διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

15 Ιουν 2013

Την ΕΡΤ θα την ξαναφτιάξουμε. Εκείνους με τις ντουντούκες τι θα τους κάνουμε;

«Τρώμε και εμείς λίγα φασόλια μαυρομάτικα», έλεγε ένας οικογενειακός φίλος ο οποίος τα παλιότερα χρόνια υπηρέτησε την ΕΡΤ, ως διοικητικός υπάλληλος. Η κουβέντα του, για τα όσπρια αφορούσε τις γνωστές υπερωρίες. Είχε όμως μια αγνότητα που δεν συγκρίνεται με τις σημερινές βιαιότητες ένθεν και ένθεν.     
 Ο  κ. Σωκράτης ήταν ένας καλοσυνάτος άνθρωπος και έλεγε ένα αστείο, το οποίο, όμως, κάποιοι εκμεταλλεύονταν στο έπακρο.
Η κρατική τηλεόραση όργανο της  εκάστοτε εξουσίας, έμοιαζε ορισμένες φορές όπως τα χωριά τα οποία σημαιοστόλιζαν επί χούντας.


Η στήριξη γινόταν άλλοτε εξόφθαλμα, κι άλλοτε ύπουλα.

Kαι φυσικά, η στήριξη δεν γινόταν για ένα πιάτο .. φασόλια μαυρομάτικα.

Θα ήταν βεβαίως αδικία να πούμε  ότι, στην ιστορία της ΕΡΤ δεν έχουν περάσει και άνθρωποι οι οποίοι με την παρουσία τους και με τις φωνές   στο ραδιόφωνο-τους μεγάλωσαν γενιές. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ; Τον Φρέντυ Γερμανό, τον Πάνο Γεραμάνη και τόσους άλλους. Ακόμη και στις ημέρες μας ο λαϊκός πολιτισμός συνεχίζει να μεταδίδεται από την ΕΡΤ και τα ραδιόφωνα. Από τη μια πλευρά, όμως, είναι το φως όλων αυτών που λάμπρυναν την ιστορία της ΕΡΤ και από την άλλη το σκοτάδι στο οποίο συνέβαλλε και ο κλάδος μας με μια ακατανόητη απεργία. Η απόφαση λοιπόν του πρωθυπουργού ήταν βίαιη και πιθανότατα να λήφθηκε κάτω από το βάρος άλλων πιέσεων και λαθών ( ανικανότητα στην υπόθεση της ΔΕΠΑ).

Κανείς επίσης δεν  μπορεί επιχαίρει επειδή κάποιοι έχασαν την δουλειά τους, εν μια νυκτί. Ωστόσο, οι αντιδράσεις ορισμένων εργαζομένων της ΕΡΤ ανέδειξαν την στενή κομματική σύνδεση, την οποία τόσο έχουν σιχαθεί οι Έλληνες. Καλούσαν συνεχώς από τηλεοράσεως τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων να πάρουν θέση. Είναι οι λεγόμενοι…. insiders ( Financial Times) που είχαν τις προσβάσεις, αλλά και την δύναμη να κινητοποιούν ολόκληρες συνδικαλιστικές οργανώσεις  για χάρη τους. Η ίδια, όμως, εφημερίδα θυμίζει ότι, η αναδιοργάνωση της τηλεόρασης πρέπει να γίνει με απολύσεις τώρα, αλλά και με προσλήψεις αργότερα όλων όσοι δεν είχαν τις προσβάσεις.

Και κυρίως με προσλήψεις νέων και ειδικευμένων  ανθρώπων. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με πρόγραμμα και λογική. Αυτό που φαίνεται ότι, δεν αλλάζει με τίποτα είναι οι νοοτροπίες του στυλ «Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ» Το έτερο που δεν αλλάζει επίσης είναι η επιθετικότητα που καλλιεργούν ορισμένοι με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ. Όπως και στις Σκουριές κάποιοι έχουν πιάσει δουλειά, αλλά θα μείνουν πάλι… στο περιθώριο.      
Δημήτρης Παφίλας
 http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=286558

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου