα κορυφαίων στελεχών για άμεση ανάδειξη νέας ηγεσίας και με φόντο τον πρόσφατο τραυματισμό της ΚΟ με τη διαγραφή 22 βουλευτών, η μόνη εξέλιξη που προέκυψε από τη συνεδρίαση ήταν ο ορισμός Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για τις 3 και 4 Μαρτίου, στη διάρκεια της οποίας θα εκτιμηθεί, μεταξύ άλλων, εάν συντρέχουν λόγοι επίσπευσης της διαδικασιάς ανάδειξης νέου αρχηγού, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει οριστεί ήδη για τις ...18 Μαρτίου!


Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει επιτακτικά άμεση αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα, παρουσιάζοντας την ιδεολογική του πλατφόρμα για την επόμενη μέρα (διαβάστε εδώ σχετικά) παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Στίγμα είχαν, επίσης, δώσει τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (διαβάστε εδώ) ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, όσο και η Λούκα Κατσέλη (εκ των βουλευτών που διαγράφηκαν απ΄πο το ΠΑΣΟΚ), η οποία ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου (διαβάστε εδώ).

Στην εισήγησή του, την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κύριος Παπανδρέου είπε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο αφού υπάρχει επιφυλακτικότητα και δυσπιστία σε σχέση με τις πολιτικές δεσμεύσεις που ζητούνται από την Ελλάδα. Επίσης δυσπιστία υπάρχει και για την επίλυση του καθαυτού οικονομικού προβλήματος κυρίως από τις χώρες που έχουν την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση.

Ο κύριος Παπανδρέου, δεδομένου ότι στις 27 Φεβρουαρίου περνάει από τη γερμανική βουλή η συμφωνία με την Ελλάδα, τόνισε ότι η κυρία Μέρκελ θα πάρει όσες περισσότερες δεσμεύσεις μπορεί.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή της συνεδρίασης παρέστη ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία του PSI.
 http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=177764

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου