διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

29 Μαΐ 2012

Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ το "βαθύ ΠΑΣΟΚ"

Του Αιμίλιου Περδικάρη
Σε φάση περιδίνησης εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την προσωπική απόφαση του Αλ. Τσίπρα να υποδεχθεί στην Κουμουνδούρου στελέχη από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ». Οι αντιδράσεις ακόμη και από στενούς του συνεργάτες είναι έντονες, ενώ την ενόχλησή τους φέρονται να έχουν εκφράσει και συνιστώσες του κόμματος, εκτιμώντας ότι η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τον βλάψει εκλογικά παρά να τον ωφελήσει.
Τα στελέχη του «βαθέος ΠΑΣΟΚ» διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: σε ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν πριν τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και στα συνδικαλιστικά στελέχη που άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου και τώρα διεκδικούν την εμφάνισή τους στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον κ. Τσίπρα.



Στην πρώτη κατηγορία ανήκει π.χ. ο Αντ. Κοτσακάς, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην υπουργός επί Ανδρ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει ατύπως ρόλο οργανωτικού γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου έχουν προσχωρήσει επίσης αρκετά στελέχη και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν ελέω Μνημονίου και βρήκαν πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δεύτερη κατηγορία φιγουράρει πρώτος ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, ενώ φήμες θέλουν και άλλους συνδικαλιστές που έχουν –επίσης λόγω Μνημονίου– αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα βήμα πριν από την ένταξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, χθες βράδυ συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αλλά και ο Δ. Παπαδημούλης (μέσω Twitter) έσπευσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, διαψεύδοντας το ενδεχόμενο προσχώρησης του κ. Φωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδημούλης με άλλο tweet του ουσιαστικά επιβεβαίωσε το κύμα... αφίξεων από το ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για όσους από το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τους πρώην, πλέον, συντρόφους τους για τη μεταπήδησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τροχιά προσχώρησης βρίσκεται και η Λούκα Κατσέλη. Η πρώην υπουργός, όμως, φαίνεται ότι επιδιώκει την απορρόφηση της Κοινωνικής Συμφωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θα σημάνει τη de facto διάλυσή της, αφού αντίθετος στο ενδεχόμενο αυτό εμφανίζεται ο Χ. Καστανίδης –ο οποίος δεν θα έβλεπε με κακό μάτι έναν ιστορικό συμβιβασμό του με τον Ευ. Βενιζέλο και την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ.

Σε αντίθεση με τον βορειοελλαδίτη πολιτικό, η κυρία Κατσέλη φέρεται –σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες– να έχει δεχθεί πρόταση από τον κ. Τσίπρα ακόμη και για τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόθυμοι να την ακολουθήσουν είναι και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν ενταχθεί στην Κοινωνική Συμφωνία.
Την ίδια ώρα, ερώτημα παραμένει εάν θα αξιοποιηθούν από τον κ. Τσίπρα πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου, όπως η πρώτη στη Β’ Αθήνας, Σοφία Σακοράφα, ο Π. Κουρουμπλής και ο Αλ. Μητρόπουλος. Και οι τρεις (ιδιαίτερα όμως η κυρία Σακοράφα) και παρά τη δημοφιλία τους, μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί στην πρώτη γραμμή –γεγονός το οποίο πιθανότατα οφείλεται στις αντιδράσεις που υπάρχουν σε κάθε τι... πασοκικό στα «χαρακώματα» και τους διαδρόμους της Κουμουνδούρου.
 http://www.capital.gr/News.asp?id=1512864


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου