διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

12 Δεκ 2012

Ο Καμμένος είναι μόνο η αρχή...

Ένας παλαιός της πολιτικής, από εκείνους που έχουν δει πολλά τα μάτια τους, μας πήρε νυχτιάτικα, όπως συνηθίζει. Παρά τα χρόνια του ήταν σε έξαψη. Είχε προηγηθεί, βλέπετε, η εκκωφαντική διάσπαση  των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και ένοιωθε ικανοποιημένος από την επιβεβαίωση των προγνώσεών του. Η αλήθεια είναι ότι την ανέμενε από καιρό. Από την αρχή μιλούσε  για τις πολλές «πολιτικές  φούσκες» που γέννησε η οικονομική κρίση και αυτή η  ευκαιριακή αντιμνημονιακή ομπρέλα, η οποία συστέγασε από ακροδεξιούς έως ακροαριστερούς.
«Δεν έχουν τύχη αυτά τα σχήματα» δήλωνε μετά πάθους εδώ και καιρό . «Όταν θα τελειώσουν οι πολλές συγκρούσεις  και η χώρα βρει ένα δρόμο σχετικά ασφαλούς πορείας θα φανεί το αδιέξοδο όλων των νέων σχημάτων και κομμάτων, δεν θα έχουν τι να πουν, τι να αντιπροτείνουν και τότε είτε θα μεταλλαχθούν για να σωθούν συνεργαζόμενα με άλλα, είτε θα συρρικνωθούν και θα χαθούν» προέβλεπε σε ανύποπτο χρόνο.

Αφού έλαβε λοιπόν την ικανοποίηση που επιζητούσε για την ακρίβεια των προβλέψεών του, ευκαιρίας δοθείσης  τον ρωτήσαμε «τι θα γίνει από εδώ και πέρα;»

Άλλο που δεν ήθελε. Άρχισε να ομιλεί με ρυθμό πολυβόλου:

«Άκου αγαπητέ μου, έξω θα πάμε καλά.Η επαναγορά των ομολόγων θα επιτύχει, παρά τις δυσκολίες και την αφαίμαξη των ελληνικών Τραπεζών. Μπρος - πίσω θα υπάρξουν, αλλά γενικώς  θα πάμε καλά. Τα λεφτά θα τα πάρουμε. Τα περισσότερα τώρα και τα υπόλοιπα από το Γενάρη μέχρι το Μάρτιο. Η χώρα θα ξανανιώσει σχετική  ασφάλεια, θα γίνουν και κάμποσες δουλίτσες, μην ακούς αυτά που λένε οι πεσιμιστές, πολύς κόσμος πάει κι έρχεται τούτο τον καιρό στην Αθήνα. Να ξέρεις υπάρχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα και θα εκδηλωθεί.

Οι αμερικάνοι έχουν λόγους, ενδιαφέρονται, έχουν πέσει και οι τιμές, οι ευρωπαίοι επίσης καλοβλέπουν  τις ιδιωτικοποιήσεις, θα πέσουν χρήματα στη χώρα, έχουν όλοι συμφέρον να επικρατήσει πολιτική σταθερότητα και ασφάλεια στην Ελλάδα, δεν την θέλουν θρυαλλίδα, φοβούνται την Ισπανία και την Ιταλία, δεν θα αφήσουν να γίνει εδώ Αίγυπτος. Το μεγάλο πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι ξένοι. Αφού πήραν αυτά που ήθελαν θα βοηθήσουν. Το ζήτημα πλέον είναι εσωτερικό. Ο Σαμαράς και η κυβέρνηση συνεργασίας έχουν μια ευκαιρία να διαμορφώσουν ατμόσφαιρα σταθερότητας και αναγέννησης των προσδοκιών και να την πουλήσουν στο εξωτερικό, ώστε να ανοίξουν δουλειές στην ενέργεια, στον τουρισμό, στα τρόφιμα, στις μεταφορές και αλλού. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόμματα θα γλιτώσουν. Ας μην έχουμε αυταπάτες αγαπητέ μου, τα παλαιά κόμματα θα διαλυθούν, ούτε σκουπόξυλο δεν θα μείνει, γιατί απλούστατα από τη στιγμή που τελειώνει το ΠαΣοΚ, τελειώνουν και τα κακέκτυπά του. Όλα αντίγραφα του κόμματος που έφτιαξε ο Αντρέας είναι. Ο Καραμανλής ο δεύτερος με τη μάσκα του Παπανδρέου πήγε να κυβερνήσει, γι' αυτό απέτυχε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παλιό ΠαΣοΚ είναι, όλα κατά μια έννοια ΠαΣοΚ είναι. Αυτά τα σχήματα λοιπόν δεν έχουν τύχη, ούτε θα αντέξει στο χρόνο η διάκριση μνημονιακοί- αντιμνημονιακοί, τα πράγματα λοιπόν  θα αλλάξουν. Ο Σαμαράς μέσα σ' αυτή την σκληρή πορεία και τις επιλογές της τελευταίας περιόδου μπορεί να μείνει πολιτικά ζωντανός, να μείνει όρθιος, αλλά το κόμμα του θα γίνει κομμάτια, για να επιβιώσει πρέπει να το αλλάξει, να το αναδιοργανώσει, να το αναγεννήσει και στην προσπάθειά του αυτή θα έχει αντιδράσεις από τους Καραμανλήδες. Αν το επιτύχει θα εισπράττει συνεχώς, άχυρα θα πιάνει χρυσάφι θα γίνεται. Ο Τσίπρας από την άλλη μεριά αν δεν ελευθερωθεί από τα σχήματα της παλαιοπολιτικής θα φθίνει, παρά τα αντιθέτως διαδιδόμενα. Με τους παλαιοπασόκους συνδικαλιστές που έχει μαζέψει δεν μπορεί να πείσει το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας που παλεύει και επιζητεί οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια. Και στο βαθμό που δεν καλύπτει τον αστικό πληθυσμό θα αφήνει χώρο σε νέα σχήματα κεντροαριστερά, σοσιαλδημοκρατικά που ετοιμάζονται και θα εμφανισθούν σύντομα στο προσκήνιο. Υστερα υποτιμούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ το ενδιαφέρον των ευρωπαίων. Έχουν βάλει τόσα χρήματα εδώ, αν αισθανθούν ότι πισωγυρίζει η Ελλάδα οι συνέπειες θα μεγάλες και έχουν σχετικά προειδοποιήσει τους πάντες, ότι δεν θα ανεχθούν υπονόμευση της ευρωζώνης από ελληνικούς τυχοδιωκτισμούς. Οπότε αγαπητέ μου, τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν ευθύγραμμα όπως πολλοί νομίζουν.  Ότι θα πέσει η κυβέρνηση και θα έλθει κάποια στιγμή τροπαιούχος ο Τσίπρας. Θα μεσολαβήσουν πολλά και γρήγορα. Κόμματα θα αλλάξουν, πρόσωπα θα μετακινηθούν, θα γίνουν συγχωνεύσεις, ιδρύσεις και επανιδρύσεις, τίποτε δεν θα μείνει ως έχει. Αυτό που έγινε με το κόμμα του Καμμένου  δεν είναι παρά μόνο η αρχή.»

Αυτά είπε απνευστί και πριν μας καληνυχτίσει συμπλήρωσε με νόημα: «Το 2013 θα το χαρούμε, δεν πρόκειται να πλήξουμε'». Αναμένουμε λοιπόν ...
 http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=488239

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου