διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

17 Σεπ 2012

Tο Ντιτρόιτ πούλησε στους Κινέζους το σχοινί με το οποίο θα το κρεμάσουν

Πριν από μια δεκαετία και κάτι, η κραταιά (τότε) μητρόπολη του αυτοκινήτου το Ντριτρόιτ, σχεδόν παρακαλούσε, την κυβέρνηση της Κίνας να μεταφέρει, τεχνογνωσία και γραμμές παραγωγής, στο εσωτερικό της χώρας,  ώστε οι Κινέζοι να αρχίσουν να αρχίσουν να οδηγούν και αυτοκίνητα πέρα από τα ποδήλατα.
Το τεράστιο βάθος της χώρας και η υπανάπτυξή της, έκανε τους μικρόνοες καπιταλιστές στο Σικάγο, να τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στην προοπτική των υπερκερδών από την ασιατική αγορά.
Το είχαν επαναλάβει άλλωστε στο παρελθόν με επιτυχία, τόσο με τους Ιάπωνες όσο και με τους Κορεάτες και σχεδόν “έπιασε”.
Είναι αυτό που λένε, ότι οι καπιταλιστές, είναι ικανοί να σου πουλήσουν και το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσεις.


Το λάθος των αχόρταγων ανόητων του Σικάγο, -όπως αποδεικνύεται από το 2008 και μετά συνεχώς- είναι ότι δεν υπολόγισαν εκτός των άλλων τον ιμπεριαλισμό των κινέζων κομμουνιστών. Για να σου δώσουν κάτι οι κινέζοι, πρώτα θα σου τα πάρουν όλα.
Εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων θέλετε; Βεβαίως, αλλά μισά-μισά με το κινεζικό κράτος, ή με εταιρείες, που ελέγχονται από το κράτος.
Έχοντας αποδειχθεί ιδιαίτερα ικανοί στο reverse engineering, οι Κινέζοι, απειλούν σήμερα, να βάλουν οριστικά τέλος, στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, παράγοντας αντίτυπα, που μήνα με το μήνα γίνονται όλο και πιο πιστά, στο πρωτότυπο. Και με τη μισή τιμή!
Τώρα λοιπόν οι αμερικανοί, ανακαλύπτουν, ότι αν συνεχιστεί αυτή η “μεταφορά τεχνογνωσίας”, σε λιγότερο από μια πενταετία, δεν θα υπάρχει General Motors και Ford, που να μην είναι made in China.

Σύμφωνα λοιπόν με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έγινε σήμερα γνωστό, ότι οι ΗΠΑ προσέφυγαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) διαμαρτυρόμενες για τις πρακτικές της Κίνας, την οποία κατηγορούν ότι ευνοεί παράνομα τις εξαγωγές των αυτοκινήτων της.
 Η Κίνα “φαίνεται να χορηγεί επιδοτήσεις για τις εξαγωγές (στις αυτοκινητοβιομηχανίες της) (…) οι επιδοτήσεις στις εξαγωγές απαγορεύονται βάσει των κανονισμών του ΠΟΕ επειδή παραβαίνουν τις εμπορικές πρακτικές”, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, με την οποία επιβεβαιώνεται προηγούμενη ανακοίνωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου.
“Η Κίνα συμφώνησε ρητώς να πάψει όλες τις επιδοτήσεις στις εξαγωγές όταν εισήλθε στον ΠΟΕ το 2001″, επισημαίνει στην ανακοίνωση ο αξιωματούχος του υπουργείου Ρον Κερκ.
Οι αμερικανοί, διαμαρτύρονται, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά, πόσο υπολογίζουν οι Κινέζοι, και την αμερικανική γκρίνια και τις αντιδράσεις του ΠΟΕ.
Είναι αργά πλέον για δάκρυα…
 http://www.antinews.gr/2012/09/17/179929/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου