διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

15 Μαΐ 2012

Εγγράφως και προφορικώς «μπαινοβγαίνει» σε κυβέρνηση συνεργασίας ο Π. Καμμένος

Σάλος έχει προκληθεί με έγγραφο που έχει διαρρεύσει από την Προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο ο Πάνος Καμμένος φέρεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβέρνηση συνεργασίας, εφ’ όσον υπάρχει, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, άμεσος κίνδυνος εθνικής ασφάλειας. O πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνείται ότι έχει παραδώσει τέτοιο έγγραφο στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Σε σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, καταγγέλει ότι «όλες αυτές είναι προσπάθειες για να μας απομονώσουν. Δεν είναι δικό μας το έγγραφο. Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο. Είναι προβοκάτσια».


«Δεν έχω δώσει κανένα χαρτί στην Προεδρία. Αυτό το έγγραφο δεν έχει κατατεθεί ποτέ από εμάς», επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.  Η συνάντηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ακυρώνεται.   Ο κ. Καμμένος θα παραστεί, ωστόσο, κανονικά στη διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κ. Παπούλια, που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει διαρρεύσει ο κ. Καμμένος – είτε προφορικά, είτε εγγράφως- έχει παρουσιάσει στον κ. Παπούλια δύο σενάρια, το πρώτο που αφορά στην αποδοχή από τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς, του πλαισίου των επτά βασικών πολιτικών θέσεων των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και το δεύτερο, που αφορά στο ενδεχόμενο μη αποδοχής του.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, το καθεστώς του υπαρκτού και άμεσου κινδύνου εθνικής ασφάλειας προσδιορίζεται ενδεικτικά από:

-       Την άμεση και άτακτη χρεοκοπία της χώρας με κίνδυνο μη καταβολής μισθών και συντάξεων.
-       Τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.
-       Τον άμεσο κίνδυνο δυσμενών εξελίξεων στα Εθνικά Θέματα.

Υπό το θεωρητικό δεδομένο συνεπώς του άμεσου κινδύνου εθνικής ασφαλείας, ο κ. Καμμένος και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» –σύμφωνα με το έγγραφο της Προεδρίας της Δημοκρατίας- «θα παράσχουν ανοχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση ήθελε σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις» θέτωντας μάλιστα ως προϋπόθεση τον ορισμό πολιτικής ηγεσίας για:

-       Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
-       Τις δύο θέσεις, Αντιπροέδρου και μέλους στην ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) χωρίς αλλαγή του νόμου σύστασής της.

Από την πλευρά του κ. Καμμένου πάντως επέμεναν σε τηλεφωνικές τους επαφές με δημοσιογράφους ότι τέτοιο έγγραφο δεν έχει δοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ωστόσο επέλεξε σε πρώτη φάση το twitter για να απαντήσει στα όσα διακινούνται λέγοντας ότι «ισχύει μόνο ό,τι έχουμε δηλώσει δημόσια. «Μην ακούτε διαρροές. Οι θέσεις μας είναι μόνο οι επίσημες».

Σημειώνεται ότι, κατά την έλευσή του χθες στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού, ο κ. Σαμαράς, τόσο σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, όσο και στη δήλωση που ακολούθησε, αναφέρθηκε σε σχετικό έγγραφο του κ. Καμμένου, στο οποίο καταγράφονται τα δεδομένα και οι προϋποθέσεις συμμετοχής του στην κυβέρνηση.

Πάνος Ρασσιάς 
 http://newpost.gr/post/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου