διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

1 Φεβ 2012

Με... LO.VE (Λοβέρδος Βενιζέλος) απέναντι στον Παπανδρέου

Της Μαρίνας Μάνη

Αδιαφιλονίκητο (αλλά όχι ακόμη επίσημο) «δελφίνο» απέκτησε χθες το ΠΑΣΟΚ, μετά τη συμφωνία Βενιζέλου-Λοβέρδου να «κατέβουν» ενωμένοι, υπέρ του πρώτου, στην εσωκομματική  μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου.
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε ένα 48ωρο πριν από την (αυριανή) σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και με τα διαλυτικά φαινόμενα στους κόλπους της να οδηγούν σε φόβους ότι μεγάλος αριθμός βουλευτών προσανατολιζόταν να μη ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, με το επιχείρημα (όπως έλεγαν) ότι αφού δεν θα ξαναεκλεγούν, τουλάχιστον ας επιχειρήσουν «ηρωική έξοδο». 


Γνωστός «βενιζελικός» βουλευτής μάλιστα, σε πηγαδάκι χθες το μεσημέρι στη Βουλή και πριν δημοσιοποιηθεί η συμφωνία των δύο ανδρών, συναρτούσε ευθέως την ψήφο του στο δανειακό πρόγραμμα από το εάν το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει σ΄αυτή την ψηφοφορία με πρόεδρο τον κ. Παπανδρέου «ή κάποιον άλλον».

Στη χθεσινή συμφωνία οι Ευ. Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος κατέληξαν την προηγούμενη εβδομάδα (σε συνάντηση όπου μετείχαν οι πολιτικοί φίλοι και των δύο,  Κώστας Σκανδαλίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος) με τη δέσμευση να μη διαρρεύσουν το παραμικρό μέχρι να γίνει η Σύνοδος Κορυφής.

Κατά ορισμένες πληροφορίες μάλιστα, επρόκειτο να την ανακοινώσουν μετά την ολοκλήρωση του PSI, ωστόσο η αυριανή σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας τους έκανε να επισπεύσουν τη δημοσιοποίησή της.

Ενημέρωσαν ΄Αννα, Ραγκούση και Χρυσοχοϊδη

Πριν εμφανισθούν στις τηλεοπτικές κάμερες, πάντως, ενημέρωσαν τους λοιπούς κορυφαίους – κυρίως την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση που αποτελούν τους (πάλαι ποτέ;) εσωκομματικούς «εταίρους» του κ. Λοβέρδου (σ.σ. ο κ. Ραγκούσης μάλιστα «τα ΄χει σπάσει» με τον κ. Βενιζέλο), καθώς και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος έχει εκφράσει δημοσίως το ενδιαφέρον του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ουδείς θέλησε να σχολιάσει δημοσίως τη συμφωνία των δύο ωστόσο οι πληροφορίες τους θέλουν να «προβληματίσθηκαν» με την απόφαση του υπουργού Υγείας να δώσει το σκήπτρο του διαδόχου στον υπουργό Οικονομικών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε στο Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ κατά τους συνεργάτες του «προβληματίσθηκε».

Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει συνάντησή του με τους κυρίους Βενιζέλο και Λοβέρδο πριν τη σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πώς και πότε θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες, δεδομένου ότι το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε, προ δύο εβδομάδων, να στηθούν κάλπες για την εκλογή προέδρου στις 18 Μαρτίου.

Η δικογραφία για το έλλειμμα και το «μακελειό»

Ο προβληματισμός του κ. Παπανδρέου, πάντως, οφείλεται και στην (αναμενόμενη, έτσι κι αλλιώς) κίνηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να στείλει στη Βουλή τον φάκελο με την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (σ.σ. τις κατηγορίες δηλαδή για «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009) προκειμένου να ελεγχθούν «τυχόν ευθύνες» των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται – δηλαδή του τότε πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου και του τότε οικονομικού επιτελείου του.

Στελέχη όλων των ομάδων θεωρούν δεδομένο ότι οι «κορυφαίοι» θα προστατέψουν τον κ. Παπανδρέου «από τις επιθέσεις που θα δεχθεί» -υπονοώντας ότι η «προστασία» θα είναι συνάρτηση της δικής του απόφασης να δρομολογήσει άμεσες και καθαρές διαδικασίες για τη διαδοχή του.

Απ΄αυτή την άποψη, ουδείς ξεχνά την προειδοποίηση Λοβέρδου ότι «θα γίνει μακελειό» εάν κάποιος επιχειρήσει να θίξει, πολιτικά και ποινικά, τον πρώην πρωθυπουργό...

Λούκα και Παπουτσής

Την ίδια στιγμή πάντως, εναλλακτικές λύσεις αναζητεί η ομάδα των «κοινωνιστών» ή «παπανδρεϊκών» του ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να μη διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία. Ως πιθανότερα ονόματα διεκδικητών του χρίσματος ακούγονται αυτά της Λούκας Κατσέλη και του Χρήστου Παπουτσή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Λ. Συγγρού (έδειξαν ότι) υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την παράδοση του «δακτυλιδιού» στον κ. Βενιζέλο, καθώς θεωρούν ότι έχει φθαρεί από τον τρόπο άσκησης της οικονομικής πολιτικής το τελευταίο επτάμηνο.
 http://www.capital.gr/News.asp?id=1397261


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου