διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

29 Νοε 2012

Το 5% ταπεινώνει...

«Έχουμε στο χώρο το δικό μας ταπεινωτικές σχέσεις με τον κόσμο. Δεν έχω ανάγκη τις δημοσκοπήσεις. Η πρόβλεψή μου για το κόμμα μας, στο 5%, ήταν πρόβλεψη 17ης Ιουνίου, ανήμερα των εκλογών, το βράδυ, είχα πει στον πρόεδρο που είναι φίλος 40 χρόνια, ότι έτσι αν πάμε, τον Οκτώβριο θα είμαστε 5%. Έπεσα μόνο ένα μήνα έξω», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Και πρόσθεσε: «Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν τι μπορείς να πάθεις αν δεν έχεις τακτική και στρατηγική. Για να συγκροτηθεί πάλι μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, που άγγιξε το 50%, θα πρέπει η συγκρότησή της να αρχίσει. Κατά την ταπεινή μου γνώμη μονοκομματικά συνέδρια δεν δίνουν λύσεις, ούτε επίσης το πλεόνασμα ηγετών και αρχηγών
είναι κάτι καλό. Πρέπει να συγκλίνουμε, πρέπει να δούμε μια πορεία κοινή, αλλά για να υπάρξει αυτή η κοινή πορεία, πρέπει να αρχίσει κάποιος να την κάνει». Και πρόσθεσε: «Το 5% ταπεινώνει και προοιωνίζεται ποσοστό μικρότερο της εισόδου του κόμματος στη βουλή».

Στο ερώτημα αν μπορεί κάποιος να μένει μέσα στο κόμμα και να προετοιμάζει ένα άλλο ο κ. Λοβέρδος τόνισε: «Το τι συγκροτεί τη νοηματική συνέχεια μιας πολιτικής δράσης στην σοσιαλδημοκρατία θα το ορίσει ο καθένας και ο κόσμος. Οι διασπάσεις είναι επώδυνες διαδικασίες. Δεν είναι απλά πράγματα. Δεν τα κάνεις με την πρώτη, επειδή σε πιέζει η ανάγκη να διευκρινίσεις που το πας. Ολα θα πάνε στην ώρα τους. Και όλα θα πάνε με κριτήριο τη βούληση όλων των ανθρώπων που ζούμε στο χώρο της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης».

«Από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ επιτρέπονται οι τάσεις, οι κινήσεις. Εγώ μιλάω για διεργασίες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Και το υπογραμμίζω και στις εσωκομματικές μου ομιλίες και στη βουλή. Δεν έχω στο μυαλό μου την κατάληξη. Αυτή θα προκύψει μέσα από τη διαδρομή. Αλλά αυτή η διαδρομή, είναι μία διαδρομή εξόδου από το πεδίο της ταπείνωσης. Τώρα ο κόσμος μας ταπεινώνει», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στο αν θα αποτελούσε λύση η αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Είπε συγκεκριμένα: «Αλλαγή σε όλα τα επίπεδα θα μπορούσε να είναι και μία λύση στο ΠΑΣΟΚ, που θα τη δει πηγαίνοντας προς το συνέδριό του» και τόνισε: «Νομίζω ότι το χειρότερο για κάποιον που δεν είναι υπάλληλος της πολιτικής είναι να βλέπει να έρχεται το ναυάγιο και να πιστεύει ότι θα προλάβει, επειδή είναι τάχα μου πονηρός, να ανοίξει την πόρτα και να φύγει τελευταίος. Οχι, αν δεν κινηθούμε θα μας πάρει όλους μαζί».
 http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=191467&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου