διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

8 Ιουν 2012

Το «περίεργο» δείπνο Δραγασάκη-Ρουμελιώτη

Του Σωτήρη Πίκουλα
Ένα περίεργο, σε σχέση με την χρονική συγκυρία, δείπνο έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο «Passaji» στην στοά Σπυρομήλιου, στο κέντρο της Αθήνας. Δύο άντρες τραβάνε την προσοχή του κόσμου. Όχι μόνο διότι είναι γνωστά πρόσωπα αλλά διότι η σύνθεση της παρέας προκαλεί έκπληξη. Ο ένας ήταν ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης και ο συνομιλητής του ο Γιάννης Δραγασάκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός που επιμελήθηκε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από παλιά και ήρθαν πιο κοντά την περίοδο της οικουμενικής Ζολώτα όταν ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που είχε διατελέσει υπουργός Οικονομίας του Ανδρέα Παπανδρέου την εποχή 1987-1989, ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, όπως ομολογούν αυτήκοοι μάρτυρες, οι δύο άνδρες δεν φάνηκαν να λένε παλιές καλές ιστορίες που «διηγώντας τες να κλαις», αλλά αντιθέτως συζητούσαν για την πολιτική κατάσταση στην χώρα και κυρίως για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα συμφραζόμενα, ο κ. Ρουμελιώτης που έχει ιδία πείρα για το τι σκέφτονται η Ευρώπη και η Ουάσινγκτον, προσπαθούσε να δώσει στον συνομιλητή του να καταλάβει ότι «οι ξένοι δεν παίζουν πλέον». Η κρισιμότητα της κατάστασης έτσι, όπως φάνηκε και από τα σοβαρά βλέμματα των δύο ανδρών, έγινε κατανοητή από τον κ. Δραγασάκη, ο οποίος αυτή τη στιγμή αποτελεί την πιο ψύχραιμη και ρεαλιστική φωνή στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι ακριβώς, επειδή ξέρει και την αληθινή κατάσταση της οικονομίας αλλά και του διεθνούς περιβάλλοντος αποφεύγει τις ακραίες δηλώσεις και πομφόλυγες στις οποίες αρέσκονται πολλοί οικονομολόγοι στην Κουμουνδούρου. Άλλωστε, είναι ο μόνος που έχει μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου από την αρχή, την ώρα που οι περισσότεροι στο κόμμα έλεγαν για μονομερή κατάργηση νομικώς ενώ εκείνος μιλούσε μόνο πολιτικά. Θεωρεί εν ολίγοις ότι με την κατάργηση θα βρεθούμε εκτός ευρώ, κάτι το οποίο πιστεύει και ο συνομιλητής του. Έτσι λοιπόν, έχει φτάσει ο κ. Δραγασάκης να αισθάνεται πλέον μία «απέραντη μοναξιά» μέσα στο ίδιο του το κόμμα το οποίο σχετίζεται, λένε οι κακές γλώσσες της Κουμουνδούρου, και με την έλευση της Λούκας Κατσέλη…. Οι πιο ακραίοι, ωστόσο, μόλις έμαθαν το δείπνο Δραγασάκη άρχισαν να μιλούν για «φλερτ του Γιάννη με το ΔΝΤ». Άραγε γι’ αυτό πλέον ο ίδιος αποφεύγει να βγαίνει δημοσίως και να μιλάει το τελευταίο διάστημα; Ξέρει κάτι και δεν θέλει να εκτεθεί άλλο; Διότι ο σοβαρός κίνδυνος να βγούμε από το ευρώ, ίσως κάνει πολλούς μέσα στην Κουμουνδούρου να αρχίσουν τις «κωλοτούμπες» μετεκλογικά… 
 http://www.axiaplus.gr/article/9133/to-periergo-deipno-dragasakh-roymeliwth/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου