διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

22 Μαΐ 2012

Πολιτική, χωρίς πολιτικούς…

Ο Θάνος Τζήμερος είναι αναμφισβήτητα ένα νέο κι άφθαρτο πρόσωπο, όσο κι αν κάποιοι θέλησαν να τον αποκαθηλώσουν με ιστορίες αναφορικά με την επαγγελματική του δράση στο Βόλο κι άλλα τέτοια χαριτωμένα, πριν καν ξεπεταχτεί.
Σε μια πολιτική σκηνή που είχε συνηθίσει σε δεινοσαύρους που είχαν την πολιτική ως τον τρόπο για να συμπληρώσουν συνταξιοδοτικά ένσημα και στην οποία μετείχαν για 50 και πλέον χρόνια, ξαφνικά έσκασε ένας τύπος που είπε «πολιτική χωρίς πολιτικούς».
Too good, to be true όπως θα έλεγαν και οι αγγλοσάξονες.
 Γιατί εάν ο κ. Τζήμερος με την Δημιουργία Ξανά εισέλθει στη Βουλή, τελικά τί θα είναι; Μήπως ράφτης; Όχι. Πολιτικός 100% θα είναι.
Όμως κακά τα ψέματα, αυτό το σύνθημα που εμπεριέχει στοιχεία απαξίωσης και ισοπέδωσης ενός συστήματος το οποίο είχε στραβά, όμως τους καρπούς της ευημερίας του γεύτηκαν πολλοί εδώ και 40 χρόνια,  τελικά ήταν που έφερε τον κ. Τζήμερο στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν δυνητικό πολιτικό ρυθμιστή της αυτοδυναμίας.

 Η επιλογή κοινής καθόδου με την Δράση όμως είναι εκείνη που μας δίνει το βήμα για να ασκήσουμε κριτική στον νεόκοπο πολιτικό. Κι αυτό διότι η «συγχώνευση» των δύο κομμάτων σε ένα έγινε με όρους πολιτικούς και θυμίζοντας κομματική βυζαντινολογία παλαιάς κοπής.

 Ο υπογράφων ήμουν που πριν από μία ακριβώς εβδομάδα αποκάλυπτα τις επαφές Τζήμερου  - Μάνου – Ντόρας.
 Σε ένα φορτισμένο τηλεφώνημα το οποίο μάλιστα προσωπικά δικαιολόγησα απολύτως, ο κ. Τζήμερος μου ζήτησε αποκατάσταση της «αλήθειας», τονίζοντας πως δεν μίλησε με τον κ. Μάνο παρά μόνο για να λάβει ευχές για το υψηλό ποσοστό του. Επίσης προσέθεσε πως «δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη όσων απαιτούν πολιτική χωρίς πολιτικούς» θεωρώντας μάλιστα πως ο κ. Μάνος ανήκει το παλιό σύστημα.

 Σεβόμενος απολύτως την άποψη του άφθαρτου κ. Τζήμερου αναδημοσίευσα τις δηλώσεις του ως όφειλα. Πολύ περισσότερο βέβαια σεβάστηκα την ταπεινή ανάρτησή του στα σχόλια που συνήθως συνοδεύουν τα ρεπορτάζ μας στην οποία έγραφε «παιδιά μην μασάτε. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο».

 Να όμως που ο κ. Τζήμερος έπεσε στην παγίδα που ο ίδιος πήγε να στήσει. Κι αυτό διότι επιχείρησε να λειτουργήσει με τον παλαιοκομματικό τρόπο των διαψεύσεων και της διαστρέβλωσης της αλήθειας. Τί πιο παλαιοκομματικό από το να διαψεύδεις μέχρι να «πάρεις κλίμα» και μετά να κάνεις …κωλοτούμπα.

Κι αν άρχισε έτσι ο κ. Τζήμερος που μας γέμισε ελπίδες για κάτι νέο, μεταρρυθμιστικό και φρέσκο, τότε η συνέχεια θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική, καθώς κι εμείς δικαιούμαστε να γίνουμε πολύ αυστηρότεροι κριτές ενός πολιτικού που μας λέει τα πράγματα κατά όπως τον βολεύουν και πριμοδοτεί το ψέμα.

Πάντως για να μην μείνουμε στην μουρμούρα, θέλω να τονίσω πως ο κ. Τζήμερος έπραξε σωστά ως προς τη συνεργασία του με την Δράση. Κι αυτό διότι ο φιλελεύθερος χώρος δεν χωράει τρία κόμματα αλλά μόνο ένα, μεγάλο και τοποθετημένο στα έδρανα της Βουλής. Αρκεί κι αυτό το κόμμα να μην κοπιάρει μία προς μία τις παθογένειες των μεγάλων. Γιατί αν θέλουμε ψεύτες πολιτικούς, ξέρουμε ακριβώς που θα τους βρούμε.
Δημ. Μαρκόπουλος
 http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=199050

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου