διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

18 Νοε 2012

Η ρωσική τρόικα του Σαββίδη στον Δικέφαλο του Βορρά

Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο κ. Ιβάν Σαββίδης έβαλε τους δικούς του τοποτηρητές με επικεφαλής την κυρία Μαρία Γκοντσαρόβα, στέλεχος των επιχειρήσεών του την τελευταία τριετία, θέτοντας ταυτόχρονα σε εφαρμογή ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης της ποδοσφαιρικής εταιρείας σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτόν τον λόγο εκτός από την εξ απορρήτων σύμβουλο του πόντιου παράγοντα έχει ζητηθεί και η βοήθεια δύο ανθρώπων του ποδοσφαίρου, του πρώην αντιπροέδρου της Ανζί κ. Γκέρμαν Τσιστιακόφ και του κ. Αλεξάντρ Ραζοριόνοφ, του υπευθύνου των ακαδημιών που διατηρεί στο Ροστόφ ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. «Το Βήμα» παρουσιάζει τη ρωσική τρόικα που φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τον Δικέφαλο του Βορρά!



Ραγδαία ήταν η εξέλιξη της 32χρονης οικονομολόγου κυρίας Μαρίας Γκοντσαρόβα στις επιχειρήσεις του κ. Ιβάν Σαββίδη χάρη στην ικανότητά της να αναδιοργανώνει τάχιστα τις καινούργιες εταιρείες που αποκτά ο ποντιακής καταγωγής επιχειρηματίας και να επιβάλλει το επιθυμητό μοντέλο λειτουργίας και διοίκησης. Οταν πριν από τέσσερα χρόνια επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα η γεννημένη στην παραλιακή πόλη της Αζοφικής Θάλασσας Τάγκανρογκ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η ζωή θα την ξανάφερνε στη χώρα μας, αυτή τη φορά για επαγγελματικούς λόγους. Τότε ήταν επικεφαλής του οικονομικού τμήματος εταιρείας παραγωγής και εμπορίας μεταλλευμάτων με υποκαταστήματα σε ολόκληρη τη Ρωσία και έναν χρόνο αργότερα μετακόμισε στο γειτονικό Ροστόφ και στις επιχειρήσεις του κ. Σαββίδη.
Οι σχέσεις της συμβούλου του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου του Βορρά με τα μέσα ενημέρωσης περιορίζονται στο να επαναλαμβάνει ακούραστα ότι «ο ρόλος μου δεν είναι να δίνω συνεντεύξεις, ούτε να μιλάω σε δημοσιογράφους, αλλά να βοηθήσω να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ τρόπο λειτουργίας αντίστοιχο με αυτόν των μοντέρνων εταιρειών σε όλα τα επίπεδα». Από τη στιγμή που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ άλλαξε χέρια, άρχισε και ο λεπτομερής έλεγχος κάθε πτυχής του συλλόγου. Από το πού και το πώς ξοδεύεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ ως την αξιολόγηση του προσωπικού, το οποίο καλείται πλέον να εργαστεί σε «ευρωπαϊκούς» ρυθμούς. Μάλιστα το μέτωπο της καθημερινότητας είναι αυτό στο οποίο η κυρία Γκοντσαρόβα καλείται να δώσει τις μεγαλύτερες μάχες προκειμένου να πείσει τους συνεργάτες της ότι αν θέλουν να ακολουθήσουν τη γιγάντωση του ΠΑΟΚ θα πρέπει να μην αφήσουν τις εξελίξεις να τους προσπεράσουν, αλλά να προσαρμοστούν και να επιταχύνουν τον ρυθμό τους.

Αναδιοργάνωση με Τσιστιακόφ
Η κυρία Γκοντσαρόβα μπορεί να έχει αναλάβει τη μετατροπή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε μοντέρνα ποδοσφαιρική εταιρεία, στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι ο ρόλος της περιορίζεται στο οικονομικό και οργανωτικό κομμάτι. Στην επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ σημαντικότατο ρόλο αναμένεται να παίξει ο 42χρονος πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής Ανζί κ. Γκέρμαν Τσιστιακόφ.
Ο πρώην υπεύθυνος του τμήματος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διοίκησης της ρωσικής λίγκας του μπάσκετ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο σε ποια θέση της νέας ιεραρχίας του ΠΑΟΚ θα τοποθετηθεί. Δεν είναι καν σίγουρο αν θα προκύψει κάποια μόνιμη συνεργασία με τον Δικέφαλο. Ωστόσο το βέβαιο είναι ότι ο πτυχιούχος Δημοσιογραφίας και Μάνατζμεντ έχει ήδη ξεκινήσει το «ξεσκόνισμα» του ποδοσφαιρικού τμήματος, από την πρώτη ομάδα ως τις ακαδημίες. Εχει μιλήσει με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ κ. Γιώργο Δώνη και με τους περισσότερους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος και από τη στιγμή που ολοκλήρωσε τις επαφές του αναμένεται να παραδώσει την έκθεσή του στον κ. Σαββίδη προκειμένου να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ βήμα-βήμα στην αλλαγή σελίδας και στην πλήρη αναδιοργάνωσή του.

Εργα και ημέρες στην Ανζί του Ετό
Ο κ. Τσιστιακόφ αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από την Ανζί, ομάδα ιδιοκτησίας του βαθύπλουτου κ. Σουλεϊμάν Κερίμοφ, όπου εργάστηκε ως γενικός διευθυντής και ακολούθως αναβαθμίστηκε στη θέση του αντιπροέδρου, πόστο από το οποίο ολοκλήρωσε τις περισσότερες εντυπωσιακές μεταγραφές της Ανζί, με κορυφαία αυτή του Σάμουελ Ετό, ο οποίος έγινε ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής του πλανήτη έχοντας απολαβές 22 εκατ. ευρώ ετησίως.
Το γεγονός ότι ο νέος μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κ. Σαββίδης έχει δηλώσει ότι δεν αφήνει τίποτε στην τύχη αποδεικνύεται και με την περίπτωση του κ. Τσιστιακόφ. Εκτός από το να έχει στην ατζέντα του τα ονόματα και τα τηλέφωνα των πιο γνωστών ποδοσφαιρικών μάνατζερ με τους οποίους έχει ήδη συνομιλήσει στο παρελθόν, ο 42χρονος παράγοντας έχει ένα επιπλέον προσόν που φαίνεται να ταιριάζει στο «πρότζεκτ ΠΑΟΚ»: Είναι συγγραφέας βιβλίου για τις προπονητικές μεθόδους και την οργάνωση ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλωστε κατάφερε να πείσει τον μεγιστάνα ιδιοκτήτη της Ανζί, εκτός από το να ξοδεύει χρήματα σε ηχηρές μεταγραφές, να επενδύσει και στις ακαδημίες - όπως και έγινε! Ο ισχυρός ανήρ της ομάδας από την επαρχία Νταγκεστάν επένδυσε περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ μόνο και μόνο για να μπουν οι βάσεις των ποδοσφαιρικών ακαδημιών.   



Επιθεώρηση από τον κόουτς Ραζοριόνοφ
Ακαδημίες α λα Ροστόφ
Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης είχε εξαρχής κάνει σαφές ότι θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στη λειτουργία των ακαδημιών ποδοσφαίρου του συλλόγου. Στη συνέντευξη Τύπου αλλά και ακολούθως στην ομιλία του με τους οπαδούς του συλλόγου πριν από περίπου έναν μήνα είχε αναφερθεί σε ένα έργο που συνολικά μπορεί να έχει κόστος 50 εκατ. ευρώ και το οποίο συμπεριλαμβάνει την κατασκευή υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων. Επιπλέον είχε δηλώσει ότι «οι ακαδημίες είναι η ζωή τού αύριο». Από την πρώτη στιγμή φρόντισε να υπάρξει σύνδεσμος με τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες που διατηρεί στο Ροστόφ και οι οποίες έχουν συγκεντρώσει περίπου 600 παιδιά και κοστίζουν περίπου 500.000 ευρώ ετησίως. Επιπλέον πριν από μερικές ημέρες έφθασε στη Θεσσαλονίκη ο υπεύθυνος των ακαδημιών κ. Αλεξάντρ Ραζοριόνοφ στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Ο ρώσος προπονητής μίλησε με τους υπευθύνους των ακαδημιών του Δικεφάλου κκ. Κώστα Λαγωνίδη και Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία, αλλά και τους ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ17 και Κ20 στις προπονήσεις και στους αγώνες που έδωσαν το τελευταίο δεκαήμερο. Αφού ολοκληρωθεί η... επιθεώρηση του Ραζοριόνοφ, αναμένεται να συνταχθεί και η σχετική έκθεση με την οποία θα ενημερώσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ για την πορεία του τμήματος που ο ίδιος ο κ. Σαββίδης θεωρεί απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.
 http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=484363

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου