διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

13 Μαΐ 2012

Η σύγκρουση δύο κόσμων και η επιστροφή των ιδεολογιών

Γράφει ο Αντώνης Πίκουλας
Μέσα από την «ΑΞΙΑ», με αφορμή τα 14 ΧΡΟΝΙΑ που γιορτάζουμε από την έκδοσή της, έχουμε διατυπώσει, φίλες και φίλοι αναγνώστες, ΣΑΦΕΙΣ και ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ θέσεις, ως προς το ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ σύστημα εξουσίας που διαφεντεύει εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα μας και που είχε ως αποτέλεσμα την ανάδειξη της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, των ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΩΝ εργολάβων και προμηθευτών, των διάφορων ατζέντηδων οπλικών συστημάτων και άλλων νταραβεριτζήδων, που ζούσαν πλουσιοπάροχα ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, στηριζόμενοι σε ένα κράτος υδροκέφαλο, σπάταλο, στο οποίο επικρατούσαν οι ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ και η ΔΙΑΦΘΟΡΑ και δρούσαν υπόγειοι μηχανισμοί…
ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Και έχουμε καταγγείλει ΣΚΛΗΡΑ και ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ, χωρίς ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα, την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ να διοικήσουν τη χώρα, την οποία με ΠΡΑΞΕΙΣ και ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ τους οδήγησαν στη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ενώ συνέθλιψαν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας –με πρώτη τη ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ–, που το οδήγησαν στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. Και βιώνουμε σήμερα την ΕΛΛΑΔΑ τού ενός (και πάνω…) εκατομμυρίων ανέργων, των νέων ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο ΟΝΕΙΡΟ, των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ αστών και εργατών, των ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ που  βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη, την ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ του εμπορίου, τον ΔΙΩΓΜΟ του ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ, τον στραγγαλισμό του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ σε μια χώρα όπου το 80% των κατοίκων κατέχουν ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ακίνητη περιουσία!
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΚΗΠΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ «ΝΑΙ»!
Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας που προηγήθηκε, ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα, ΕΣΚΥΨΕ το κεφάλι στους εταίρους μας στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΗΚΕ, ως ώφειλε, το ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά είπε ένα «ΝΑΙ» που μας έβαλε στη συνέχεια σε μεγάλες περιπέτειες…
Και το ΠΑΣΟΚ αυτό, των ΚΗΠΟΥΡΩΝ του Γ. Παπανδρέου, του Παπακωνσταντίνου, του Γερουλάνου, του Δρούτσα, της Μπιρμπίλλη, της Βάρτζελη και του Θέου, του Σηφουνάκη, του Ραγκούση και άλλων πολλών ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ για το κατάντημα της χώρας και ΔΙΚΑΙΩΣ η ΚΟΙΝΩΝΙΑ τούς ΤΙΜΩΡΗΣΕ με την ψήφο της, για να βλέπουν και οι… ΕΠΟΜΕΝΟΙ, ΟΠΟΙΟΙ κι αν είναι ΑΥΤΟΙ, ότι με τον ελληνικό λαό… ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ!

ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ…
Μέσα από την ανυπαρξία τους και τον ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ τους μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ στα χέρια των ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ που με τη σειρά τους μας ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΑΝ, μας ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ προκειμένου να επιβάλουν τη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ξεχνώντας πρώτα απ’ όλους οι ίδιοι, κυρίως οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ (και οι… ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ, τρόικα και λοιποί παρατρεχάμενοι συνεπικουρούμενοι από διάφορους ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ και ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ στη χώρα), ΠΟΣΑ έχουν κερδίσει τα χρόνια αυτά μέσα από τις βιομηχανίες τους, τις προμήθειες στο Ελληνικό Δημόσιο, από τηλέφωνα μέχρι ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, μέσα από την παροχή υπηρεσιών στο ΚΡΑΤΟΣ του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ τραπεζικού συστήματος…
ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ, Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Στις εκλογές της Κυριακής ο ελληνικός λαός, ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ και ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ απ’ όλα όσα συνέβησαν στη χώρα αλλά και στην προσωπική ζωή του καθενός, έδωσε την ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ του με ένα ηχηρό χαστούκι στο ΣΥΣΤΗΜΑ! Ομως ο ελληνικός λαός, αδιαμφισβήτητα προκύπτει ότι πέραν του ΘΥΜΙΚΟΥ λειτούργησε υπό την ΕΠΗΡΕΙΑ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ, που η νέα μορφή της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΘΗΚΕ, παίζοντας το παιχνίδι της ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ, που μπορεί να φανεί στο τέλος της ημέρας καταστροφικό για την Ελλάδα. Γιατί είναι ΑΛΛΟ να ΤΙΜΩΡΕΙΣ με την ψήφο σου τα μεγάλα κόμματα, άλλο να κλονίζεις το ΣΥΣΤΗΜΑ, και εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ το να οδηγείς με την επιλογή σου τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, απ’ όπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Ο ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ όπως μέχρι τώρα τον γνωρίσαμε ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ και στη θέση του ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ένας ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ, ο οποίος περίπου 25 χρόνια μετά την ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ αποκτά και πάλι ΒΑΘΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ χαρακτηριστικά! Πέραν πάσης αμφιβολίας η εποχή των ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ανήκει στο παρελθόν, η εποχή όπου ΟΛΟΙ ήταν παραλλαγή στο ίδιο θέμα και διοικούσαν με αντίστοιχο τρόπο το ΚΡΑΤΟΣ έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ο καθένας εφεξής ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ με βάση το ΠΛΕΓΜΑ των ΙΔΕΩΝ που εκπροσωπεί!
Υπό το πρίσμα αυτό διαμορφώνεται αυτή την ώρα ένα ΔΙΠΟΛΟ μεταξύ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ και ΠΕΡΑΝ του ΠΑΣΟΚ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! ΔΥΟ ΠΟΛΟΙ που θα διεκδικήσουν την ΕΞΟΥΣΙΑ στηριγμένοι στις ΙΔΕΕΣ που υποστηρίζουν και εκπροσωπούν!

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Από τη μια πλευρά η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ του Α. Σαμαρά με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την ελεύθερη οικονομία της αγοράς και της κοινωνικής πρόνοιας!
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα που με τις προτάσεις του πιθανόν να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, σε έναν δρόμο μοναχικό και επικίνδυνο μετατρέποντάς την σε Αλβανία ή πρώην χώρα του ανατολικού μπλοκ. Αφού, βεβαίως, το ανατολικό μπλοκ έπαψε εδώ και χρόνια να υφίσταται και οι χώρες που περιλαμβάνονταν σε αυτό συνωστίζονται προκειμένου να καταλάβουν προνομιακή θέση στη λίστα αναμονής της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!
Εναν ΣΥΡΙΖΑ που πρεσβεύει τον ΚΡΑΤΙΣΜΟ, ως αναπαλαίωση της πολιτικής ΠΑΣΟΚ που μας έφερε ως εδώ! Μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά τον ΕΜΦΥΛΙΟ, για πρώτη φορά στη ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, διεκδικεί την ΕΞΟΥΣΙΑ, όχι ενδεδυμένη τον μανδύα της ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά ως εκδοχή ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ με τις όποιες διαφοροποιήσεις της… Και η εκδοχή τούτη αδιαμφισβήτητα ξυπνά μεταπολεμικά σύνδρομα, γενιών που βλέπουν να υφίσταται το ακραίο κάποτε σενάριο της κατάκτησης της εξουσίας.
Υπό την έννοια αυτή, μπορούμε πια με βεβαιότητα να μιλάμε για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ, για πολιτική ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ που πρεσβεύουν τελείως διαφορετικές ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ και διέπονται από τελείως διαφορετικές απόψεις ως προς το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ επέστρεψαν στην πολιτική ζωή και τα ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ τίθενται σκληρά και αμείλικτα:
Θέλουμε να παραμείνουμε μέσα στη Ευρωζώνη με σκληρή διαπραγμάτευση διεκδικώντας από τους ΞΕΝΟΥΣ κεκτημένα χρόνων που επιτεύχθηκαν μετά από κόπους και θυσίες του ελληνικού λαού, ή «πουλώντας μαγκιά» και κάνοντας «μπλόφες» να επιστρέψουμε στη ΔΡΑΧΜΗ και σε όποιο μονοπάτι η επιλογή τούτη μάς οδηγήσει;
Θέλουμε ελεύθερη οικονομία, αποκρατικοποιήσεις, μείωση της σπατάλης και ασυδοσίας του ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ή επιστροφή στον ΚΡΑΤΙΣΜΟ, στο υδροκέφαλο κράτος των πελατειακών σχέσεων, των κομματαρχών, του παλαιοκομματισμού που έθρεψε τη Διαπλοκή και κατέστησε πανίσχυρους τους εκδότες και επιχειρηματίες που το απομύζησαν;
ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ, ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
Γιατί αυτό που προκύπτει την ώρα τούτη είναι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας συντάσσονται πέραν όλων όσοι υπέστησαν και βίωσαν της ΑΔΙΚΙΑ του συστήματος και ΕΚΕΙΝΟΙ που ήταν ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ στο Δημόσιο, που διοικούσαν μέσα από θέσεις συνδικαλιστικές, και επιδιώκουν να κατοχυρώσουν ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ της εποχής που μας έφερε ως εδώ!
Και ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στηρίζουν την πολιτική Τσίπρα οι ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, στην Ελβετία ή αλλού και περιμένουν τώρα να γυρίσουμε στη ΔΡΑΧΜΗ για να έρθουν να τα αγοράσουν όλα τζάμπα…
Αλλά και ΑΥΤΟΙ που είναι ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ, με δανεισμούς υπέρογκους, και ευελπιστούν τα χρέη τους να κουρευτούν μέσα από την κατάρρευση των πάντων, κυρίως του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, που τη στιγμή αυτή ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ και μαζί του ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ελληνική οικονομία!
Ζούμε, φίλες και φίλοι αναγνώστες, ώρες ευθύνης, τις κρισιμότερες στιγμές του έθνους μετά τον πόλεμο. Τα διλήμματα δεν είναι απλά, η ψήφος δεν είναι πια χαλαρή, η Ελλάδα άλλαξε και οι ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ είναι εκείνες που θα της προσδώσουν την προοπτική στο μέλλον. Τίποτα, πια, δεν είναι δεδομένο, ΖΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ των ξένων που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπούν. Θα πρέπει, λοιπόν, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΟΧΙ ΕΝ ΘΕΡΜΩ να αποφασίσουμε ΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ θα ακολουθήσουμε, αν θα συνεχίσουμε στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ή θα συνταχθούμε στον νέας εκδοχής ΜΑΡΞΙΣΜΟ, που μας επιστρέφει στο ΚΡΑΤΟΣ–ΤΕΡΑΣ των πελατειακών σχέσεων και των προνομιακών προμηθευτών και μετά βεβαιότητας ΕΚΤΟΣ της ζώνης του ΕΥΡΩ, πίσω στη ΔΡΑΧΜΗ που τόσο αγαπήσαμε και τόσο μισήσαμε…
ΥΓ 1. Θα πρέπει να καταλάβουν τα κάθε λογής ΠΑΛΑΙΑ ΤΖΑΚΙΑ ότι οι καιροί άλλαξαν και αυτά που ήξεραν δεν περνάνε… και μετά βεβαιότητος οι προσπάθειές τους να επιβάλουν τους εκλεκτούς τους στη Φιλελεύθερη παράταξη, όπως έχουν μάθει να κάνουν, θα πέσουν στο κενό…
ΥΓ 2. Θα πρέπει επίσης να αντιληφθεί το «Σύστημα» ότι μαζί με τον παλαιοκομματισμό καταρρέει και το ίδιο… Γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού ήταν ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ!
 http://www.axiaplus.gr/article/7024/h-sygkroysh-dyo-kosmwn-kai-h-epistrofh-twn-ideologiwn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου